De grootste kanshebbers tijdens het Eurovisie Songfestival

Douze points naar Duncan!

concurrenten-Duncan
Instagram

Donderdagavond 16 mei is het zover: Duncan Laurence treedt als zestiende op tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Als hij genoeg 'douze points' krijgt, gaat hij door naar de finale van aankomende zaterdag. Hoewel Duncan door bookmakers al als winnaar wordt gezien, is de strijd uiteraard nog niet gestreden.

We zetten Duncans concurrentie - de grootste kanshebbers volgens de bookmaker - op een rijtje.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Zweden

De grootste concurrent van Duncan is de Zweedse John Lundvik met zijn nummer Too Late For Love. Hij staat bij de bookmakers op de tweede plaats en treedt donderdagavond als achtste op.

2 Australië

De Australische Kate Miller-Heidke zong tijdens de eerste halve finale Zero Gravity en kreeg genoeg punten. Mocht Duncan doorgaan, strijden ze tegen elkaar in de finale.

3 Rusland

Sergey Lazarev deed in 2016 ook al mee met het songfestival en werd toen derde. Dit jaar probeert hij het nog een keer met het lied Scream. Als we de bookmakers moeten geloven, gaat hij heel ver komen.

4 Ijsland

De band Hatari ging in de eerste halve finale door met het Hatrið mun sigra. De act vol vuur, leer en kooien staat op de vijfde plek in de voorspellingen.

5 Azerbaijan

Na de repetitie van Çingiz Mustafayev voor Azerbeijan steeg hij negen plaatsen omhoog. Tijdens zijn nummer Truth staat hij niet alleen op het podium, maar wordt omringd door robots.

6 Italië

Italië behoort net als Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Spanje tot de 'big five'. Deze landen betalen het veel geld en hoeven daarom niet in een halve finale te strijden. Zanger Mahmood met zijn nummer Soldi zien we dan ook pas zaterdag tijdens de finale voor het eerst.

7 Nederland

Last but definitely not least: Duncan. Met zijn nummer Arcade gaat de 25-jarige zanger ervoor zorgen dat het Songfestival volgend jaar in Nederland wordt gehouden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder