8 films waar je in december voor naar de bios wil

Van horror tot tranentrekker

all-you-need-is-love
Still trailer

Leuke bezigheid tijdens de aankomende koude maanden, waarin je hoogstwaarschijnlijk veel vrij bent (kerst, oud en nieuw): popcorn kanen in de bios. En film kijken, natuurlijk. Maar welke? Van horror tot tranentrekker tot Nederlandse romkom tot Disney: we tippen de leukste films voor je.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 All You Need Is Love

All You Need Is Love de film is geïnspireerd op Dr. Love himself: Robert den Brink. Aan Fedja van Huêt de eer om zijn rol op zich te nemen. Naast hem zullen ook Bracha van Doesburgh en Rob Verheijen in de Nederlandse romcom te zien zijn. De film draait, uiteraard, om Dr. Love die verdwijnt op de avond voor de populaire kerstspecial. Na het overlijden van zijn vrouw is hij het geloof in de liefde volledig kwijtgeraakt. Hij vlucht, zonder dat de AYNIL-redactie het weet, naar de Schotse hooglanden. Ondertussen gaat de volledige redactie wanhopig op zoek naar een nieuwe showhost.

Nu in de bios.

2 The Possession of Hannah Grace

Een must see voor horrorliefhebbers én Pretty Little Liars-fans, want de trailer jaagt je al de stuipen op het lijf en Shay Mitchell speelt de hoofdrol. Extra leuk: de film heeft een Nederlands tintje. Het is de eerste Amerikaanse film van de Nederlandse regisseur Diederik van Rooijen. Deze filmmaker regisseerde eerder onder andere Penoza.

Vanaf 29 november in de bios.

3 Mary Poppins Returns

Mary Poppins 2.0 is geen remake, maar heeft een nieuw verhaal. Het speelt zich 25 jaar na het origineel af. De jonge Michael uit de eerste film is opgegroeid, maar gaat door een moeilijke periode. Zijn vrouw is overleden en hij heeft het financieel en emotioneel zwaar, daarom heeft hij het gevoel van vrolijkheid en optimisme verloren, tót Mary Poppins (Niet Julie Andrews, maar Emily Blunt) weer voor de deur staat. Meryl Streep speelt Topsy, Mary's excentrieke nicht.

Vanaf 19 december in de bios.

4 Bohemian Rhapsody

Maak je op voor een muziekspektakel met nummers als We Will Rock You en Radio Ga Ga. Bohemiam Rhapsody is immers een biografie over de Britse band Queen met leadzanger Freddy Mercury.

Nu te zien in de bios.

5 Second Act

Jennifer Lopez is een tijdje niet op het witte doek verschenen, maar Jenny from the block is eind december toch echt terug in een romantische komedie á la Maid in Manhatten. Zowel in Maid in Manhatten als in Second Act moet ze zich voordoen als iemand anders. Extra leuk: Vanessa Hudgens en Milo Milo Ventimiglia (Jess in Gilmore Girls) spelen ook mee.

Vanaf 20 december in de bios.

6 The Nutcracker & The Four Realms

"Wordt er alwéér een live action versie gemaakt van een Disneyfilm?", said no one ever. In de nieuwste versie die nu te zien is in de bios, speelt een sterrencast van jewelste. Wat dacht je van Morgan Freeman, Keira Knightley en Mackenzie Foy (Renesmee in Twilight)?

Nu te zien in de bios.

7 A Star is Born

De film waarin Lady Gaga en Bradley Cooper perfect bij elkaar passen is inmiddels een gevalletje: ga je schamen als je 'm nog niet gezien hebt. Ben je al wel geweest en nu verslaafd aan de liedjes? Check de videoclip van I'll Never Love Again en bereid je voor op wederom een huilsessie.

Nu in de bios.

8 De Dirigent

Een Nederlandse biopic over de eerste succesvolle vrouwelijke dirigent ter wereld: Antonia Brico, gespeeld door Christianne de Bruijn (onder andere bekend van de musical Sister Act).

Nu in de bios.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder