Waarom je de Netflix-serie Bridgerton nu moet kijken

De serie is een soort mix van Gossip Girl en Downton Abbey

Hét onverwachte kerstcadeautje van dit jaar: de nieuwe serie Bridgerton. De Netflix Original speelt zich af in 1813 en is een soort mix van Gossip Girl en Downton Abbey (ja, echt!). De serie zit boordevol humor, romantiek, inclusiviteit (!) en drama. De producer is Shonda Rhimes, die ook verantwoordelijk is voor Grey's Anatomy. Mocht je nog niet begonnen zijn aan het romantische kostuumdrama: ga ervoor! Als je nog niet overtuigd bent, lees dan vooral even verder.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bridgerton Netflix

De serie gaat over twee welgestelde families in de high society van Londen: de familie Bridgerton en de familie Featherington. De families doen er alles aan om hun dochters de beste love match te vinden (die vaak nogal weinig met liefde te maken heeft). Ondertussen houdt de geheimzinnige Lady Whistledown als een negentiende-eeuwse Gossip Girl de upper-class Londenaren op de hoogte van de laatste roddels.

Bridgerton cast

De hoofdrol is voor Phoebe Dynevor, die Daphne, de oudste dochter van de Bridgertons speelt. Haar love interest en Hertog Simon (die in eerste instantie natuurlijk allesbehalve haar love interest is) wordt gespeeld door acteur Regé-Jean Page. Naast actrice Nicola Coughlan (van Derry Girls) zijn er vooral veel nog niet zo bekende acteurs gecast (met de nadruk op 'nog niet').

Inclusiviteit

Een heel groot pluspunt: Bridgerton is één van de weinige historische drama's met een inclusieve cast. Koningin Charlotte, de vrouw van de Britse koning George III, heeft Britse én Afrikaanse roots. De makers van Bridgerton spelen hierop in door de rol van de koningin te laten vertolken door een actrice van kleur, Golda Rosheuvel. Daarmee geven ze een verklaring die historisch correct had kunnen zijn waarom de high society van Londen uit die tijd inclusief weergegeven wordt: de makers geven koningin Charlotte weer als iemand die haar macht inzet om andere mensen van kleur te helpen hoge functies te bekleden in de Britse maatschappij.

Muziek

Een grappige toevoeging aan Bridgerton is de muziek. De setting mag dan 1813 zijn, de muziek komt regelrecht uit 2017 en 2019. De liedjes Thank u, next van Ariana Grande en Girls like you van Maroon 5 worden in een negentiende-eeuws jasje gestoken.

Simon a.k.a. The Duke

Nog een goeie reden om Bridgerton te kijken: Simon Basset. Meer weten? Lees hier alles over acteur Regé-Jean Page.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder