Dit heb je waarschijnlijk gemist in de laatste aflevering Game of Thrones

Een hoop The Lord of the Rings-verwijzingen, bijvoorbeeld

game-of-thrones-daenerys
Game of Thrones

Het laatste seizoen van Game of Thrones is waarschijnlijk ook meteen het meestbesproken seizoen. De serie eindigde maandag, maar we kunnen er nog dagen over doorpraten. De laatste aflevering bevat een hoop verborgen verwijzingen naar eerdere seizoenen (en zelfs naar een andere filmreeks!). Mocht je ze niet allemaal gespot hebben; geen zorgen. We zetten de opvallendste verwijzingen voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Mini-Westeros
game-of-thrones-introductie
Game of Thrones

Het bekende introfilmpje van Game of Thrones is helemaal aangepast aan de realiteit. Voor de laatste aflevering is de leeuw boven de Iron Throne weggehaald, om te laten zien dat de Lannisters niet langer regeren. Ook zijn er gedeeltes van King’s Landing verwoest. In de credits zie je een barst in de vloer, die je later ook in de aflevering ziet, wanneer Tyrion door het puin op zoek gaat naar zijn broer en zus.

2 The Lord of the Rings-verwijzingen
the-lord-of-the-rings-saruman-leger
The Lord of the Rings

De laatste aflevering GoT staat vol met verwijzingen naar The Lord of the Rings. Kijk maar naar het shot van Daenerys die haar leger bekijkt. Dat is één op één te vergelijken met een scene in LOTR met Saruman de Witte. De twee personages hebben nog meer overeenkomsten: ze waren eerst 'goed' en werden later krankzinnig.

De Iron Throne is te vergelijken met de Ene Ring uit Lord of the Rings. Ze zijn beiden het symbool van macht, met de prijs dat het mensen ‘besmet’ met slechtheid. In GoT verbrandt Drogon de troon. In LOTR gooit Frodo de ring in het vuur. Daenerys en Smaegel (die nog steeds in de ban zijn van de voorwerpen) sterven allebei.

3 Khal Drogo's speech
game-of-thrones-khal-drogo
Game of Thrones

Delen uit de speech die Daenerys aan de Dothraki geeft, zijn letterlijk geciteerd uit seizoen 1, toen Khal Drogo Dany’s ongeboren zoon beloofde hem “de Zeven Koninkrijken te geven, de mannen in de ijzeren pakken te vermoorden en hun stenen huizen af te breken.”

4 Droom die uitkomt
game-of-thrones-daenerys-targaryan
Game of Thrones

In de laatste aflevering van seizoen 2 had Daenerys een visioen dat ze in een verwoeste troonzaal waarin het sneeuwde naar de Iron Throne zou lopen. Die scene wordt werkelijkheid in de allerlaatste aflevering. Dit keer raakt Daenerys de troon wél aan.

5 De bordeel-grap
game-of-thrones-grap-tyrion-bordeel
Game of Thrones

Tyrions laatste scene eindigt met een grap die hij niet afmaakt: “Ik bracht een ezel en een honingraat naar een bordeel..” Komt deze zin je bekend voor? Dat zou goed kunnen, want we hebben ‘m al drie keer gehoord! De eerste keer was in seizoen 1, toen Lysa Arryn hem gevangen hield en zijn grap afkapte ('Silence!'). De tweede keer was toen Tyrion samen met Grey Worm en Missandei in Meereen zit. De twee weten geen grap te vertellen, dus begint Tyrion hoopvol aan de grap over de ezel en de honingraat. Hij wordt weer onderbroken, dit keer door een vloot. Guess we’ll never know wat er precies in dat bordeel gebeurde..

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder