Hoofdrolspeler Emma Corrin reageert op bericht dat Het Koninklijk Huis niet blij is met de serie The Crown

"Ik veronderstel dat wat Diana overkomen is, nog steeds erg vers kan aanvoelen. Daarom snap ik echt dat mensen boos zijn"

Veel mensen zijn momenteel in de ban van de Netflix-serie The Crown, nu het vierde seizoen uit is. Terwijl wij aan het genieten zijn, zijn de koninklijke familie en de leden van het Britse parlement naar verluidt minder blij met de serie. Actrice Emma Corrin, die de rol van prinses Diana vertolkt, zegt hier meer over in een interview met Tamron Hall.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Voor een groot deel fictie

"Het is een lastig geval," zegt Emma over de situatie. "Ik denk dat iedereen die meewerkt aan The Crown, probeert te benadrukken dat de serie voor een groot deel fictie is. Het is duidelijk dat The Crown geïnspireerd is op het koninklijk verhaal, maar [scenarioschrijver, red.] Peter Morgan's scripts fictie zijn," aldus de actrice over de serie, die gebaseerd is op Diana's huwelijk en scheiding met prins Charles.

Wij vertolken personages

Toch begrijpt de actrice wel waarom mensen boos zijn. "Ik veronderstel dat wat Diana overkomen is, nog steeds erg vers kan aanvoelen. Daarom snap ik echt dat mensen boos zijn. Wij (de makers) zien de mensen die wij vertolken als personages. Dat is een geweldige taak, omdat Peter zulke rijke en complexe personages heeft gecreëerd. Als acteur is het leuk om dat over te brengen."

Haar gevoel is niet altijd zo geweest. Eerder vertelde ze aan E! News dat ze het aanvankelijk een lastige overweging vond om de moeder van prins William en prins Harry te spelen. Nu kan ze het zien als een personage. "Dit is The Crown's versie van Diana," zegt ze. "Dat heeft mijn visie echt veranderd. De druk en de verantwoordelijkheid die ik voel is daarmee niet weg, maar het maakt het makkelijker voor mij om de rol te spelen."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder