Feitjes over Albus Dumbledore die zelfs diehard Harry Potterfans nog niet weten

Wedden dat je dit nog niet wist over de beste tovenaar aller tijden?

Mensen die net als ik diehard Harry Potter-fan zijn, herkennen dit vast: de boeken en films zijn al jaren uit, en toch kom ik regelmatig nieuwe dingen te weten over het verhaal van The Boy Who Lived. Voor het geval je deze Harry Potter fun facts inmiddels al uit je hoofd hebt geleerd, heb ik nieuw materiaal voor je: feitjes over the greatest wizard of all time, a.k.a. Albus Dumbledore. Wedden dat je deze fun facts nog niet allemaal wist?

Leeftijd Albus Dumbledore

Met de komst van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (en honestly, al vanaf de Harry Potter-boeken uitkwamen) is er nogal wat onduidelijkheid over de leeftijd van Dumbledore. Als de professor er in 1926 - op het moment dat de gebeurtenissen in Fantastic Beasts plaatsvinden - zo uitziet als Jude Law, dan moet hij in 1997 (toen hij stierf) al behoorlijk oud zijn geweest. Wizarding World, de officiële website als het gaat om meer informatie over de wereld van Harry Potter, meldt dat Albus Dumbledore in 1881 geboren is. Dat betekent dat hij 115 jaar oud was toen hij stierf. Veel te jong, toch?

Welke Boeman had Albus Perkamentus?

We weten wat de zogenaamde Boggart of Boeman (het magische wezen dat de vorm aanneemt van datgene waar je het meest bang voor bent) van Harry zelf is: een Dementor. Hoewel Dumbledore in de boeken en films nooit te maken heeft gehad met een Boeman, weten we wel welke vorm deze bij hem zou aannemen. Uit een interview met Bloomsbury.com blijkt dat het magische wezen zou veranderen in het lijk van Dumbledores zusje Ariana. It makes sense: Dumbledore was bang dat de dood van zijn zusje zijn schuld was en dat hij de vloek had uitgesproken waardoor zij gestorven is.

Dumbledore verstaat Sisselspraak

Uit de Harry Potter-boeken wordt duidelijk dat er maar héél weinig tovenaars zijn die de taal van de slangen, Parseltongue of Sisselspraak, beheersen. De taal werd alleen gesproken door de afstammelingen van Salazar Slytherin, onder wie Voldemort. Harry Potter sprak Parseltongue, omdat hij een deel van Voldermorts ziel in zich had. Maar wat blijkt? Er is nog iemand die de taal begreep: Albus Dumbledore. J.K. Rowling heeft bevestigd dat hij de taal kan begrijpen, maar niet dat hij het zelf kan spreken.

Dumbledore heeft nog een broer

Dit is geen nieuws voor Harry Potter-fans die Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald hebben gezien, maar voor het geval je het vergeten was of nog niet wist: het ziet ernaar uit dat Albus Dumbledore niet één, maar twee broers had. In de spin-off films ontmoeten we het personage Credence. Op het einde van de tweede Fantastic Beasts-film wordt onthuld dat zijn echte naam Aurelius Dumbledore is, de broer van Albus Dumbledore himself.

Dumbledores naam heeft verschillende betekenissen

Albus Wulfric Percival Brian Dumbledore is de volledige naam van Hogwarts' voormalige schoolhoofd. Iedere naam heeft een bijzondere betekenis. Albus betekent 'wit' in het Latijn (wellicht een verwijzing naar witte/goede magie, in contrast met duistere magie?). Wulfric betekent in het Angelsaksisch 'wolf' of 'krachtig'. Percival was één van de bekende ridders aan de ronde tafel van Koning Arthur. Brian is een oude Keltische naam die 'hoog' of 'nobel' betekent. En Dumbledore werd in de oud-Engelse taal gebruikt voor een bumblebee, oftewel een hommel.

Dumbledore verschijnselt zonder geluid

Is het je ooit opgevallen dat Dumbledore geluidloos kan verschijnselen? Normaal gesproken verdwijnselen en verschijnselen tovenaars met een luide 'plop'. Er zijn slechts twee tovenaars (zover we weten) die erin slagen dit zonder geluid te doen: Dumbledore en Voldemort. Je moet blijkbaar een bijzonder krachtige tovenaar zijn om dat voor elkaar te krijgen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bronnen: Insider, Screenrant, Factinate en Wizarding World

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder