Voor alle hondenliefhebbers: in deze films speelt een hond de (hoofd)rol

Voor het geval je altijd smelt van een blije pup op je scherm

films-met-honden-hoofd-rol
Marley and me

Ben jij zo iemand die bij het zien van een hond meteen blij naar het beestje toegaat voor een aaisessie, minstens één Instagramaccount van een pup volgt?

Dan mogen onderstaande films sowieso op jouw kijklijst. Bij deze tien films spelen honden een grote (schattige, intens zielige of grappige) rol:

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Air Bud

Wanneer de vader van de Josh Framm overlijdt, verhuist de 11-jarige naar een nieuwe stad. Hij is verlegen, durft geen auditie te doen voor het basketbalteam en vindt het lastig om vrienden te maken. Wanneer hij de hond Buddy ontmoet, verandert alles.

2 Beethoven

Goed voor een lange filmavond (zeg maar gerust: filmweek!). Er zijn maar liefst acht films over de Sint-Bernardhond Beethoven, die vernoemd is naar Ludwig van Beethoven. De pup wordt gestolen uit een dierenwinkel, maar weet te ontsnappen. Hij vlucht naar het huis van de familie Newton, die hem in hun gezin opnemen.

3 Marley and me

Jennifer Aniston en Owen Wilson spelen de hoofdrollen in Marley and me. Naast de labradorpup Marley, dan. De hond groeit op bij John en Jenny, maar is niet altijd even makkelijk.

4 Snow Dogs

De Amerikaanse Ted Brooks reist naar Alaska om een deel van een testament te krijgen. Wanneer hij arriveert, blijkt dat hem geen geld is nagelaten, maar een team sleehonden. Eerst is Ted teleurgesteld, maar hij raakt steeds meer gehecht aan de honden.

5 I Am Legend

Géén, ik herhaal: géén vrolijke familiefilm. Het grootste deel van de wereldbevolking is veranderd in dodelijke wezens door een virus. Will Smith speelt de rol van Robert, één van de weinige onbesmette overlevenden die op zoek gaat naar een geneesmiddel. Zijn trouwe hond Sam helpt hem.

6 Homeward Bound

De huisdieren Shadow, Sassy en Chance raken verdwaald op het vliegveld van San Francisco, terwijl hun baasjes in het vliegtuig naar Canada zitten. Ze proberen hun weg terug te vinden.

7 Dogman

Deze mag in de categorie: 'niet met kinderen kijken'. De Italiaans-Franse misdaadfilm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het gaat over een gruwelijke moordzaak in de jaren '80. Een vriendelijke hondenverzorger genaamd Marcello wordt regelmatig in elkaar geslagen door een brute crimineel, Simoncino. Marcello besluit op gruwelijke wijze wraak te nemen.

8 Hachi

De Amerikaanse dramafilm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over Akita Hachiko. De trouwe hond Hachiko wachtte na de dood van zijn baasje negen jaar lang op een station in Tokio op zijn terugkeer.

9 Lassie

Er is niet alleen een film, maar ook een serie gemaakt over de slimme hond Lassie. Wanneer de 13-jarige Matt noodgedwongen verhuist, is het de zwerfhond die hem daar doorheen helpt.

10 101 Dalmatians

Te zien in een live-action én een animatieversie. Het verhaal gaat over een gezin met vijftien dalmatiërpuppy's. Wanneer Cruella De Vil lucht krijgt dat er zo veel dalmatiërs zijn, probeert ze de honden te ontvoeren. Ze wil de huiden van de puppy's gebruiken voor een bontjas.

P.S. We hebben de film A Dog's Purpose opzettelijk niet aan dit rijtje toegevoegd, vanwege de dieronvriendelijke video die verscheen van de hond op de filmset.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder