Wat gebeurde er nu precies bij Thank You For The Music met Johnny de Mol?

En waarom horen we zo weinig media hierover?

ajax v tottenham hotspur   uefa champions league
Soccrates ImagesGetty Images

Afgelopen weekend ging er een video viral die bij veel kijkers nogal wat vraagtekens en verontwaardiging opleverde - ook bij ons. In een fragment van het SBS6-programma Thank You For The Music treedt deelnemer Ryan Song op, als Johnny de Mol plotseling op het podium verschijnt en de 26-jarige jongen op een tenenkrommende manier vasthoudt. Wat is hier in vredesnaam aan de hand?!

Johnny de Mol in Thank You For The Music

Ryan zingt het nummer Arcade van Duncan Laurence, terwijl Johnny het podium oploopt. Hij gaat achter de zanger staan, pakt hem vast en snuffelt (?) met zijn gezicht in zijn nek. Johnny's collega Marlayne Sahupala stapt vervolgens ook het podium op om Johnny voorzichtig, doch dwingend weg te trekken.

Kijkers zijn ontzet: wat gebeurt er hier precies? Talpa laat in een statement - dat via het AD te lezen is - weten dat "Johnny uit enthousiasme op het podium" sprong om de zanger - die in het concurrerende team zit - af te leiden. "Dat is ook onderdeel van het spel in Thank You For The Music," aldus de woordvoerder.

Statement Talpa

Wat opvallend is, is dat Johnny de Mol publiekelijk nog geen reactie heeft gegeven op het voorval. Tenzij je het feit dat de BN'er de comments onder zijn laatste Instagrampost heeft uitgeschakeld meetelt als reactie. Wat ook opvalt, is dat er in het statement van Talpa op geen enkele manier aandacht wordt besteed aan de kwalijkheid van het incident. We hebben allemaal gezien hoe hier iets gebeurt dat niet door de beugel kan. Waarom horen we vanuit de media niets hierover?

Hoe je het ook wendt of keert: dit is niet oké. Zijn intenties daargelaten, Johnny de Mol betast hier iemand zonder toestemming en ook nog eens op nationale televisie. Als je meedoet aan een programma, moet je je geen zorgen hoeven maken om of iemand je voor de ogen van duizenden kijkers van achteren gaat bevoelen. Trouwens, dat zou nooit een zorg moeten zijn. Je gaat gewoon niet ongevraagd aan mensen zitten, punt uit.

Thank You For The Music Ryan Song

Ryan Song zelf heeft inmiddels gereageerd op het incident. Hij vertelt zijn kant van het verhaal in een Instagrampost. "Ik was geschokt toen Johnny opeens het podium op kwam, maar ik wilde Duncans lied niet verpesten," schrijft hij. "Ik dacht bij mezelf dat ik koel en professioneel moest blijven, wat er verder ook gebeurde." Ryan vertelt dat hij niet doorhad wat Johnny aan het doen was achter zijn rug. "Op dat moment voelde ik me niet ongemakkelijk, want ik focuste me op het zingen van het nummer."

Ryan gaat verder: "Toen ik het fragment later op televisie zag en er met een rationele blik naar keek, had ik pas door hoe ongemakkelijk dit is en hoe onhandig deze actie vanuit Johnny is. Niet alleen ikzelf, maar ook mijn vriendje, ouders en vrienden voelen zich er niet prettig bij." De zanger benadrukt dat hij niet wist dat Johnny dit zou gaan doen. "Als ik dit van tevoren had geweten, had ik daar niet mee ingestemd."

Reactie Johnny de Mol

In zijn Instagrampost laat Ryan weten dat Johnny hem benaderd heeft. "Hij heeft zijn excuses aangeboden. Hij zei dat het niet zijn bedoeling was om me een ongemakkelijk gevoel te geven en dat hij het erg vindt als dat het geval is." De 26-jarige laat weten dat hij Johnny gelooft en denkt dat de BN'er geen kwade intenties had, maar "gewoon grappig probeerde te zijn."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Talking Points