Jessica Villerius geeft duidelijkheid over andere twee gevangenen in De Kinderen van Ruinerwold

Gerrit Jan van D. sloot zijn schoonvader en stiefzoon op in een piepklein kamertje

de kinderen van ruinerwold met vader gerrit van d en hun inmiddels overleden moeder
BNNVARA

De vierdelige documentaire De Kinderen van Ruinerwold van Jessica Villerius heeft in heel Nederland veel indruk gemaakt. Zoveel indruk dat de kijkers na het zien van de afleveringen nog steeds heel veel vragen hebben. Bijvoorbeeld over de andere gevangenen, de schoonvader en stiefzoon van Gerrit Jan van D.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De Kinderen van Ruinerwold

In de documentaire spreekt Jessica Villerius met de oudste vier kinderen: Shin, Edino, Mar Jan en Israel (ook wel Jan genoemd). De familie komt in oktober 2019 volop in het nieuws wanneer Israel uit de boerderij weet te ontsnappen en in het plaatselijke café aan de bel trekt. Op dat moment wordt de beerput volledig opengetrokken en komt de schrijnende situatie aan het licht. Op de afgelegen boerderij blijkt Gerrit Jan van D. een geheim en ongeregistreerd leven met zijn zes jongste kinderen te leiden.

In de choquerende documentaire vertellen Shin, Edino, Mar Jan en Israel aan de hand van gevonden videomateriaal wat zij in hun jeugd allemaal hebben doorstaan. Zo leefden ze als gezin een erg teruggetrokken leven en wist niemand van buitenaf wat er in huis allemaal afspeelde. Ook vertellen de oudste kinderen van Gerrit Jan van D. openhartig over de zowel geestelijke als fysieke mishandeling en het (seksueel) misbruik waar zij in hun jeugd mee te maken kregen.

Schoonvader en stiefzoon De Kinderen van Ruinerwold

De verhalen van de oudste kinderen in de documentaire zorgden bij de kijkers voor veel ontzet. In een van de laatste afleveringen werd daar nog een schep bovenop gedaan toen bleek dat Gerrit Jan van D. ook zijn schoonvader en stiefzoon in huis gevangen hield. Zij verbleven in een piepklein kamertje op een geheime plek in het huis. Documentairemaker Jessica Villerius kreeg na de bewuste uitzending vaak de vraag hoe het is afgelopen met de twee gevangenen.

Op Facebook geeft Jessica duidelijkheid over deze kwestie. "Opa, de vader van de moeder van alle negen kinderen van Gerrit Jan van D., is een natuurlijke dood gestorven, zover we weten. De jongen op het desbetreffende beeld, zoon van de moeder en dus halfbroer van de negen kinderen, is inmiddels eind dertig en woont niet meer in Nederland," laat Jessica weten. Het is niet bekend of de oudste zoon en halfbroer van Shin, Edino, Mar Jan en Israel gevlucht is of door Gerrit Jan van D. is vrijgelaten.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder