Dit zijn alle winnaars van de Oscars 2021 op een rij

Dit zijn de grote winnaars van de avond

93rd annual academy awards press room
HandoutGetty Images

Het awardseizoen is in full force, weliswaar in een nieuw coronaproof jasje gestoken. De People’s Choice Awards en de Golden Globes trapten het seizoen eerder dit jaar af. Gevolgd door de Screen Actors Guild Awards, The British Academy Film Awards (BAFTA’s) en de Grammy’s. Next in line? De uitreiking van de meest prestigieuze en felbegeerde filmprijs ter wereld: de Academy Awards ofwel de Oscars. De stemmen zijn inmiddels geteld, de prijzen zijn verdeeld en daarmee is de 93ste editie van de uitreiking een feit. Wie hebben een gouden beeldje in ontvangst mogen nemen?

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Oscars 2021: De winnaars

De grote winnaar van de avond was Nomadland die onder meer de prijs voor Beste Film in de wacht sleepte. Chloé Zhao schreef vannacht geschiedenis toen ze de award voor Beste Regisseur voor de film Nomadland mocht verzilveren. Zhao is de tweede vrouw óóit in 93 jaar tijd die een Academy Award heeft gekregen in deze categorie. Kathryn Bigelow ging haar in 2010 voor. Zij ontving toen een Oscars voor The Hurt Locker. Nomadland volgt het verhaal van Fern (Frances McDormand) die na het overlijden van haar man als moderne nomade rondtrekt door de Verenigde Staten. Ook McDormand werd geprezen, zij werd uitgeroepen tot Beste Actrice.

Actrice Youn Yuh-jung werd zondagavond bekroond tot Beste Vrouwelijke Bijrol voor haar acteerwerk in Minari. Yuh-jung is met haar winst de eerste Aziatische actrice die een Academy Award heeft gekregen in deze categorie. Minari gaat over een Koreaans-Amerikaanse familie die naar Arkansas verhuist om de American Dream na te jagen. Ook Daniel Kaluuya viel in de prijzen dankzij zijn rol in Judas and the Black Messiah. De Britse acteur mocht de prijs voor Beste Mannelijke Bijrol in ontvangst nemen. De film volgt het verhaal van een FBI-informant die de Black Panther Party infiltreert om de voorzitter in de gaten te kunnen houden. Benieuwd naar alle winnaars van de Oscars 2021? Je ziet ze hieronder.

Beste filmNomadland
Beste actrice – Frances McDormand (Nomadland)
Beste acteur – Anthony Hopkins (The Father)
Beste animatiefilmSoul
Beste regisseur – Chloé Zhao (Nomadland)
Beste cinematografie Mank
Beste productie designMank
Beste geluidSound of Metal
Beste visuele effecten Tenet
Beste film editSound of Metal
Beste internationale film Another Round
Beste korte documentaire Colette
Beste documentaireMy Octopus Teacher
Beste originele scenarioPromising Young Woman
Beste vrouwelijke bijrol – Yuh-Jung Youn (Minari)
Beste mannelijke bijrol – Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah)
Beste korte animatiefilmIf Anything Happens I Love You
Beste korte live actie filmTwo Distant Strangers
Beste kostuumdesign – Ma Rainey’s Black Bottom
Beste haar en make-upMa Rainey’s Black Bottom
Beste originele scoreSoul
Beste originele muziekFight for You (Judas and the Black Messiah)
Beste bewerkte scenarioThe FatherThis content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder