Inspirerende series met een belangrijke feministische boodschap

Allemaal het kijken waard

feministische-series-glow
Erica Parise/Netflix

Het is 2019. Er zijn al wat stappen gezet naar gelijkheid tussen mannen en vrouwen, maar er moet nog steeds een hoop gebeuren. Wat jij kunt doen? Je inzetten voor vrouwenrechten. En feministische series kijken.

Onderstaande series bevatten allemaal vrouwelijke hoofdpersonen, geven ons belangrijke feministische boodschappen mee of laten vrouwen zien in hun strijd tegen ongelijkheid. Oftewel: allemaal het kijken waard. Gelukkig staat het grootste deel van deze titels gewoon op Netflix.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 G.L.O.W.

De Gorgeous Ladies of Wresteling worstelen (letterlijk én figuurlijk) om zich staande te houden in een mannenwereld. Met succes.

2 Big Little Lies

Moeders die alles voor hun kinderen overhebben. En als het erop aankomt - ook voor vrouwen.

3 Outlander

Een slimme oorlogsverpleegster uit 1945 die zich staande weet te houden in het Schotland van 1743 – een tijd waarin vrouwen geen rechten hebben.

4 Orange Is The New Black

Vrouwelijke criminelen die opkomen voor hun rechten in een vrouwengevangenis.

5 Queen of the South

De vrouw van een drugsdealer die het heft in eigen handen neemt. Teresa overleeft de strijd tussen twee drugkartels.

6 The Handmaid’s Tale

Een gevalletje ‘hoe het niet moet’. in een totalitaire samenleving worden vruchtbare vrouwen gedwongen om kinderen te baren en af te staan. Mannen runnen de wereld van onderdrukking, verkrachting en moord.

7 Sex Education

Een scholier geeft op zijn middelbare school sextherapie. Hij leert mannen en vrouwen dat ze gelijkwaardig zijn als het om sex gaat; ze verdienen beiden even veel plezier onder de lakens.

8 The Crown

Koningin Elizabeth II is de troonopvolger van de Engelse kroon. Ze houdt zich staande in een door mannen gedomineerde wereld.

9 Jane the Virgin

In huize Villanueva zorgen drie generaties vrouwen voor zichzelf: grootmoeder Alba, moeder Xo en dochter Jane, die zelf per ongeluk zwanger wordt.

10 Supergirl

Na alle mannelijke superhelden – Superman, Batman, The Flash – is het tijd voor een vrouw om de wereld te redden.

11 Las chicas del cable

Vier vrouwen werken als telefonistes bij een Spaanse telefoonmaatschappij. Samen beginnen ze een revolutie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur