Kunnen we het even hebben over deze gigantische plot twist in De Verraders?!

En ook over alle choquerende momenten van deze aflevering?

de verraders
RTL / De Verraders

Ik ben zo iemand die voor de buis gekluisterd zit als er een nieuwe aflevering van Wie is de Mol? verschijnt én ik word bloedfanatiek tijdens een goed potje Weerwolven. Je begrijpt: het nieuwe tv-programma De Verraders - dat eigenlijk een mix is tussen die twee - moest ik zien. Afgelopen zaterdag zat ik weer te kijken, en ik zat zo ongeveer iedere seconde op het puntje van m'n stoel (of eigenlijk de bank). Wat. Een. Aflevering. We móeten het hier even over hebben.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Loiza en Steven ontvoerd

De eerste verrassing kwam voor mij al in het begin van de aflevering, toen Loiza en Steven ontvoerd bleken te zijn. Dat was an sich al een goed begin. Daar kwam nog eens bij dat ze opgesloten zaten in een stukje erfgoed van het Zuid-Limburgse dorp Stein, dat geheel toevallig mijn geboorteplaats is en ik maar al te goed ken.

Diederik verbannen

Daarna kwam de grote confrontatie waarvan we al een paar afleveringen wisten dat-ie eraan zat te komen: Diederik wordt verbannen. Hij is de eerste Verrader die wordt ontmaskerd. Mede-Verrader Holly besluit uiteindelijk ook op hem te stemmen, om zichzelf minder verdacht te maken. Een wijze keuze, als je het mij vraagt.

Want opeens lijken ook Holly en Kees in het vizier van een paar Getrouwen te zijn gekomen. Abbey noemt ze zelfs allebei, maar later in de aflevering zien we weer een shot dat ze Holly absoluut niet verdenkt. Vind ik raar. Volgens mij is hier in het editen het een en ander geknipt en geplakt. In het voorstukje van de volgende aflevering zien we niet voor niets hoe Holly en Kees het opeens Spaans benauwd krijgen.

De Verraders Samantha

Over de overgebleven Verraders gesproken. Wanneer zij in het holst van de nacht aan het overleggen zijn wie ze gaan 'vermoorden', komt presentator Tijl opeens hun torentje binnen. Ze mogen één van de Getrouwen een aanbod doen om Verrader te worden. WHAT THE ACTUAL F. Wat een plot twist. Dit spel is in één klap veel interessanter geworden. Ze vragen Samantha om over te stappen naar the dark side.

Dit roept zo veel vragen bij mij op. Wat gaat Samantha besluiten? Wordt er tegen de groep gezegd dat er een Verrader bij is gekomen? Is het Samantha die als laatste binnenkomt in de ontbijtzaal bij het voorstukje? Valt het dan niet enorm op dat zij nu een Verrader is? Zo nee, wat geeft de groep dan als verklaring voor het feit dat er niemand vermoord is? Is dit een eenmalig ding, of gebeurt dit iedere keer dat er een Verrader uitgaat? Zo. Veel. Vragen.

De Verraders nieuw seizoen

De programmamakers hebben het goed gedaan. Ik vraag me alleen af of ze ooit nóg een groep BN'ers weten te strikken voor deze mindgame, want al deze mensen lijken nu al he-le-maal op te zijn door al het liegen, beschuldigen en verdedigen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder