Plottwist: de zilverschat in De Verraders wordt door drieën gedeeld

En dít is de reden

de verraders
William Rutten

Dit weekend was de bloedstollende finale van De Verraders. In de laatste aflevering zagen we vier BN'ers strijden voor de zilverstaven. Uiteindelijk gingen Verrader Samantha Steenwijk en Getrouwe Chatilla van Ginsven er samen met de buit vandoor. Of toch niet? De zilverschat blijkt met nóg een speler gedeeld te zijn: Loiza Lamers.

De Verraders finale

Acht weken lang konden we genieten van de speltactieken van achttien BN'ers in het kasteel Erenstein. Elke week werd er iemand vermoord en iemand weggestemd, tot er afgelopen weekend nog maar vier kandidaten overbleven. Samantha, Chatilla, Loiza en Francis van Broekhuizen hadden vanaf het begin een bondje gesloten om met elkaar in de finale te komen. En dat lukte. Het vertrouwen was zelfs zo groot, dat de drie niet doorhadden dat hun 'Haagse vriendin' Samantha toch echt een verrader was. En dat kostte op het laatste moment Francis de kop.

De Verraders zilverschat

De zilverberg is aan het einde van de bloedstollende finaledag opgelopen tot maar liefst 22 kilo. Zowel Chatilla als Loiza kiezen ervoor om met Samantha in de finale te staan. Samantha kiest uiteindelijk Chatilla, vertelt op het nippertje nog even dat zíj de laatste Verrader van het spel is en besluit dan de zilverschat te delen. En dan nu de grote plottwist: de buit wordt niet gedeeld door de twee winnende kandidaten, maar ook met de derde finalist! "Na de finale keken Chatilla en ik elkaar aan. We voelden ons mega rot. We waren samen met Loiza in de finale beland en hadden haar laten zitten. We gaan de schat dus met haar delen,” vertelt Samantha aan het AD.

Een aflevering gemist, of gewoon nog een keer kijken? Het hele eerste seizoen van De Verraders is terug te zien op Videoland.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder