7 films die je absoluut in de bioscoop wil zien

Oscarseason is coming

bioscoop
Unsplash

Het enige voordeel van de naderende koude maanden? Bioscoopavonden kunnen weer hoog op je to do lijstje. En met Oscar-season in het vooruitzicht, wil je daar zeker tijd voor vrij maken.

Filmmakers zijn immers wel zo slim om hun pareltjes precies de maanden voor de uitreiking te lanceren. De vraag is alleen: welke films mag je echt niet missen? We maken een lijstje met zowel (Nederlandse) films die nu al te zien zijn als films die binnenkort uitkomen.

1 van 7
A Star is Born - nu in de bios

De meest geloofwaardige liefdesfilm sinds tijden. Lady Gaga (acteertalent) en Bradley Cooper (kan zingen!) hebben verrassend veel chemie.

2 van 7
Niemand in de stad - nu in de bios

Een Nederlands coming of age drama dat veelal vier sterren krijgt bij recensies. Drie vrienden nemen je mee in hun studententijd in Amsterdam (ze zijn lid bij een vereniging). De plotselinge dood van één van hen zet daarbij alles op scherp

3 van 7
The Children Act - nu in de bios

Fans van Emma Thompson kunnen hun hart ophalen bij haar nieuwste film. Fiona Maye (Thompson), die binnen de rechtszaal My Lady wordt genoemd, krijgt een lastige zaak voor haar kiezen: een jongen met leukemie heeft een bloedtransfusie nodig, maar zijn ouders zijn Jehovah’s getuigen. Maye moet beslissen of de jongen te jong is om zelf een keuze te maken of dat hij het recht op vrije wil heeft.

4 van 7
De Dirigent - vanaf 25 oktober

Een Nederlandse biopic over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico, gespeeld door Christianne de Bruijn (onder andere bekend van de musical Sister Act).

5 van 7
First Man - nu in de bios

Een kijk in het leven van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong (gespeeld door Ryan Gosling!) en de legendarische ruimtemissie waardoor hij de eerste man werd die een voet op de maan zette op 20 juli 1969.

6 van 7
The Nutcracker and the Four Realms - vanaf 1 november

Een live action-versie van de gelijknamige Disneyfilm met een sterrencast van jewelste: onder anderen MacKenzie Foy (Renesmee in Twilight), Keira Knightley, Morgan Freeman en Helen Mirren.

7 van 7
Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - vanaf 14 november

Het wachten is bijna voorbij voor Harry Potter-fans. Nog een kleine maand en je ziet Jude Law, Johnny Depp en Eddie Redmayne schitteren op het witte doek.

Advertentie - Lees hieronder verder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io