23 Nederlandse tv-programma's die 90's kids vroeger keken

Van Otje tot Geef Nooit Op. Waan jezelf weer even terug in de tijd

otje-tv-programma-90-kids
Otje

We keken De Mini Playbackshow en vroegen ons af wat er in het 'ei' gebeurde op weg naar het podium. Of Geef Nooit Op met Peter Jan Rens, waar we maar al te graag zelf eens in dat gat sprongen. En ken je Madelief nog? Bekijk de gallery en waan jezelf weer even terug in de tijd met deze nostalgische tv-programma's. Welke wil jij terug op de buis?

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Otje
Otje

'Otje, ik ben Otje en mijn vader die heet Tos.' Van de zolderkamer in Hotel de Koperwiek naar het blauwe busje: de wijde wereld in. Want Tos had geen papieren, daarom waren ze steeds de klos. Zit jij nu ook in je hoofd met: 'hij doet alleen delete, delete. Hij doet het niet.'

2 Quatro
Quatro

De quiz met Jochem van Gelder. Ken je het plopwoord nog?

3 De Mini Playbackshow
De Mini Playbackshow

We wilden allemaal meedoen. Al was het alleen maar om Bulletje te ontmoeten en om door 'het ei' naar het podium te lopen. En jup, er kon er maar één de winnaar zijn.

4 Samson en Gert
Samson en Gert

We wachten nog steeds tot Marleineke, de vriendin van Gert, zich laat zien. 'Ik moest kloppen want de bel doet het niet.' Meneer Spaghetti, meneer de burgemeester & Octaaf en Jeanne de Bolle. Need we say more?

5 Geef Nooit Op
Geef Nooit Op

Peter Jan Rens liet ons kennis maken met verschillende beroepen. Kandidaten sprongen in een groot gat en plots waren ze een metselaar of belandden ze bij kannibalen.

6 Villa Achterwerk
Villa Achterwerk

Roos en haar mannen, de rode knop, roze koeken en veel programma's. Wie kent de toiletzusters Willie en Nellie nog? Met meneer Scheetemakers als het hoofd van de afdeling. Of de pizzakoeriers Ben & Latoyah van Toscane?

7 Madelief
Madelief

De avonturen van Madelief en haar vrienden Roos en Jan-Willem. 'Madelief wat gaan we doen? Gaan we touwtje springen, vieze liedjes zingen?'

8 Gemma Glitter
Gemma Glitter

Gemma Glitter Gezondheidsgala. Gemma liep altijd in roze kleding, had roze nagels en droeg roze of gouden sieraden. En de knuffelhond aan het roze riempje niet te vergeten. Uiteraard was de roltrappentest het hoogtepunt.

9 Kees & Co
Kees & Co

De sitcom over Kees Heistee, Amber, Rudy, Ben en buurvrouw Sonja. 'Was ik maar een kat die negen levens had. Want dat leventje van mij gaat zo razend snel voorbij.'

10 Loenatik
Loenatik

De vijf leukste gekken van de jaren 90. Beb Brul was altijd op mannenjacht en de Majoor zat naar eigen zeggen nog in het Nederlandse leger.

11 Kloontje het Reuzenkind
Kloontje het Reuzenkind

De mascotte van pretpark 'Het Land van Ooit.' Denk je aan Kloontje, dan denk je aan raketjes en aan Sap de Aartwortel (jawel).

12 De Droomshow
De Droomshow

Zegt de ridder- of de jungleplaneet je nog iets? Of de onderwaterwereld? Teams van twee meisjes en twee jongens namen het tegen elkaar op. Het was gniffelen geblazen om die onvermijdelijke groene derriedouche.

13 Zaai
Zaai

Beste vriendinnen Irma en Ingrid verveelden zich altijd, maar gelukkig wist postbode Siemen daar wel wat op.

14 Oppassen!!!
Oppassen!!!

Willem en Henry waren je favoriete televisie-opa's.

15 Baantjer
Baantjer

Mocht jij op vrijdagavond opblijven om De Cock en Vledder in actie te zien?

16 Het zonnetje in huis
Het zonnetje in huis

Elke donderdagavond was het dikke pret met de familie Bovenkerk.

17 Samsam
Samsam

Vier jongeren die een appartement huurden bij het oude stel Nol en Rietje. Uiteraard bemoeide de norse Nol zich regelmatig met zijn jeugdige huurders.

18 Telekids
Telekids

Zaterdagochtend ging je snel je bed uit om Carlo & Irene te zien. Onder andere De Doordraaishow, Ochtendgymnastiek en Giechel en Goochel passeerden de revue.

19 Pittige Tijden
Pittige Tijden

Jessica wilde dolgraag kussen met Rik, maar Rik wilde liever op z'n motor rijden.

20 Kinderen voor Kinderen
Kinderen voor kinderen

Liedjes als het 'Tietenlied', 'Ik Kan Niet Tegen m'n Verlies', 'Mama is Morgen van Mij' en op een 'Onbewoond Eiland' zongen we uit volle borst mee.

21 Mijn Franse tante Gazeuse
Mijn Franse tante Gazeuse

Katootje woont in een dorp dat is uitgeroepen tot netste van het land. Als de koningin besluit om het netste huis van dat dorp te bezoeken, doet vader Stekelenburg er alles aan om daarvoor uitgekozen te worden. De komst van Tante Gazeuse en het konijn van Katootje gooien echter roet in het eten.

22 Wizzy & Woppy
Wizzy & Woppy

Twee muizen die in een dierenwinkel woonden. Wie vond ze stiekem ook best wel eng?

23 Zigzag
Zigzag

Een rood en een blauw team uit groep 8 streden tegen elkaar om de meeste munten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder