Wie is de Mol: volgens deze aanwijzingen is Renée de Mol

Another week, another tunnelvisie

renée in widm
AVROTROS

Het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? is in volle gang. Glamour's Elke bespreekt iedere week de hoogtepunten van de aflevering: wat valt op, wat was er grappig en vooral - voor alle Molloten onder ons - wie is er verdacht? Lees hier alle artikelen over WIDM terug.

Aflevering 5 van Wie is de Mol? is achter de rug en we zouden nu toch wel een goed idee moeten hebben van wie de Mol is. And yet... er zijn nog maar vijf deelnemers over, en de meningen zijn verdeeld. We weten inmiddels dat Joshua de Mol niet is (dát had ik in ieder geval goed voorspeld, schaamteloos schouderklopje voor mezelluf), en dat één van de meest verdachte kandidaten, Lakshmi, het ook niet is (één van mijn hoofdverdachten, da's dan weer wat minder).

WIDM aanwijzingen Renée

Wie blijven er dan over? Rocky, Splinter, Charlotte, Marije en Renée. Ik verdenk Rocky al een tijdje, maar mijn focus is momenteel bijna helemaal verschoven naar Renée. Na een uitgebreide internet search kom ik erachter dat er vanaf het begin al wat aanwijzingen naar haar leiden. Zou het?

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Opdracht geld bieden

Te beginnen met de meest recente aanwijzing: het bieden. Dit is dé kans voor de Mol om flinke bedragen uit de pot te halen. Tegelijkertijd moeten we in ons achterhoofd houden dat de kandidaten bloedfanatiek zijn en liever zelf doorgaan dan dat de pot intact blijft (en who can blame them). De Mol weet dat. Sterker nog, de kans is groot dat de Mol als laatste heeft geboden, zodat zij (ja, zij!) wist wat de andere kandidaten betaald hebben. Als je €5.000 hebt geboden, word je meteen door iedereen verdacht, maar is het niet veel verdachter om het níet te bieden? Je weet toch al zeker dat er €5.000 uit de pot gaat. Eerdere seizoenen hebben uitgewezen dat de Mol bijna nooit hoog biedt bij zo'n opdracht, maar veilig in het midden blijft. Renée koos voor het veilige bedrag van €1.000: dat is tegelijkertijd te weinig om direct verdacht te worden en genoeg om serieus te worden genomen als kandidaat die door wil.

Aflevering 2: Voorbeeld

De titel van aflevering 2 is Voorbeeld. Je kunt dit woord opvatten als een voorbeeld van iets, je kunt het als verwijzing zien naar de vele beelden die geschoten moesten worden in de opdrachten van die aflevering, maar er is ook nog een derde optie. Kijk je letterlijk naar het woord 'voorbeeld' en splits je 'voor' en 'beeld', dan wordt Renées shot in het introfilmpje opeens een stúk verdachter. Ze staat letterlijk voor een beeld.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Deal met de joker

Even helemaal terug naar aflevering 1. Weet je nog dat de kandidaten een deal konden sluiten met de Mol? Ze konden geld inleveren in ruil voor een 'joker', dat een joker uit een kaartspel bleek te zijn. Vervolgens kregen de enige drie mensen die níet in de val van de Mol trapten een aanbod van Rik, om hun geld in te ruilen voor een echte joker. Renée schoof haar geld niet onder de deur - misschien is dat omdat er niemand achter haar deur stond? Als Mol wil je dat er helemaal geen geld in de pot komt, en door zonder twijfel en nogal gretig te zeggen dat ze die deal met Rik aannam, kán Renée Marije en Rocky net dat extra zetje hebben gegeven om voor de echte joker te kiezen. Er kwam niet voor niets nul komma nul geld in de pot.

Moltainbiken

En dan het Moltainbiken, de opdracht waarin zinnetjes over de deelnemers werden doorgegeven. De zinnetjes die uiteindelijk moesten worden beantwoord, gingen allemaal over de kandidaten zelf en of ze wel of niet de Mol wilden zijn. We focusten ons in eerste instantie op het zinnetje over Lakshmi, die in een opvallende zinsconstructie staat. Maar er is nog iets veel opvallenders aan de hand met die zinnen: er is maar één zin op het bord die letterlijk overeenkomt met de zin die langs de fietsroute stond, en dat is die van Renée. "In eerste instantie wilde Renée de Mol wel zijn." En heeft ze gekregen wat ze wilde? Ik denk het wel.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wie Is De Mol