Eén van de vijf jongste kinderen komt met onverwachts statement in De Kinderen van Ruinerwold

Eén van de jongste kinderen nam gisteren zelf contact op met documentairemaker Jessica Villerius

kinderen van ruinerwold
BNNVARA

Vier weken lang heb ik met open mond naar de vierdelige documentaire De Kinderen van Ruinerwold gekeken. Documentairemaker Jessica Villerius sprak voor deze indrukwekkende docu met de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. Zij vertellen in de docu één keer hun verhaal over hun ervaringen en hun leven achter gesloten deuren. De jongste vijf kinderen bleven de afgelopen jaren vierkant achter hun vader staan en wilden niet meewerken aan de documentaire. Tot gisteren.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De Kinderen van Ruinerwold

In de documentaire spreekt Jessica Villerius met de oudste vier kinderen: Shin, Edino, Mar Jan en Israel (ook wel Jan genoemd). De familie komt in oktober 2019 volop in het nieuws wanneer Israel uit de boerderij weet te ontsnappen en in het plaatselijke café aan de bel trekt. Op dat moment wordt de beerput volledig opengetrokken en komt de schrijnende situatie aan het licht. Op de afgelegen boerderij blijkt Gerrit Jan van D. een geheim en ongeregistreerd leven met zijn vijf jongste kinderen te leven.

In de documentaire vertellen de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. voor één keer hun verhaal. Zij ontsnapten de afgelopen jaren stuk voor stuk uit de handen van hun vader, maar zagen hierdoor ook hun broertjes en zusjes niet meer. Aan de hand van videomateriaal vertellen zij over hun leven, over de aantijgingen tegen hun vader en de vreselijke dingen die ze hebben meegemaakt. Zo wordt hun vader verdacht van onder andere vrijheidsberoving van zijn kinderen en seksueel misbruik.

Documentaire Jessica Villerius

Zijn jongste kinderen werkten de afgelopen jaren niet mee aan de documentaire. Zij lieten weten zich niet te herkennen in de verhalen van hun oudste broers en zus. Ook wilden zij hun vader dolgraag weer thuis hebben en wilden ze na zijn vrijlating zelfs weer samen met hem onder een dak wonen - iets waarover de oudste vier kinderen zich nog altijd grote zorgen maken. Echter kregen de kijkers gisteren na de laatste aflevering een bijzonder statement te zien.

Ondanks dat de jongste kinderen de afgelopen jaren veel voor hun vader zijn opgekomen, heeft één van de vijf kinderen onlangs toch besloten om niet meer bij de overige kinderen en vader te wonen. De desbetreffende persoon nam zelf contact op met Jessica Villerius, die het statement last minute nog in de documentaire verwerkte. "Vanmiddag liet één van de jongste kinderen weten: ‘Ook in mijn ervaring heeft mijn vader te veel dingen gedaan die niet te rechtvaardigen zijn. Ik woon daarom sinds kort niet meer bij hem.'"

Alle afleveringen van De Kinderen van Ruinerwold zijn terug te kijken op NPO start.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder