Zien: de eerste trailer van Dune met Timothée Chalamet en Zendaya

Starring je #1 crushes en een gigantische woestijnworm

De langverwachte eerste trailer voor Dune is eindelijk hier. Daarin zien we onder meer Timothée Chalamet en Zendaya in de sci-fi wereld uit Frank Herberts gelijknamige boekenreeks uit 1965. Aan het roer van de film staat regisseur Denis Villeneuve, die je waarschijnlijk kent van succesvolle films als Arrival en Blade Runner 2049 – ook allebei in het science fiction-genre.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het is een beetje lastig om het verhaal in een paar zinnen uit te leggen, weet iedereen die de boeken heeft gelezen of de film van David Lynch uit 1984 heeft gezien. Maar we proberen het toch: in een verre, verre toekomst wordt jonge held Paul Atreidis (Chalamet) naar een woestijnplaneet gestuurd om daar een zeer kostbaar goedje (spice) te winnen. Probleempjes: er zijn daar enorme zandwormen, én de Atreidis-familie wordt dwarsgezeten door hun aartsrivalen, de familie Harkonnen.

Dune's indrukwekkende sterrencast

Naast je #1 crushes Timothée en Zendaya heeft de film een enorme sterrencast, met onder meer Jason Momoa (als de papa van Timothée), Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Stellan Skarsgård, Josh Brolin, Dave Bautista en Javier Bardem.

Er komen meer Dune-films aan

Dit wordt de eerste van in elk geval twee Dune-films. Het eerste deel zal gebaseerd zijn op de eerste helft van het eerste boek. De Warner Bros. lijkt grootse plannen te hebben voor de franchise, want er is ook al een prequel-serie voor HBO Max in de maak. Dune: The Sisterhood zal zich richten op Bene Gesserit, de all-female samenleving wiens plannen centraal staan in de serie.

Dune zal vanaf 18 december in de bioscoop te zien zijn.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder