Nieuw bij Videoland: we selecteren de leukste films en series

Noteer maar vast in je agenda

Nieuw bij Videoland
Louisa van Zuilichem

We houden je met liefde op de hoogte van de nieuwe films en series die verschijnen bij Videoland. Met dit lijstje weet je altijd welke nieuwe titels wanneer te zien zijn. Super handig, toch?

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Bridesmaids
Bridesmaids film
Bridesmaids

Wat: film
Wanneer: 14 februari

Yes, één van onze favoriete comedy's staat nu op Videoland! De sterke all-female cast bestaat uit Kristen Wiig, Maya Rudolph en Melissa McCarthy. Annie, wiens leven even niet zo lekker gaat, wordt door haar beste vriendin Lillian gevraagd om haar bruidsmeisje te zijn. Eén van Lillians andere (perfecte) vriendinnen probeert de show echter over te nemen. Als je deze nog niet hebt gezien, is het een garantie voor een avondje lachen.

2 Dit is Nederland: kalifaatkinderen
image
Videoland

Wat: documentaire
Wanneer: 5 februari

Ruim 200 Nederlandse kinderen zitten in vluchtelingenkampen in Syrië. Hun vaders en moeders moeten worden berecht, maar wat staat hun kinderen nu te wachten? Zijn de kinderen zodanig 'gehersenspoeld' dat ze een gevaar vormen voor de samenleving, of hebben we te maken met slachtoffers? Je kan het kind uit het kalifaat halen, maar kan je het kalifaat wel uit het kind halen? In deze heftige docu wordt dit besproken.

3 E.T. The Extra-Terrestrial
image
Netflix

Wat: film
Wanneer: 2 februari
Genre: sciencefiction

We kent 'm niet, de leus E.T. Phone Home. Op een dag ontdekt Elliott een buitenaards wezen in zijn achtertuin. Na de eerste schrik sluiten de twee vriendschap en Elliott noemt het wezentje E.T.. Hij laat het wezen kennismaken met zijn broer en zusje en E.T. raakt al snel vertrouwd met het aardse leven. Toch krijgt E.T. heimwee naar zijn planeet en ondertussen begint de aardse atmosfeer zijn gezondheid aan te tasten. Ook Elliott voelt zich niet lekker, hun band is zo hecht geworden dat ze dezelfde gevoelens ervaren.

4 The Boy Next Door
The Boy Next Door
The Boy Next Door

Wat: film
Wanneer: 1 februari
Genre: thriller

Jennifer Lopez speelt de rol van Claire, die na een scheiding verhuist naar een nieuwe buurt. Daar wordt ze bevriend met de 20-jarige Noah die naast haar woont. Wanneer ze met elkaar naar bed gaan, weet Claire meteen dat ze een fout heeft gemaakt. Maar zo makkelijk laat Noah zich niet afwijzen.

5 The Beach House
The Beach House
David M. Russell

Wat: film
Wanneer: 1 februari
Genre: romantiek / komedie

Hallo Chad Michael Murray! Wanneer Cara haar baan in Chicago kwijtraakt, verhuist ze terug naar haar ouderlijk huis in South Carolina. Hier moet ze dealen met haar (nieuwe) familie en oude liefde.

6 Expeditie Robinson Nederland vs. België
Expeditie Robinson Nederland vs. België
Expeditie Robinson Nederland vs. België

Wat: tv-programma
Wanneer: 23 januari
Genre: survival / reality

Het nieuwe Videoland-seizoen van Expeditie Robinson is op donderdag officieel van start gegaan. In de eerste aflevering van Expeditie Robinson Nederland vs. België blijkt zelfs een hilarische fout te zitten.

7 The Family (seizoen 1)
The Family
The Family

Wat: serie
Wanneer: 20 januari
Genre: thriller

Deze thrillerserie is geschreven door dezelfde persoon die Grey's Anatomy schreef. Het verhaal gaat over de zoon van een burgemeester, die na tien jaar vermist te zijn plotseling weer opduikt.

8 Eagle Eye
Eagle Eye
Eagle Eye

Wat: film
Wanneer: 18 januari
Genre: actie / thriller

Shia LaBeouf en Michelle Monaghan spelen samen in deze actiefilm. De 30-jarige Jerry wordt onterecht beschuldigd van terrorisme. Op instructie van een vrouw die hem steeds belt, probeert hij te ontsnappen aan de FBI. Het is dat, of de doodstraf.

9 Eden
image
Eden

Wat: film
Wanneer: 14 januari
Genre: mysterie, thriller

Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Chong Kim. Wanneer Hyun Jae met een vriendin naar een bar gaat in New Mexico, ontmoet ze een jongen die haar vriendelijk een lift naar huis aanbiedt. Wanneer ze op het aanbod ingaat, verandert haar leven in een nachtmerrie.

10 Divergent (deel 1,2 en 3)
image
Divergent

Wat: film
Wanneer: 13 januari
Genre: actie, drama

In een wereld waarin de mensen onderverdeeld worden in vijf ‘fracties’ (Zelfverloochening, Vriendschap, Oprechtheid, Onverschrokkenheid en Eruditie) is het een vloek om nergens óf overal een beetje bij te horen. Wanneer er uit 'de test' blijkt dat Tris bij alle fracties hoort, moet ze alles op alles zetten om haar geheim te behouden en uit handen te blijven van de regering.

11 Bont Girl
image
Videoland

Wat: documentaire
Wanneer: 10 januari

In deze schokkende documentaire gaat Famke Louise samen met dierenactivisten Jenny en Thomas naar China, om daar meer te leren over de bontindustrie en de pijnlijke realiteit van dierenleed onder ogen te zien.

12 Fashion Girl
Fashion Girl
Fashion Girl

Wat: documentaire
Wanneer: 9 januari

In de nieuwe Videoland-documentaire Fashion Girl volgen we Famke Louise terwijl ze haar eigen kledinglijn FL by Famke opzet.

13 Grey's Anatomy (15 seizoenen)
Grey's Anatomy seizoen 15
Grey's Anatomy

Wat: serie
Wanneer: 6 januari
Genre: ziekenhuisdrama

Ye-hes, bijna alle seizoenen van Grey's Anatomy verschijnen op Videoland! Dat is seizoen 1 tot en met seizoen 15 - inderdaad, dat is het seizoen dat vorig jaar op de Nederlandse televisie verscheen. Nu nog hopen dat de seizoenen niet net zo snel van Videoland verdwijnen als de vorige keer.

14 Delivery Man
Delivery Man op Videoland
Delivery Man

Wat: film
Wanneer: 31 december
Genre: comedy / drama

David doneerde ooit sperma in ruil voor geld. Nu komt hij erachter dat hij de biologische vader is van 533 kinderen, waarvan er 142 zijn identiteit proberen te achterhalen.

15 Me Before You
Me Before You op Videoland
Me Before You

Wat: film
Wanneer: 27 december
Genre: romantiek

Als ze haar baan kwijtraakt, is Louisa (Emilia Clarke) gedwongen de zorg voor Will (Sam Claflin) op zich te nemen, die nog niet zo lang geleden verlamd raakte en in een rolstoel belandde. De twee krijgen een bijzondere band.

16 All You Need Is Love Kerstspecial
image
All You Need Is Love Kerstspecial

Wat: televisie-uitzending
Wanneer:
24 december
Genre: romantiek

De feestdagen zijn niet compleet zonder de All You Need Is Love Kerstspecial, waarin familie en geliefden herenigd worden.

17 Jochem Myjer: Yeehaa!
image
Jochem Myjer: Yeehaa!

Wat: show
Wanneer:
22 december
Genre: Cabaret

Wie na alle romantiek zin heeft in een overdosis humor moet bij Jochem Myjer zijn. In zijn show ‘Yeehaa!’ heeft Jochem het over afknappers, schoolreisjes, het gezinsleven en veel meer herkenbare en hilarische onderwerpen.

18 Letters To Juliet
image
Letters To Juliet

Wat: film
Wanneer:
21 december
Genre: romantiek

De droom om schrijfster te worden brengt Sophie naar het Italiaanse Verona, waar ze een brief vindt die haar leven verandert. Ze gaan opzoek naar de geliefde van Juliet, maar wordt zelf ook overvallen door geluk.

19 Nanny McPhee Returns (deel 2)
image
Nanny McPhee

Wat: film
Wanneer:
20 december
Genre: fantasy

In Nanny McPhee Returns, het vervolg op de populaire kinderfilm, schiet de nanny een jonge moeder te hulp die in haar eentje een boerderij moet runnen terwijl haar man er niet is. Nanny McPhee gebruikt haar magie om de kinderen en verwende neefjes van de vrouw vijf lessen te leren.

20 The Hobbit (deel 1,2 én 3)
image
The Hobbit

Wat: film
Wanneer:
19 december
Genre: fantasy

The Hobbit is de prequel van The Lord of the Rings. Het verhaal gaat over Bilbo Baggings, een hobbit die in De Gouw woont. Bilbo wordt door Gandalf gevraagd om mee op reis te gaan om goud terug te stelen van de dwergen en de reis gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

21 Everything, Everything
image
Everything, Everything

Wat: film
Wanneer: 7 december
Genre: romantiek

De moeder van de achttienjarige Maddy slaat door in het beschermen van haar kind. Ze praat Maddy aan dat ze een ernstige gecombineerde immuunstoornis heeft, waardoor ze nooit naar buiten kan. Als Maddy verliefd wordt, keert ze haar moeder de rug toe en stapt ze naar buiten.

22 Ik Ben Influencer
ik-ben-influencer-documentaire-videoland
Ik Ben Influencer

Wat: documentaire
Wanneer: 5 december

Kaj Gorgels, Qucee
en Juultje Tieleman worden een jaar lang gevolgd door documentairemaakster Laura Veenema. We komen achter hun dromen én onzekerheden in het leven van volgers, likes en haters.

23 22 Jump Street
22-jump-street
22 Jump Street

Wat: film
Wanneer: 3 december
Genre: komedie

Jonah Hill
en Channing Tatum keren na 21 Jump Street terug in het tweede deel van de actiekomedie. Schmidt en Jenko gaan opnieuw de straat op om op drugsjacht te gaan.

24 Cold Case
image
Videoland

Wat: serie
Wanneer: 28 november
Genre: drama, misdaad

De reportagereeks Cold Case gaat over de onopgeloste moordzaak van Sally Van Hecke, een 20-jarige vrouw uit Antwerpen. Onderzoeksjournalisten Karel Lattrez en Kurt Wertelaers gaan zelf op onderzoek uit en brengen een hoofdverdachte naar voren.

25 Now You See Me (1 én 2)
image
Videoland

Wat: film
Wanneer: 24 november
Genre: mysterie

Vier goochelaars uit Las Vegas, genaamd de naam ‘Four Horsemen,’ laten het publiek geloven dat ze een bankoverval plegen. Als de bank op dat moment daadwerkelijk wordt beroofd, moeten de illusionisten er alles aan doen om hun naam te zuiveren en het werkelijke brein achter de praktijken te ontmaskeren.

26 Love Island USA
Love Island...
CBS Photo ArchiveGetty Images

Wat: serie
Wanneer: 25 november
Genre: reality

Vanaf 25 november kunnen we smullen van de Amerikaanse versie van Love Island. Een groep Amerikaanse singles gaat op een zoektocht naar de liefde op het prachtige eiland Fiji. In Amerika wordt de reality-serie gepresenteerd door de fantastisch grappige Arielle Vandenberg.

27 De Verbouwing
image
Nyk Dekeyser

Wat: film
Wanneer: 22 november
Genre: thriller

Wanneer een verbouwing compleet uit de hand loopt belandt Tessa in een huwelijkscrisis, krijgt ze grote financiële problemen en wordt ze langzaam maar zeker in een uitzichtsloze situatie getrokken.

28 The Hunger Games (alle delen)
The Hunger Games op Videoland
The Hunger Games

Wat: film
Wanneer: 15 november
Genre: actie / drama

Is het slecht weer en wil je een heel weekend bingen? Goed nieuws, alle delen van The Hunger Games staan nu op Videoland. Dus, The Hunger Games, The Hunger Games: Catching Fire en beide delen The Hunger Games: Mockingjay. In totaal bijna tien uur aan dystopische actie.

29 De Libi
De Libi op Videoland
De Libi

Wat: film
Wanneer: 13 november
Genre: comedy

Bilal (Bilal El Mehdi Wahib), Gregg (Daniël Kolf) en Kevin (Oussama Ahammoud) zitten in hun eindexamentijd als een groepje meiden ze uitdaagt om naar de hipste club van Amsterdam te komen. Daar moeten ze alleen wel nog binnen zien te komen...

30 Kick-Ass 2
Kick-ass 2 op Videoland
Universal

Wat: film
Wanneer: 5 november
Genre: actie

In Kick-Ass twee pakken we het verhaal van anti-superhelden Hit Girl en Kick-Ass. Ze proberen een normaal leven te leiden als de tieners Mindy en Dave, maar natuurlijk loopt dat plannetje snel mis.

31 Paddington
Paddington op Videoland
StudioCanal

Wat: film
Wanneer: 5 november
Genre: animatie

Beertje Paddington komt vanuit Peru helemaal naar Londen afgereisd. Op het station wordt hij gevonden door de familie Brown, die het beertje in huis neemt. Alles lijkt goed te gaan voor het beertje totdat een museumconservator hem ontdekt.

32 Life of Kim
image
www.instagram.com/k2im

Wat: serie
Wanneer: 4 november
Genre: reality-TV

In de reality-serie Life Of Kim krijg je een exclusief kijkje in het leven van model en fotograaf Kim Feenstra. De serie belooft zes afleveringen over alle aspecten van haar leven, die soms hectisch en zwaar kan zijn, maar ook een hele boel mooie momenten bevat.

33 The Killing Season
image
the killing season

Wat: serie
Wanneer: 25 oktober
Genre: documentaire

Documentairemakers Joshua Zeman en Rachel Mills onderzoeken één van de meest bizarre onopgeloste moordzaken van deze tijd. Op Long Island werden tien dode prostituees gevonden. De autoriteiten vermoeden dat zij ten prooi zijn gevallen aan de ‘Long Island Serial Killer’. Zeman en Mills praten met journalisten, amateur-speurders en familieleden van de slachtoffers. Ze ontdekken verbanden met andere moordzaken, verspreid over de Verenigde Staten.

34 Nienke en Resley weten het zeker
image
Videoland

Wat: serie
Wanneer: 28 oktober
Genre: romantiek/reality-TV

Nienke Plas kan zingen, acteren, presenteren, schrijven en heeft met haar Shitty Diary een televisiester binnen gesleept. Daarnaast is ze moeder van een zoon Frenky-Dean en is ze dolgelukkig met verloofde: Resley. Er ontbreekt nog maar één ding in haar leven: haar sprookjeshuwelijk. In het programma Nienke & Resley weten het zeker, kun je op de voet volgen hoe Nienke en Resley zich voorbereiden op hun bruiloft.

35 Gek van Geluk
gek-van-geluk
Gek van Geluk

Wat: film
Wanneer: 20 oktober
Genre: romantiek / komedie

Carly Wijs
en Plien van Bennekom spelen de hoofdrollen in deze Nederlandse film. Een songwriter schrijft al jaren nummer voor een vriendin en zangeres, Valerie. Omdat de inspiratie ver te zoeken is bij Lena, bedenkt Valerie een plan om Lena aan de man te krijgen.

36 Meisje van Plezier (seizoen 2)
image
Videoland

Wat: serie
Wanneer: 17 oktober
Genre: drama

De Nederlandse intieme dramaserie Meisje van Plezier gaat over Nadine, die in het geheim werkt als high class escort. Als haar beste vriend Sander, die stiekem een oogje op haar heeft, erachter komt dat Nadine dit werk doet, eist hij dat ze stopt. Maar dat is allesbehalve wat Nadine wil, zij voelt zich een onafhankelijke vrouw dankzij dit werk. Wanneer ze de kans krijgt om haar eigen bureau te starten, grijpt ze die meteen.

37 The Silence of the Lambs
image
Videoland

Wat: film
Wanneer: 14 oktober
Genre: horror

The Silence of the Lambs is één van die klassiekers die je een keer gezien moet hebben - dit meesterwerk won niet voor niets vijf Oscars. De film komt uit 1991 gaat over Hannibal Lecter, die als seriemoordenaar opgesloten zit in een psychiatrische inrichting. Hij heeft afschuwelijk dingen gedaan in het verleden, maar is extreem intelligent en heeft veel inzicht in de menselijke geest van een seriemoordenaar. De politie wil zijn kennis gebruiken om een andere seriemoordenaar "Buffalo Bill" op te sporen.

38 Light as a Feather
image
Videoland

Wat: film
Wanneer: 12 oktober
Genre: thriller

Wanneer een groep meiden het spelletje "Light as a Feather, stiff as a board" speelt, komen een aantal van hen op duistere wijzen te overlijden. Het is aan de overlevenden om uit te zoeken waarom zij het doelwit zijn van de kwaadaardige macht.

39 Killing Eve (seizoen 2)
killing-eve
Killing Eve

Wat: serie
Wanneer: 11 oktober
Genre: drama

De Brits-Amerikaanse dramaserie is gebaseerd op de Codename Villanelle-romans van Luke Jennings. Sandra Oh speelt de rol van Eve, die bij de Britse veiligheidsdienst werk. Ze moet de Russische huurmoordenares Villanelle opsporen, maar de twee vrouwen raken geïntrigeerd door elkaar.

40 Dream House
dream-house-still
Dream House

Wat: film
Wanneer: 8 oktober
Genre: thriller

Daniel Craig, Rachel Weisz en Naomi Watts spelen in deze Amerikaanse psychologische thriller. Will Atenton woont samen met zijn vrouw Libby en hun twee dochters in zijn droomhuis. Wanneer hij merkt dat iemand hen in de gaten houdt, gaat hij op zoek naar antwoorden, die hem allerminst bevallen.

41 Glow Up: Britain's Next Make-Up Star
glow-up-britains-next-make-up-star
Glow Up: Britain's Next Make-Up Star

Wat: tv-programma
Wanneer: 7 oktober

Het eerste seizoen van Glow Up: Britain's Next Make-Up Star verschijnt op Videoland. Tien ambitieuze make-up artists gaan de strijd tegen elkaar aan om de titel 'Britain's Next Make-Up Star' te verdienen. Een soort Holland's Next Top Model, maar dan met make-up artiesten.

42 Temptation Island USA seizoen 2
temptation-island-usa-seizoen-1
USA Network

Wat: tv-programma
Wanneer: 5 oktober
Genre: reality

Eerder dit jaar maakten we kennis met de Amerikaanse versie van Temptation Island. Als je seizoen 1 nog niet gezien hebt, verwijs ik je graag naar mijn pleidooi over waarom Temptation Island USA leuker is dan de Nederlandse versie. En als je al fan bent: you're in luck, want het tweede seizoen staat 5 oktober op Videoland!

43 Four Weddings And A Funeral
four-weddings-and-a-funeral
Four Weddings And A Funeral

Wat: film
Wanneer: 4 oktober
Genre: romantiek / komedie

Deze film uit 1994 heeft behoorlijk veel prijzen binnengesleept. Het is een tragikomedie die opgebouwd is uit 5 delen: (je raadt het misschien al,) vier bruiloften en één begrafenis.

44 The Handmaid's Tale
the-handmaids-tale-film
The Handmaid's Tale

Wat: film
Wanneer: 3 oktober
Genre: dystopie

Nee, er verschijnt (helaas) nog geen nieuw seizoen van de populaire serie The Handmaid's Tale. In plaats daarvan verschijnt de gelijknamige film uit 1990 op Videoland. De verfilming is op hetzelfde boek gebaseerd als de

45 Keeping Up With The Kardashians (seizoen 15 en 16)
keeping-up-with-the-kardashians
E! Entertainment

Wat: tv-programma
Wanneer: 30 september
Genre: reality

Een kijkje in het leven van onze favoriete celebrity-familie. Het 15 én 16e seizoen van Keeping Up With The Kardashians verschijnt op Videoland. En ja, die laatste is het seizoen waarin het Tristan-Jordyn schandaal plaatsvindt.

46 The Cold Light Of Day
the-cold-light-of-day
The Cold Light of Day

Wat: film
Wanneer: 30 september
Genre: actie / misdaad

Henry Cavill (The Witcher) en Bruce Willis (Die Hard) spelen samen in deze actiefilm uit 2012. Will Shaws familie wordt ontvoerd in Spanje. Wanneer zijn vader plotseling opduikt - die bij de CIA werkt - blijkt dat hij in een samenzwering is terechtgekomen.

47 Oude Liefde
oude-liefde-film
Oude Liefde

Wat: film
Wanneer: 26 september
Genre: romantiek / drama

Deze Nederlandse film uit 2017 heeft Gouden Kalf-nominatie op z'n naam staan voor beste mannelijke bijrol. Fer en Fransje zijn gescheiden, maar na het overlijden van hun zoon leren ze elkaar opnieuw kennen.

48 Love Island UK The Reunion
love-island-uk-seizoen-5
Love Island UK

Wat: tv-programma
Wanneer: 25 september
Genre: reality

Net als de Nederlandse Love Island heeft ook Love Island UK een reünie-aflevering. Benieuwd hoe het met de Islanders van seizoen 5 gaat? Ze vertellen het in deze aflevering.

49 Love Island (eerste seizoen van Videoland)
alle-kandidaten-love-island-seizoen-2-videoland
Love Island

Wat: tv-programma
Wanneer: 23 september (iedere dag een nieuwe aflevering)
Genre: reality

Eerder dit jaar werden we getrakteerd op het allereerste (half-) Nederlandse seizoen van Love Island. Het datingprogramma verschijnt nu weer, maar dan exclusief bij Videoland. Welk koppel zal er met de winst vandoor gaan?

Advertentie - Lees hieronder verder