Theorieën over de identiteit van de Gargoyle King uit Riverdale

Wie denk jij dat het is?

theorie-identiteit-gargoyle-king-riverdale
Riverdale

Sinds het bloedstollende derde seizoen van Riverdale begon, eindig ik aflevering na aflevering in pure frustratie. Dacht ik dat de mysteries uit de eerste twee seizoenen van de serie al moeilijk te kraken waren (weet je nog, The Black Hood?); het ontcijferen van het nieuwe kwaad in Riverdale is te vergelijken met het oplossen van een sudoku. Geen doen aan, dus.

Want hoe zit dat nou precies met het dodelijke spel Gryphons and Gargoyles? Wie (of wat) is The Gargoyle King? En hoe komt dat boomachtige gevaarte toch de hele tijd in ruimtes met rook, lichteffecten en onheilspellende muziek terecht? (Serieus, hoe zou iemand in zo’n enorm pak ongezien in een huis kunnen komen?!)

Ik kan de antwoorden niet met zekerheid zeggen. Maar, zoals het een goede Riverdale-fan betaamt, heb ik wel theorieën. Het grootste mysterie: de identiteit van The Gargoyle King. Wat denk jij, zou het één van deze personages zijn?

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Hiram Lodge
Riverdale

Hiram Lodge kan niet ontbreken in dit rijtje. Want als er over de drie seizoenen één iemand is die door-en-door slecht lijkt te zijn, is het de vader van Veronica wel.

We weten dat Hiram de corrupte directeur van de jeugdgevangenis in zijn zak had. We weten ook dat Norton de bevelen van de Gargoyle King opvolgde. Wat nou als de directeur luisterde naar éénzelfde persoon: Hiram Lodge als de Gargoyle King?

Toch zijn de aanwijzingen die naar Hiram leiden iets te obvious, als je het mij vraagt. Riverdale zou Riverdale niet zijn als het is wat het lijkt.

2 Hermione Lodge
Riverdale

Het zou veel briljanter zijn als niet Hiram, maar zijn vrouw Hermione de Gargoyle King is. Je zou haar niet meteen verdenken, maar laten we eerlijk zijn: als je met Hiram getrouwd bent (en achter hem staat), ben je alles behalve onschuldig.

We denken dat Hiram altijd alle evil plannen beraamt, maar wat nu als Hermione stiekem veel meer macht heeft dan we denken? Ze is nota bene de burgemeester. Vergeet niet dat het mapje met het symbool voor opoffering op háár computer stond. En wanneer Betty de volwassenen uit de Midnight Club confronteert, wijst Hermione als eerste naar Penelope, die – alweer – te obvious als verdachte is.

Nog een aanwijzing die met Hermione te maken heeft: vlak voordat directeur Norton zelfmoord pleegt, wordt hem verteld dat Burgemeester Lodge er is om hem te zien. Wat nou als dit Nortons teken is om het gif te drinken? Hermiones aanwezigheid net voor zijn dood wordt nooit uitgelegd, maar wel subtiel aangegeven. Daar moet meer achter zitten, toch?

3 Sheriff Keller
Riverdale

Vorig seizoen was ik ervan overtuigd dat Sheriff Keller de Black Hood was. Wie weet, misschien was mijn instinct destijds wel goed, en is Keller alsnog niet te vertrouwen.

Wanneer Kevin en Josie hem vragen over Gryphons and Gargoyles, liegt hij keihard. Volgens hem speelde hij het spel zelf nooit, terwijl we zeker weten dat dat wel het geval is. Waarom zou hij nog meer liegen, terwijl Kevin al weet dat zijn vader het spel als tiener wél speelde?

4 FP Jones
Riverdale

Weer een gevalletje ‘hoe mooi zou deze plottwist zijn?’. Eigenlijk wil ik niet geloven dat FP Jones de dader is. Toch zijn er objectief gezien een paar dingen niet helemaal aan de haak.

Bewijsstuk A: hoe toevallig is het dat FP nét aankomt bij Betty’s huis, terwijl de Gargoyle King in de woonkamer staat?

Bewijsstuk B: FP was de leider van een bende criminelen. Ik weet dat we hem (en de Serpents) inmiddels sympathiek vinden, maar kom op, een bende blijft een bende.

Bewijsstuk C: wanneer Betty de Midnight Club bij elkaar roept, is FP de eerste die vertrekt. Is dat alleen maar omdat hij Jughead wil spreken, of ook omdat hij de vragen van Betty wil ontwijken?

En, bewijsstuk D zit in hetzelfde straatje: wanneer FP Jughead confronteert en merkt dat zijn zoon naar Joaquin wil gaan (die weet wie de Gargoyle King is), ketent FP Jug met handboeien aan de koelkast vast. Is dit vaderlijke bezorgdheid of is FP bang dat Jughead erachter komt dat hij de Gargoyle King is?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder