Kind uit Ruinerwold-gezin doet opnieuw aangifte tegen vader Gerrit Jan van D.

Gerrit Jan van D. wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag

de kinderen van ruinerwold met vader gerrit van d en hun inmiddels overleden moeder
BNNVARA

De documentaire De Kinderen van Ruinerwold mag dan inmiddels afgelopen zijn, dat betekent niet dat de zaak nu ophoudt. De oudste kinderen van Gerrit Jan van D., die inmiddels weer op vrije voeten is, strijden er nog steeds voor dat hun vader, die hen jarenlang misbruikte, mishandelde en manipuleerde, de straf krijgt die hij verdient. Eén van de oudste kinderen deed daarom onlangs opnieuw aangifte. Dit keer wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De Kinderen van Ruinerwold

In de documentaire vertellen de vier oudste kinderen van Gerrit Jan van D. voor één keer hun verhaal. Zij ontsnapten de afgelopen jaren stuk voor stuk uit de handen van hun vader, maar zagen hierdoor ook hun broertjes en zusjes niet meer. Aan de hand van videomateriaal vertellen zij over hun leven, over de aantijgingen tegen hun vader en de vreselijke dingen die ze hebben meegemaakt. Zo wordt hun vader verdacht van onder andere vrijheidsberoving van zijn kinderen en seksueel misbruik.

Gerrit Jan van D. werd begin maart vrijgelaten en de rechtszaak tegen hem kwam te vervallen. Dit omdat hij door de gevolgen van een beroerte niet in staat zou zijn om terecht te staan. Zijn oudste kinderen hopen echter nog altijd op gerechtigheid en erkenning. Onlangs werd er door één van hen opnieuw aangifte gedaan van seksueel overschrijdend gedrag. "Zoals gebruikelijk in zedenzaken gaan wij hier in dit stadium niet verder op in. Dit raakt de privacy van een gezin dat al volop in de schijnwerpers heeft gestaan. We gaan ook niet bekendmaken wie de aangifte heeft ingediend," laat het Openbaar Ministerie aan RTL weten.

Aangifte tegen Gerrit Jan van D.

Volgens de NOS zouden verschillende bronnen aan de regionale omroep hebben aangegeven dat één van de oudste kinderen de aangifte van seksueel overschrijdend gedrag heeft gedaan. Het slachtoffer zou daarentegen één van de jongere vijf kinderen zijn. Aan het eind van de vierdelige documentaire werd bekend dat één van hen onlangs het gezin heeft verlaten en niet meer bij de jongste kinderen en hun vader woont. Het zou hier volgens de bronnen om een jonger zusje gaan.

In de documentaire vertelde onder meer Edino over het seksueel misbruik van zijn vader Gerrit Jan van D. Zo moest Edino na het overlijden van hun moeder soms haar rol overnemen, waarbij Gerrit Jan van D. geloofde dat haar geest in hun zoon trad. Edino vertelde in de documentaire niet alleen als klein jongetje in vrouwenkleding over straat te moeten, maar dat er ook sprake was van seksueel misbruik. "Hij behandelde ons gewoon echt als zijn vrouw. Dus ook als je met hem sliep en zo, was dat hetzelfde," vertelt hij in de documentaire. Ook beaamde de inmiddels 28-jarige Edino dat het hier om seksuele handelingen ging.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder