Series die je als 90's kid keek

En psssttt.. Wist je dat je veel van deze series kunt terugkijken op Netflix?

series-90s-kids
The Powerpuff Girls

Hoe vaak kroop jij na schooltijd achter de televisie om je urenlang te vermaken met Cartoon Network, Fox Kids, Telekids of Kindernet? Dit zijn 29 series die je als 90's kid herkent.

En psssttt.. Wist je dat je veel van deze series kunt terugkijken op Netflix?

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The Powerpuff Girls

"Sugar, spice and everything nice." Professor Utonium maakte per ongeluk 3 meisjes met superkrachten en de geweldige Blossom, Buttercup en Bubbles waren geboren.

2 The Animaniacs

De Warner-broertjes Yakko, Wakko en hun zusje Dot zijn een Mickey Mouse-achtig trio. De serie is een creatie van Steven Spielberg. Waar Yakko als oudste een obsessie voor meisjes heeft, houdt Wakko zich liever bezig met gek zijn. Dot is het meest schattig van het stel.

3 Scooby Doo

"Scooby dooby Doo, where are you?" Het is nu moeilijk te geloven, maar vroeger was het best eng om deze serie te volgen. Wie zou deze keer de dader zijn? Scooby Doo en zijn maatjes Fred, Daphne, Velma en Shaggy hebben een bedrijf dat mysteries oplost. Tot op de dag van vandaag vragen we ons af wat er in die Scooby-snacks zit..

4 Dexter's Laboratory

Eating these burgers in preparation for your ass

Een bericht gedeeld door Dexter Boi Genius (@dexters.laboratory) op

Had jij een hekel aan de oudere zus van Dexter of vond je haar juist hilarisch? Dexter heeft een geheim laboratorium op zijn kamer, maar zijn zus Dee Dee probeert er steeds een puinhoop van te maken. Ze hebben een typische broer-zus relatie: ze kunnen enorm vechten maar houden toch van elkaar.

7 Hey Arnold!

Happy #AprilFoolsDay 😝 #HeyArnold

Een bericht gedeeld door Hey Arnold (@officialheyarnold) op

In deze serie volgen we Arnold, een jongen die wees is omdat zijn ouders zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk. Hij woont samen in een groot huurhuis gerund door zijn grootouders. Niemand in dat huis is kindvriendelijk. Regelmatig bezoekt hij zijn vrienden Gerald, Harold, Sid en Stinky. Helga probeert het leven van hem zuur te maken, terwijl ze eigenlijk verliefd is op Arnold.

8 Johnny Bravo

Als iemand dol is op zichzelf, dan is het Johnny Bravo. Het karakter is geïnspireerd op Elvis Presley. Hoewel hij zichzelf onweerstaanbaar vindt, heeft hij geen enkele aantrekkingskracht op vrouwen.

10 Beugelbekkie
Beugelbekkie

"Kijk nou, ik ben een beugelbekkie!" Het leven van Sharon Spits was niet makkelijk, maar gelukkig kan ze vertrouwen op haar vrienden Maria en Cornel. En hoe jammer vonden we het toen ze haar relatie met Aaron verbrak?

11 Pokémon

Ash and Pikachu are always ready for the weekend! Are you? #Pokemon

Een bericht gedeeld door Pokémon (@pokemon) op

"Gotta catch 'm all!" Pokémon mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Toen de serie net uitkwam, wilden we de eerste generatie van 150 Pokémons direct hebben. Ondertussen zijn het er veel meer. We speelden het liefst het spelletje op de Gameboy, spaarden de allernieuwste kaarten of keken het op tv.

12 As told by Ginger

Happy #NationalSiblingsDay 🎈💦😂

Een bericht gedeeld door As Told By Ginger (@officialastoldbyginger) op

"Sommigen zeggen het gras lijkt veel groener, aan de overkant." In deze serie volgen we de belevenissen van Middelbare scholier Ginger Houtslag en haar beste vriendinnen Pauline en Merel. Sophie, het populairste meisje van de school, vindt Ginger erg cool en wil meer van haar weten. Ondertussen zitten de andere populaire meiden, Miranda en Melissa, Ginger maar al te graag dwars.

13 Looney Tunes
Looney Tunes

"What's up Doc?" Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky Pig, Wil E. Coyote, Speedy Gonzales, Sylvester, Tweety, Tasmanian Devil en Yosemite Sam zijn ingesproken door stemacteur Mel Blanc. De animatie-afleveringen stonden bekend om hun hilarische verhalen.

14 Dinobabies
Dinobabies

"Dinobabies zijn oké!" Een groepje jonge dinosauriërs maken van alles mee. Ze bestaan uit de 5 jongens Frankie, Stefan, Thomas, Maarten, Dak en een meisje Linda. Elke dino heeft een ander karakter dat soms botst, maar toch zoeken ze manieren om samen te blijven.

15 Hamtaro
Hamtaro

"Het is Hamtaro-tijd!" Dit verhaal gaat over de kleine goudhamster van Laura, genaamd Hamtaro. Hij gaat vaak op pad met zijn andere hamstervrienden om de mensenwereld te ontdekken. Hij is moedig, avontuurlijk en verliefd op Bijou.

16 De Drieling
De Drieling

"3, 2, 1. Hier is de drieling weer. 6, 5, 4. We hebben veel plezier!" Telkens wanneer Anna, Tessa en Helena iets verkeerd doen, stuurt de verveelde Heks ze terug in de tijd. Ze komen in allerlei bekende sprookjes terecht om daar iets van te leren.

17 Ratjetoe
Ratjetoe

Baby's zien de wereld anders dan wij. In deze serie zien we dat ze veel dingen eng vinden, waaronder de achtertuin. De vier baby's Tommy, Dickie en tweeling Phil en Lil beleven avonturen in de 'gevaarlijke' achtertuin en voeren een gezamenlijke strijd tegen hun oudere plaaggeest Angeliekje.

18 Budgie de Helikopter
Budgie de Helikopter

Budgie is een kleine, blauwe helikopter met een grote gele pet. Zijn beste vriendin is Pippa, een groene vliegtuig. Samen kunnen ze kattenkwaad uithalen, terwijl ze ondertussen hard werken.

19 Rocket Power
Rocket Power

"Wij zijn skaters met een missie, onwijs coole kids in start-positie. Rocket Power!" Rocket Boy (Otto), Twister (Maurice), Rocket Girl (Reggie) en Squid (Sam) beleven hun avonturen aan de Zeekust. Ze kunnen surfen, skaten, hockeyen, snowboarden en biken.

20 Totally Spies
Totally Spies

Wilde jij ook een spy worden door de avonturen van Sam, Alex en Clover? De meiden hebben toffe gadgets en leuke missies. Clover werd constant verliefd op jongens, Sam was alleen maar aan het leren en Alex liet maar van alles vallen door haar onhandigheid.

21 Jacob Dubbel
Jacob Dubbel

Jacob moet alles twee keer zeggen voordat iemand hem verstaat. Hij woont bij zijn ouders met zijn twee oudere zussen Emma en Marfa en twee oudere broers Noah en Daniël. Kun jij de aflevering nog herinneren waarin hij aan het spioneren is met zijn buurman en hamster?

22 The Wild Thornberrys
The Wild Thornberrys

De familie Berenklauw reist met hun kamper de hele wereld over om een natuurserie te maken. Eline, de jongste dochter van het gezin, heeft in Afrika ontdekt hoe ze met dieren kan praten. Ze gebruikt deze gave om dieren te helpen of haar familie buiten hun weten een handje te helpen. Haar zus Debbie, een typische tiener, komt hierachter maar mag er met niemand over praten.

23 Dommel
Dommel

"Kijk daar heb je Semafoor, met zijn vriendje Dommel." Dommel is een pratende luie hond die graag veel eet. Zijn baasje Semfoor is uitvinder, maar daar ziet Dommel niet altijd het nut van in. Bovendien is hij vaak proefpersoon.

24 De Snorkels
De Snorkels

"Beleef de avonturen van de Snorkels mee.." De Snorkels zijn kleine wezentjes met een buisje op hun hoofd. Ze wonen diep in de zee in Snorkelland. Allstar, Okkie (de inktvispuppy), Kitty, Daffney, Dimmy en Toeter beleven heel wat onderwater-avonturen. Vaak komen ze in de problemen door Junior, de verwende zoon van de Gouverneur.

25 Shin Chan
Shin Chan

"Say Hi! Hi! Shin Chan, problemen maken daar houdt 'ie van." Voor een 5-jarige heeft Shin Chan een zeer grote interesse voor vrouwen. Hij jaagt ze graag op de kast. Zo laat hij vaak zijn billen zien en kleedt zich vaak uit wanneer het niet hoort. Mitsy, zijn moeder, is gefrustreerd door haar zoon en vaak chagrijnig. Hoewel ze het beste met haar kinderen voorheeft, weet Shin Chan haar keer op keer te irriteren.

26 The Jetsons
The Jetsons

Hoe graag zou jij willen vliegen net als de The Jetsons? George en vrouw Jane hebben 2 kinderen Judy en Elroy, een hond Astro en een robot Rosie. Ze leven in een futuristische wereld en vliegen in kleine schotels.

27 De Smurfen
De Smurfen

Wie werd niet bang van Gargamel? Het liefst zouden we de kleine blauwe wezens van deze tovenaar af helpen.

28 Ed, Edd en Eddy
Ed, Edd en Eddy

De drie jongens wonen met andere kinderen in een buitenwijk van Peach Creek. Eddy wilt graag geld verdienen om kaakkrakers (toverballen) te kopen. Ze bedenken de gekste manieren, wat meestal uitloopt in een chaos.

29 Bassie en Adriaan
Bassie en Adriaan

"Hallo vriendjes en vriendinnetjes." Het bekende Nederlandse duo begon als acrobaten in een circus. Hierna besloot Bas zich als clown te vermommen en ontstonden de karakters Bassie en Adriaan. In 1978 verscheen hun televisieserie op tv. In de serie nemen ze het op tegen de boeven Vlugge Japie en Baron van Neemweggen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder