Nieuw op Netflix: we selecteren de leukste films en series

Ready, set, bingewatch!

nieuw-op-netflix-films-series-glamour
Louisa van Zuilichem

Onze favoriete bezigheid wanneer we een avond vrij hebben, wanneer er een datenight gepland staat en wanneer.. - oké eigenlijk gewoon altijd: films en series bingewatchen op Netflix.

Voor het geval je zo ongeveer alles al gezien hebt op de streamingdienst; don't you worry. Netflix voegt wekelijks nieuwe titels toe. En wij lichten de beste nieuwe films en series op Netflix iedere week voor je uit.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Chilling Adventures of Sabrina (seizoen 3)
Chilling Adventures of Sabrina
Chilling Adventures of Sabrina

Wat: serie
Wanneer: 24 januari
Genre: drama

Onze favoriete half-heks is terug! Benieuwd naar de trailer, cast en het plot van deze fantasy serie? Hier lees je alles over Chilling Adventures of Sabrina Deel 3.

2 Sex Education (seizoen 2)
Sex Education
Sex Education

Wat: serie
Wanneer: 17 januari
Genre: drama / komedie

Een favoriet op de Glamour-redactie. Als je nog niet begonnen bent aan deze serie, lees dan vooral even onze argumentatie van waarom iedereen Sex Education moet kijken. En als je seizoen 1 wel al gebinged hebt, dan kun je de trailer van seizoen 2 hier alvast bekijken.

3 Ares
Ares
Ares

Wat: serie
Wanneer: 17 januari
Genre: horror

De eerste Nederlandse Netflix-serie Ares gaat over Rosa en Jacob, die worden uitgenodigd voor een geheim genootschap in Amsterdam. Al snel blijkt dat de wereld van rijkdom en macht een schaduwzijde heeft.

4 Messiah
Messiah
Messiah

Wat: serie
Wanneer: 1 januari
Genre: drama

De gloednieuwe Netflix Original Messiah wordt ook wel 'de nieuwe Homeland' genoemd. De dramaserie gaat over een jonge prediker in Syrië die in een rap tempo veel aanhang krijgt. De CIA is niet overtuigd van zijn goede bedoelingen. Is hij echt een verlosser of een terrorist?

5 The Bourne Identity
The Bourne Identity
The Bourne Identity

Wat: film
Wanneer: 1 januari
Genre: actie

Matt Damon speelt de hoofdrol in de Bourne-filmreeks. Niet alleen The Bourne Identity, maar ook The Bourne Ultimatum en The Bourne Legacy staan op Netflix.

6 How To Get Away With Murder (seizoen 5)
How To Get Away With Murder
How To Get Away With Murder

Wat: serie
Wanneer: 1 januari
Genre: thriller / rechtbankdrama

We duiken opnieuw in het turbulente leven van Annalise Keating, een professor in strafrecht die haar leerlingen leert hoe ze rechtszaken kunnen winnen. We ontmoeten een nieuwe slimme student, Gabriel. Maar is hij wel te vertrouwen?

7 Mamma Mia!
Mamma Mia!
Mamma Mia!

Wat: film
Wanneer: 1 januari
Genre: musical / drama

Mamma mia, here we go again! De populaire film met minstens net zo populaire muziek is vanaf 1 januari op Netflix te zien. Een perfecte feel good film om te kijken op Nieuwjaarsdag, als je het ons vraagt.

8 Men In Black 3
Men In Black 3
Men In Black 3

Wat: film
Wanneer: 1 januari
Genre: sciencefiction / komedie

Chris Hemsworth mag dan de hoofdrol spelen in de nieuwe film Men in Black: International. De originele 'man in het zwart' die ervoor zorgt dat mensen en buitenaardse wezens in vrede op aarde leven, is Will Smith.

9 Knocked Up
Knocked Up
Knocked Up

Wat: film
Wanneer: 1 januari
Genre: romantiek / komedie

Een typische romkom uit de zero's. Katherine Heigl en Seth Rogen spelen de rollen van twee complete tegenpolen, die na een one night stand samen voor een baby moeten zorgen.

10 You (seizoen 2)
You seizoen 2
You

Wat: serie
Wanneer: 26 december
Genre: thriller

Creepy stalker Joe is terug! Hij verhuist naar Los Angeles, waar hij - op meerdere manieren - geconfronteerd wordt met zijn verleden. Lees alles over You seizoen 2 in dit artikel.

11 The Witcher
The Witcher Netflix-serie 
The Witcher

Wat: serie
Wanneer: 20 december
Genre: fantasy

Deze gloednieuwe Netflix Original is gebaseerd op de populaire gelijknamige boekenreeks. Benieuwd naar de trailer, cast en het plot? Hier lees je alles over The Witcher.

12 The Break-Up
The Break-up
The Break-Up

Wat: film
Wanneer: 16 december
Genre: romantiek / drama

Jennifer Aniston en Vince Vaughn zijn de hoofdrolspelers van deze romantische komedie die niet écht een romkom is. Gary en Brooke besluiten uit elkaar te gaan, maar blijken niet zo makkelijk van elkaar af te komen.

13 Charlie St. Cloud
Zack Efron in Charlie St. Cloud
Charlie St. Cloud

Wat: film
Wanneer: 16 december
Genre: drama

Zac Efron
speelt de hoofdrol in deze dramafilm, die gebaseerd is op de roman Het lange afscheid van Charlie St. Cloud van Ben Sherwood.

14 Honey
Honey de film 
Honey

Wat: film
Wanneer: 16 december
Genre: dans

Een potje nostalgie komt jouw kant op! Honey - je weet wel, die dansfilm uit 2003 met Jessica Alba in de hoofdrol - verschijnt op de streamingdienst.

15 6 Underground
6-underground-film-netflix
6 Underground

Wat: film
Wanneer: 13 december
Genre: actie

Ryan Reynolds speelt de hoofdrol in deze gloednieuwe actiefilm. Zes miljardairs faken hun eigen dood. Ze slaan de handen ineen om een groep criminelen uit te schakelen.

16 Kung Fu Panda 3
kung-fu-panda-3
Kung Fu Panda 3

Wat: film
Wanneer: 10 december
Genre: animatie

De derde film uit de Kung Fu Panda-reeks verschijnt op Netflix. De stemmen van de dieren worden ingesproken door onder anderen Jack Black, Angelina Jolie en Jackie Chan.

17 V Wars
ian-somerhalder-v-wars
V Wars

Wat: serie
Wanneer: 5 december
Genre: sciencefiction

Goed nieuws voor The Vampire Diaries-fans. Damon Salvatore is terug! Een soort van. Ian Somerhalder speelt opnieuw in een serie over vampiers: V Wars.

18 A Christmas Prince: The Royal Baby
a-christmas-prince-the-royal-baby
A Christmas Prince: The Royal Baby

Wat: film
Wanneer: 5 december
Genre: drama

De slechte kerstfilm waarvan je weet dat-ie bagger is, maar die je alsnog gaat kijken omdat je er stiekem van geniet. Deel 3.

19 Family Guy (seizoen 17)
image
Family Guy

Wat: serie
Wanneer: 1 december
Genre: comedy

Lekker lui bingen? Het nieuwe seizoen van de animatieserie Family Guy is perfect kijkvoer. Seizoen 17 belooft weer een mix te zijn van hilarische, ongemakkelijke en absurde momenten.

20 World War Z
image
World War Z

Wat: film
Wanneer: 1 december
Genre: thriller

Deze spannende zombie-film met Brad Pitt in de hoofdrol is gebaseerd op het gelijknamige spel. Gerry doet er alles aan om zijn vrouw en kinderen te beschermen tegen een heftig zombie-virus en slaat op de vlucht.

21 Dolly Parton’s Heartstrings (seizoen 1)
Nieuw op Netflix
Dolly Parton’s Heartstrings

Wat: serie
Wanneer: 22 november
Genre: comedy/drama/muziek

Deze serie is een verfilming van de verhalen achter acht countysongs van Dolly Parton, zoals Jolene, If I Had Wings en Cracker Jack. Geloof, vergeving, liefde en familie spelen een grote rol in de afleveringen.

22 Narcoworld: Dope Stories (seizoen 1)
image
Narcoworld: Dope Stories

Wat: serie
Wanneer: 22 november
Genre: misdaad/documentaire

In deze Amerikaanse docuserie zie je hoe de politieagenten en drugssmokkelaars elkaar te slim af proberen te zijn. Één van de afleveringen over een drugsdealer speelt zich af in een doodnormale Nederlandse wijk.

23 The Knight Before Christmas
The Knight Before Christmas op Netflix
Netflix

Wat: film
Wanneer: 21 november
Genre: romcom

Vanessa Hudgens speelde vorig jaar in de leuke kerstfilm The Princess Switch, en dit jaar heeft ze weer de hoofdrol in een grote Netflix kerstfilm. Een knappe ridder uit de middeleeuwen wordt naar het heden getransporteerd en komt daar een lerares tegen die hem wegwijs maakt in de moderne wereld. Of ze verliefd worden? Zeggen we niet. Lees hier meer over de film.

24 The Crown (seizoen 3)
Sophie Mutevelian / Netflix

Wat: serie
Wanneer: 17 november
Genre: drama

In dit seizoen van The Crown spoelen we de tijd een stukje vooruit. Alle personages zijn ouder en Queen Elizabeth II wordt inmiddels vertolkt door de briljante Olivia Colman in plaats van Claire Foy. We vertellen je alles wat je moet weten over dit seizoen.

25 Klaus
klaus-netflix-film-still
Klaus

Wat: film
Wanneer: 15 november
Genre: animatie

Klaus is de eerste animatiefilm die Netflix zelf geproduceerd heeft. De film vertelt het (fictionele) verhaal van de herkomst van de Kerstman. Het gaat over een postbode die ergens in het Noorden geplaatst wordt en vrienden wordt met een teruggetrokken speelgoedmaker.

26 Let it snow
let-it-snow-netflix-film
Let it snow

Wat: film
Wanneer: 8 november
Genre: romantiek / drama

Onder anderen Kiernan Shipka (van Chilling Adventures of Sabrina) speelt in deze young adultfilm. De Netflix Original is gebaseerd op het gelijknamige boek van Maureen Johnson, John Green en Lauren Myracle.

27 Outlander (seizoen 4)
outlander-seizoen-4
Outlander

Wat: serie
Wanneer: 5 november
Genre: romantiek / drama

Het nieuwe seizoen van Outlander is hier! Claire's tijdreisavontuur - met haar 200 jaar jongere geliefde Jamie aan haar zijde - gaat verder.

28 The End of the F***ing World (seizoen 2)
image
The End of the F***ing World

Wat: serie
Wanneer: 5 november
Genre: zwarte komedie

De Britse comedyserie The End of the F***ing World gaat over James en Alyssa. Wanneer James per ongeluk iemand vermoordt en de politie erachter komt dat zij er iets mee te maken hebben, moeten de twee uit handen van de politie zien te blijven. Aan het einde van seizoen 1 is te zien dat de politie hen te pakken krijgt, is het dan echt The End of the F***ing World? Of komt alles nog goed? Dat krijg je dit seizoen (hopelijk) te zien.

29 Atypical (seizoen 3)
atypical-seizoen-3-still 
Jordin Althaus/Netflix

Wat: serie
Wanneer: 1 november
Genre: comedy

De comedyserie Atypical, gaat over de autistische jongen Sam. In het nieuwe, derde seizoen gaat hij naar de universiteit en dat levert een hoop nieuwe indrukken en uitdagingen op. Zo moet Sam wennen aan een nieuw schema en aan nieuwe mensen.

30 Riverdale (seizoen 4)
riverdale
Riverdale

Wat: serie
Wanneer: 31 oktober
Genre: mysterie/misdaad/drama

Het vierde seizoen van Riverdale belooft spannender te worden dan ooit. Jughead is spoorloos verdwenen. Wat voor 'vreselijks' heeft zijn vriendengroep gedaan? Je leest alle voorspellingen over dit seizoen hier.

31 The Bucket List
the-bucket-list
The Bucket List

Wat: film
Wanneer: 31 oktober
Genre: komedie / drama

Alleen al vanwege de twee hoofdrolspelers is dit een aanrader. Jack Nicholson en Morgan Freeman spelen twee terminale mannen. Ze willen het beste uit hun laatste dagen halen en besluiten op avontuur te gaan.

32 Pose (seizoen 2)
pose-seizoen-2
Pose

Wat: serie
Wanneer: 30 oktober
Genre: drama

Pose gaat over de Afro-Amerikaanse en Latino LGBTQ+-scene in het New York van 1980. In seizoen 2 van de serie wordt ingegaan op de vroege jaren '90.

Advertentie - Lees hieronder verder