Vragen die ik heb na het zien van het RTL-programma De Verraders

Over het vertrek van een Getrouwe, het zilver dat er te winnen valt en hoe het met de kamerindeling zit

Ondanks dat ik het nog nooit bij het goede eind heb gehad, ben ik sinds de laatste jaren groot fan van Wie is de Mol?. Toen bekend werd dat de makers ervan met een nieuw RTL-programma zouden komen, kon ik niet wachten tot De Verraders zou worden uitgezonden. De eerste drie afleveringen zijn inmiddels verschenen, waarna er een aantal vragen zijn die door mijn hoofd spoken.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De Verraders

Eerder legde ik al uit hoe De Verraders precies in elkaar steekt, maar nu de eerste afleveringen achter de rug zijn, heb ik toch een paar vragen over het programma. Na een kort overleg met het digital team van Glamour, blijk ik niet de enige te zijn. Er zijn een aantal dingen waar we lichtelijk confused over zijn.

 1. In Wie is de Mol? slapen de kandidaten bij elkaar op de kamer. Bij De Verraders kan dit niet het geval zijn, omdat 'De Verraders' er 's nachts uit moeten om iemand te vermoorden. Nu krijgt de kijker geen beeld te zien van de slaapkamers en zien we de kandidaten 's ochtends pas voor het eerst bij het ontbijt. Hebben ze in het kasteel in Zuid-Limburg dan ieder een eigen kamer of hoe zit dat?

 2. Kom ik gelijk op het tweede struikelblok. Zitten alle slaapkamers dan ook nog ver uit elkaar? Wanneer actrice Holly Brood bijvoorbeeld je buurvrouw is, en je hoort haar iedere nacht haar kamer verlaten, weet je eigenlijk al genoeg toch?

 3. Toch nog even een dingetje over die kamers. Moeten alle kandidaten na een bepaalde tijd verplicht op hun kamer blijven? Omdat de Verraders 's nachts op pad gaan moet het haast wel verboden zijn om bij elkaar te gaan keten.

 4. Als de Verraders on a hunt zijn en een geheim beraad houden, is het dan echt midden in de nacht of gewoon laat op de avond?

 5. En hoe vertrekt iemand die vermoord is door de Verraders? Voor het slapengaan, echt midden in de nacht of gewoon net voordat de rest opstaat?

 6. Hoe zit het eigenlijk met dat zilver dat er te winnen valt? Hoeveel zijn die staven waard als je het omrekent naar euro's? En wat moet je met al die kilo's zilver als je ze eenmaal gewonnen hebt?

 7. Wat is het nut van dat schild als je hiermee maar voor vijftig procent immuniteit hebt? Je kunt dan wel niet 's nachts vermoord worden door de Verraders, maar maakt je hiermee wel een prooi voor de de Getrouwen. Wat voor nut heeft dat schild dan nog?
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder