Dit zijn alle Marvel films in de juiste volgorde

Bingen, maar!

Speciaal voor de die-hard fans én voor degenen die nog verslaafd moeten raken aan de filmreeks; dit is de chronologische volgorde van de Marvel films.

P.S. Gelukkig voor alle bingewatchers onder ons staat het grootste deel van onderstaande films op Disney+! Nog niet overtuigd? Dan hebben we een leuk nieuwtje voor je: je kunt op Disney+ een free trial van 7 dagen afsluiten. Na deze gratis week betaal je € 6,99 per maand óf € 69,99 per jaar. Dat wordt bingen!

P.P.S. Benieuwd welke Marvel Universe-kaskrakers je nog meer kunt verwachten? Deze Marvel-films stonden op de planning voor 2020 (maar zijn door de coronacrisis uitgesteld) en Disney heeft nóg vijf nieuwe Marvel-films aangekondigd.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Captain America: The First Avenger

We ontmoeten Captain America, de eerstgeboren Avenger. Technisch gezien is Captain Marvel - die pas veel later in de Marvel Universe verscheen - de echte eerste Avenger.

2 Captain Marvel

Captain Marvel speelt zich af in de jaren '90. We zien hoe Nick Fury voor het eerst in aanraking komt met buitenaardse wezens en bovennatuurlijke krachten. Hij komt dankzij Carol Danvers op het idee om de Avengers te beginnen.

3 Iron Man

De allereerste Marvel-film die verschenen is. De briljante Tony Stark wordt veelal als de leider van de Avengers gezien.

4 Iron Man 2

In Iron Man 2 kom je meer te weten over S.H.I.E.L.D. En over de leider van de organisatie, Nick Fury.

5 The Incredible Hulk

Deze film staat helaas niet op Disney+. Hoewel The Incredible Hulk niet essentieel is voor de verhaallijn, is het wel interessant om te zien hoe het grote groene monster ontstaat.

6 Thor

We maken voor het eerst kennis met Thor, de dondergod, en zijn broer Loki.

7 The Avengers

In de eerste Avengers-film komen alle helden samen. Je ziet alle bekende gezichten terug en ontmoet Black Widow en Hawkeye voor het eerst.

8 Thor: The Dark World

In het tweede deel van Thor leer je meer over de Infinity Stones, die je nog regelmatig terugziet in de Marvel Universe.

9 Guardians of the Galaxy

Een net iets andere Marvel-film dan we gewend zijn. In Guardians of the Galaxy ontmoet je vijf nieuwe personages. Ook Thanos - die uiteindelijk de grote vijand van de Avengers is - speelt een rol.

10 Guardians of the Galaxy Vol. 2

In het tweede deel van Guardians of the Galaxy probeert de groep opnieuw het heelal te beschermen.

11 Iron Man 3

In het derde deel van Iron Man zien we wat de gevolgen zijn van The Avengers op Tony.

12 Captain America: Winter Soldier

De tweede film die helemaal voor Steve Rogers is. Ook verschijnen de personages Falcon en The Winter Soldier voor het eerst.

13 Avengers: Age of Ultron

De Infinity Stones zijn terug. De Avengers verzamelen zich opnieuw om de wereld te redden. Marvel introduceert geheel onverwacht een nieuw personage: Ant-Man.

14 Ant-Man

Nu we Ant-Man kort hebben gezien in Avengers: Age of Ultron, duiken we dieper in het gloednieuwe personage.

15 Captain America: Civil War

De eerste scheuren in The Avengers zijn te zien. Tony en Steve staan tegenover elkaar en iedere Avenger moet een kant kiezen. We ontmoeten twee nieuwe superhelden: Black Panther en Spider-Man.

16 Black Panther

Black Panther speelt zich een week na Civil War af. Marvel verraste velen positief met het koninkrijk Wakanda.

17 Spider-Man: Homecoming

De superheld die al jaren verfilmd is, wordt dit keer als tiener voorgesteld. Tony Stark neemt Peter Parker (gespeeld door Tom Holland) onder zijn hoede.

18 Doctor Strange

Een nieuwe superheld die héél graag Doctor Strange genoemd wil worden (in plaats van Mister Strange), introduceert een nieuwe Infinity Stone.

19 Thor: Ragnarok

In de derde Thor-film zien we niet alleen Thor en Loki terug, maar speelt ook The Hulk een grote (ha-ha) rol.

20 Ant-Man and the Wasp

Ant-Man and the Wasp, de tweede film over Ant-Man, speelt zich voor én tijdens Infinity War af.

21 Avengers: Infinity War

Samen met Endgame is dit misschien wel de spannendste Avengers-film die er is. De Avengers gaan de langverwachte strijd aan met Thanos.

22 Avengers: Endgame

De grootste tranentrekker uit de hele Marvel Universe. Het lijkt het einde van de Marvel-films, maar dat is gelukkig niet het geval. De Marvel Universe gaat verder.

23 Spider-Man: Far From Home

Spider-Man moet doorgaan, ondanks de gebeurtenissen in Endgame. Wanneer hij met school in Europa is, moet hij zich alleen zien te redden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder