Nieuw op Netflix: we selecteren de leukste films en series

Ready, set, bingewatch!

nieuw-op-netflix-films-series-glamour
Louisa van Zuilichem

Onze favoriete bezigheid wanneer we een avond vrij hebben, wanneer er een datenight gepland staat en wanneer.. - oké eigenlijk gewoon altijd: films en series bingewatchen op Netflix.

Voor het geval je zo ongeveer alles al gezien hebt op de streamingdienst; don't you worry. Netflix voegt wekelijks nieuwe titels toe. En wij lichten de beste nieuwe films en series op Netflix iedere week voor je uit.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The Knight Before Christmas
The Knight Before Christmas op Netflix
Netflix

Wat: film
Wanneer: 21 november
Genre: romcom

Vanessa Hudgens speelde vorig jaar in de leuke kerstfilm The Princess Switch, en dit jaar heeft ze weer de hoofdrol in een grote Netflix kerstfilm. Een knappe ridder uit de middeleeuwen wordt naar het heden getransporteerd en komt daar een lerares tegen die hem wegwijs maakt in de moderne wereld. Of ze verliefd worden? Zeggen we niet. Lees hier meer over de film.

2 The Crown (seizoen 3)
Sophie Mutevelian / Netflix

Wat: serie
Wanneer: 17 november
Genre: drama

In dit seizoen van The Crown spoelen we de tijd een stukje vooruit. Alle personages zijn ouder en Queen Elizabeth II wordt inmiddels vertolkt door de briljante Olivia Colman in plaats van Claire Foy. We vertellen je alles wat je moet weten over dit seizoen.

3 Klaus
klaus-netflix-film-still
Klaus

Wat: film
Wanneer: 15 november
Genre: animatie

Klaus is de eerste animatiefilm die Netflix zelf geproduceerd heeft. De film vertelt het (fictionele) verhaal van de herkomst van de Kerstman. Het gaat over een postbode die ergens in het Noorden geplaatst wordt en vrienden wordt met een teruggetrokken speelgoedmaker.

4 Let it snow
let-it-snow-netflix-film
Let it snow

Wat: film
Wanneer: 8 november
Genre: romantiek / drama

Onder anderen Kiernan Shipka (van Chilling Adventures of Sabrina) speelt in deze young adultfilm. De Netflix Original is gebaseerd op het gelijknamige boek van Maureen Johnson, John Green en Lauren Myracle.

5 Outlander (seizoen 4)
outlander-seizoen-4
Outlander

Wat: serie
Wanneer: 5 november
Genre: romantiek / drama

Het nieuwe seizoen van Outlander is hier! Claire's tijdreisavontuur - met haar 200 jaar jongere geliefde Jamie aan haar zijde - gaat verder.

6 The End of the F***ing World (seizoen 2)
image
The End of the F***ing World

Wat: serie
Wanneer: 5 november
Genre: zwarte komedie

De Britse comedyserie The End of the F***ing World gaat over James en Alyssa. Wanneer James per ongeluk iemand vermoordt en de politie erachter komt dat zij er iets mee te maken hebben, moeten de twee uit handen van de politie zien te blijven. Aan het einde van seizoen 1 is te zien dat de politie hen te pakken krijgt, is het dan echt The End of the F***ing World? Of komt alles nog goed? Dat krijg je dit seizoen (hopelijk) te zien.

7 Atypical (seizoen 3)
atypical-seizoen-3-still 
Jordin Althaus/Netflix

Wat: serie
Wanneer: 1 november
Genre: comedy

De comedyserie Atypical, gaat over de autistische jongen Sam. In het nieuwe, derde seizoen gaat hij naar de universiteit en dat levert een hoop nieuwe indrukken en uitdagingen op. Zo moet Sam wennen aan een nieuw schema en aan nieuwe mensen.

8 Riverdale (seizoen 4)
riverdale
Riverdale

Wat: serie
Wanneer: 31 oktober
Genre: mysterie/misdaad/drama

Het vierde seizoen van Riverdale belooft spannender te worden dan ooit. Jughead is spoorloos verdwenen. Wat voor 'vreselijks' heeft zijn vriendengroep gedaan? Je leest alle voorspellingen over dit seizoen hier.

9 The Bucket List
the-bucket-list
The Bucket List

Wat: film
Wanneer: 31 oktober
Genre: komedie / drama

Alleen al vanwege de twee hoofdrolspelers is dit een aanrader. Jack Nicholson en Morgan Freeman spelen twee terminale mannen. Ze willen het beste uit hun laatste dagen halen en besluiten op avontuur te gaan.

10 Pose (seizoen 2)
pose-seizoen-2
Pose

Wat: serie
Wanneer: 30 oktober
Genre: drama

Pose gaat over de Afro-Amerikaanse en Latino LGBTQ+-scene in het New York van 1980. In seizoen 2 van de serie wordt ingegaan op de vroege jaren '90.

11 Escape Room
escape-room-film
Escape Room

Wat: film
Wanneer: 28 oktober
Genre: horror

Als je binnenkort een escape room op de planning hebt staan, raden we je aan éven te wachten met deze film. Zes onbekenden worden uitgenodigd voor een escape room, waarbij ze tienduizend euro kunnen winnen. De prijs die ze moeten betalen is - je raadt het al - hun leven.

12 La Casa de las Flores (seizoen 2)
la-casa-de-las-flores
La Casa de las Flores

Wat: serie
Wanneer: 18 oktober
Genre: drama / komedie

The House of Flower gaat over een welgestelde Mexicaanse familie die een prestigieuze bloemenzaak is. Maar dat is niet alles wat er in hun bedrijf gebeurt... (Voor meer Spaanstalige Netflix-series moet je hier zijn.)

13 Toon (seizoen 1 & 2)
toon 
Toon

Wat: serie
Wanneer: 18 oktober
Genre: komedie

Deze nieuwe Nederlandse serie is geproduceerd door NewBe. De sociaal onhandige muzikant Toon wordt in één klap beroemd, nadat een filmpje van hem op een feestje viral gaat. Zelf wil hij niet bekend zijn, maar hij raakt steeds verder in de showbizzwereld verstrikt.

14 Silver Linings Playbook
silver-linings-playbook
Silver Linings Playbook

Wat: film
Wanneer: 16 oktober
Genre: drama / komedie

Bradley Cooper
en Jennifer Lawrence spelen hunnen rollen met overgave in deze tragikomedie. De film werd niet voor niets genomineerd voor 8 verschillende Oscars.

15 Love Actually
love-actually
Love Actually

Wat: film
Wanneer: 11 oktober
Genre: romantiek / komedie

Één van de meest populaire films tijdens de feestdagen: Love Actually. Niet zo gek, als je naar de sterrencast en de perfecte combi tussen humor en romantiek kijkt.

16 Definitely, Maybe
definitely-maybe
Definitely, Maybe

Wat: film
Wanneer: 11 oktober
Genre: romantiek / komedie

Ryan Reynolds speelt de hoofdrol. Wanneer hij en zijn vrouw gaan scheiden, vertelt hij hun 10-jarige dochter (gespeeld door Abigail Breslin) hoe hij en haar moeder elkaar ontmoetten. In het verhaal vertelt hij over verschillende liefdes. Zijn dochter Maya moet uiteindelijk raden welke vrouw in het verhaal haar moeder is.

17 Shrek
shrek
Shrek

Wat: film
Wanneer: 11 oktober
Genre: komedie

Je favoriete Oger komt naar Netflix! In het eerste deel van Shrek gaat de groene goedzak op pad met Donkey om prinses Fiona te redden. Die reddingsmissie gaat niet helemaal als gepland.

18 Insatiable (seizoen 2)
insatiable-seizoen-2
Insatiable

Wat: serie
Wanneer: 11 oktober
Genre: zwarte komedie / drama

Het verhaal van Patty Bladell gaat verder. Het gepeste meisje dat kilo's verloor en meedeed aan een Schoonheidswedstrijd raakt verzeild in een hoop problemen, waaronder moord. Deze serie is vooral een goed voorbeeld van hoe het niet moet.

19 El Camino: A Breaking Bad Movie
el-camino-a-breaking-bad-movie
El Camino: A Breaking Bad Movie

Wat: film
Wanneer: 11 oktober
Genre: drama / misdaad

De film is een vervolg op de populaire Netflix-serie Breaking Bad. Het verhaal gaat verder bij Jesse Pinkman (gespeeld door Aaron Paul) en wat er precies met hem gebeurt na de seriefinale.

20 Haunted (seizoen 2)
haunted-seizoen-2
Haunted

Wat: documentaire
Wanneer: 11 oktober

In deze paranormale documentaire vertellen verschillende mensen over hun paranormale ervaringen. De 'echtheid' van de verhalen wordt door critici in twijfel getrokken.

21 Jaws
jaws-still-film
Jaws

Wat: film
Wanneer: 11 oktober
Genre: drama / mysterie

Misschien nog wel bekender dan de film zelf, is het muziekstuk dat er wordt afgespeeld wanneer de haai op zoek gaat naar mensenvlees. De films werd geregisseerd door Steven Spielberg en kreeg drie Oscars.

22 Riverdale (seizoen 4)
riverdale-seizoen-4
Riverdale

Wat: serie
Wanneer: 10 oktober
Genre: drama / mysterie

Seizoen 3 van Riverdale liet ons met een enorme cliffhanger achter. De bekende vriendengroep mist één cruciaal persoon: Betty, Veronica en Archie gooien hun bebloede kleren in het vuur omdat ze iets 'vreselijks' hebben gedaan. En één van die kleren is Jugheads muts..

23 The Walking Dead (seizoen 9)
the-walking-dead-seizoen-9
The Walking Dead

Wat: serie
Wanneer: 9 oktober
Genre: horror

Het is alweer het negende seizoen van de Amerikaanse post-apocalyptische horrroserie. Het verhaal over de groep mensen die het probeert te overleven in een wereld vol zombies gaat door.

24 Peaky Blinders (seizoen 5)
peaky-blinders
Peaky Blinders

Wat: serie
Wanneer: 4 oktober
Genre: drama / misdaad

In het nieuwe seizoen van Peaky Blinders gaat Tommy Shelby de politiek in. De leider van de criminele bende trekt meteen de aandacht van de fascistische politicus Oswald Mosley.

25 The Big Bang Theory (seizoen 12)
image
-

Wat: serie
Wanneer: 2 oktober
Genre: komedie

In het twaalfde en laatste seizoen van de Amerikaanse comedyserie The Big Bang Theory kun je een rollercoaster verwachten van liefde, verdriet en vooral veel hilarische momenten. Het definitieve einde van de serie belooft een bitterzoete, perfecte laatste aflevering te worden.

26 Rumor has it
rumor-has-it-film-jennifer-aniston
Rumor has it

Wat: film
Wanneer: 1 oktober
Genre: romantiek / komedie

Een klassieke romkom uit 2005. Jennifer Aniston speelt de rol van Sarah, die twijfelt of ze wel wil trouwen met haar vriend Jeff. Wanneer ze naar de bruiloft van haar zusje gaat, ontdekt ze opeens een familiegeheim dat alles verandert.

27 The Politician
the-politician-netflix-serie
The Politician

Wat: serie
Wanneer: 27 september
Genre: komedie

De serie gaat over Payton Hobart (what a name, right?), een rijke tiener die vanaf zijn zevende al weet dat hij President van de Verenigde Staten wordt. Om zijn doel te bereiken moet hij eerst de middelbare school overleven, voorzitter van de Studentenraad worden en een plek op Harvard bemachtigen. Dat blijkt allemaal nog niet zo makkelijk.

28 In the Shadow of the Moon
in-the-shadow-of-the-moon-netflix-film
In the shadow of the moon

Wat: film
Wanneer: 27 september
Genre: thriller

Detective Thomas Lockhart probeert een seriemoordenaar op te sporen die iedere negen jaar opnieuw opduikt. In zijn zoektocht zet hij zijn baan, eigen leven en geestelijke gezondheid op het spel.

29 Explained (seizoen 2)
explained-documentaire-netflix
Explained

Wat: documentaire-serie
Wanneer: 26 september

Een persoonlijke favoriet: Explained. Iedere aflevering vertellen experts allerlei leuke feitjes over één onderwerp. In seizoen 1 werden onder andere het vrouwelijke orgasme, wiet en buitenaards leven al besproken. Ook fijn: de afleveringen zijn maar kort, dus leuk om tussendoor te kijken.

30 Power Rangers
power-rangers
Power Rangers

Wat: film
Wanneer: 23 september
Genre: actiefictie

Je favoriete jeugdserie is in een nieuw jasje gestoken. De film Power Rangers verscheen in 2017 en gaat over vijf buitenbeentjes die op de middelbare school speciale munten vinden die hun krachten geven. Samen strijden ze tegen 'het kwaad'. Vooral leuk als je een nostalgisch avondje wil beleven.

31 We're The Millers
we-re-the-millers-film
We're The Millers

Wat: film
Wanneer: 22 september
Genre: komedie

Jason Sudeikis speelt de rol van David, een drugsdealer die drugs over de grens moet smokkelen. Hij huurt stripper Sarah (Jennifer Aniston), de weggelopen Casey (Emma Roberts) en de groene Kenny (Will Poulter) in om zijn gezin te spelen, zodat hij niet verdacht oogt.

32 Trainwreck
trainwreck-film-still
Trainwreck

Wat: film
Wanneer: 15 september
Genre: romantiek / komedie

Deze romkom is geschreven door Amy Schumer, die ook de hoofdrol heeft. Amy Townsend gelooft niet in monogamie. Wanneer ze voor haar werk sportarts Aaron moet interviewen, gaat ze met hem naar bed. Aaron wil iets serieus met haar opbouwen, waardoor Amy in paniek raakt.

33 Unbelievable
unbelievable-netflix-serie
Unbelievable

Wat: miniserie
Wanneer: 13 september
Genre: misdaad

Deze miniserie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Unbelievable gaat over een reeks seksuele aanrandingen en een potentiële serieverkrachter. Wanneer de tiener Marie Adler aangifte doet omdat ze 's nachts seksueel is aangevallen door een indringer in haar slaapkamer, gelooft niemand haar. Ondertussen komen twee detectives met elkaar in contact doordatze soortgelijke indringersverkrachtingen onderzoeken. Ze werken samen om de potentiële serieverkrachter op te sporen.

34 Tall Girl
tall-girl-netflix-film
Tall Girl

Wat: film
Wanneer: 13 september
Genre: romantiek / komedie

De 1,85 meter lange Jodi heeft moeite met haar plek te vinden op de middelbare school. Na jarenlang gepest te zijn en haar eigen lichaam te haten, besluit ze het roer om te gooien.

35 The I-Land
the-i-land-netflix-serie
The I-Land

Wat: serie
Wanneer: 12 september
Genre: horror

Deze Netflix Original is een knipoog naar het geflopte Fyre Festival van eerder dit jaar. Tien mensen worden wakker op een vreemd eiland en kunnen zich niets meer herinneren. Ze komen voor extreme psychologische en lichamelijke uitdagingen te staan en moeten vechten voor hun leven.

36 I Still See You
i-still-see-you-thriller-film
I Still See You

Wat: film
Wanneer: 7 september
Genre: thriller / fantasy

Bella Thorne
heeft de hoofdrol in deze Amerikaanse thriller. De film is gebaseerd op het boek Break My Heart 1000 Times. Door een enorme explosie in een laboratorium sterft een ontelbaar aantal mensen. Geestachtige verschijningen van de mensen die gestorven zijn - die wel nog op levende mensen lijken - kwellen de overlevenden.

37 Hip-Hop Evolution (seizoen 3)
hip-hop-evolution
Hip-hop evolution

Wat: documentaire
Wanneer: 6 september

De docu volgt muziekjournalist Shad Kabango, die werkt met de grootste namen uit de hiphop scene. Hij kijkt naar de impact van de muziek en de toekomst van hiphop.

38 Élite (seizoen 2)
elite-netflix-serie
Élite

Wat: serie
Wanneer: 6 september
Genre: misdaad / drama

De Spaanse serie over tieners op een elitaire middelbare school gaat verder. In het nieuwe seizoen zien we de invloed die Marina's dood op iedereen heeft.

39 Inception
inception-film
Inception

Wat: film
Wanneer: 3 september
Genre: thriller / sciencefiction

Deze film is niet alleen goed vanwege de sterrencast (Leonardo DiCaprio, Ellen Page, Joseph Gordon-Levitt, en zo kunnen we nog even doorgaan), maar ook vanwege het bizarre verhaal. Dit is zo'n typische 'opletten-anders-mis-je-de-clue' film om even goed voor te gaan zitten.

40 Dirty Dancing
dirty-dancing-film
Dirty Dancing

Wat: film
Wanneer: 1 september
Genre: dans / romantiek

De vonken spatten van het scherm als je Johnny en Baby ziet dansen in deze klassieker. Geloof ons, met deze film heb je the time of your life.

41 13 Commandments
13-commandments-netflix
13 Commandments

Wat: serie
Wanneer: 30 augustus
Genre: thriller / misdaad

42 Falling Inn Love
falling-inn-love-netflix-film
Falling inn love

Wat: film
Wanneer: 29 augustus
Genre: romantiek / komedie

43 Workin' Moms (seizoen 3)
workin-moms-seizoen-3
Workin' Moms

Wat: serie
Wanneer: 29 augustus
Genre: sitcom

44 Free Willy
free-willy-film-netflix
Free Willy

Wat: film
Wanneer: 20 augustus
Genre: drama / avonturen

Advertentie - Lees hieronder verder