Nu in de bioscoop: we selecteren de leukste films van dit moment

Popcorn time!

bioscoop-popcorn-cola-kaartjes-glamour
Louisa van Zuilichem

De perfecte activiteit voor een vriendenuitje, een date (heb je meteen genoeg gespreksstof) of om jezelf op te trakteren, gewoon omdat het leuk is. Waarom we zo van de bioscoop houden? Omdat alleen de beste films het witte doek halen, je alles op een enorm scherm met levensecht geluid ervaart, de stoelen héérlijk zacht zijn (dat is een pre) en er een onbeperkte hoeveelheid popcorn voor je beschikbaar is. Daarom.

We hebben je bioscoopbezoekje extra comfortabel gemaakt voor het geval je keuzestress hebt over welke film de moeite is. We selecteren wekelijks de beste films die op dit moment op het witte doek te zien zijn. Nu nog online een kaartje kopen (want: dadelijk is-ie uitverkocht) en plannen maar, die bioscoopdate!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Les Misérables

Niet de vergissen met de musical. Stéphane verhuist naar Parijs, waar hij zich bij een anti-criminaliteitsbrigade voegt. Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties…

2 The Gentlemen

In de nieuwste Guy Ritchie-film zien we Matthew McConaughey als baas van een marihuana-empire in Londen. Als bekend wordt dat hij uit de business wil stappen, breekt er chaos uit. Lekkere film met een sterrencast met onder meer Hugh Grant, Colin Farrell en Charlie Hunnam.

3 Gretel & Hansel

Het bekende sprookje van Hans en Grietje wordt opnieuw verteld. Het originele verhaal van de Duitse gebroeders Grimm krijgt de horrorsetting die het verdient. "Het verhaal dat je kent, verbergt een geheim," is te lezen in de trailer.

Genre: horror

4 Birds of Prey

De superschurk Harley Quinn was eerder al te zien in Suicide Squad. In de nieuwe film Birds of Prey vertelt ze haar eigen verhaal. Nu ze niet langer een relatie met de Joker heeft, zijn er een hoop mensen die haar dood willen. Ze werkt samen met andere vrouwelijke schurken: Huntress, Black Canary, Renee Montoya, en Cassandra Cain. De film bevat naast actie en humor ook goede muziek en heeft een feministisch tintje.

Genre: Actie

5 Little Women

Little Women is een verfilming van het gelijknamige boek van Louisa May Alcott. Het gaat over vier talentvolle, ambitieuze zussen, die ten tijde van de Amerikaanse Burgeroorlog leven en vastberaden zijn om hun dromen na te jagen. De hoofdrollen zijn voor Emma Watson, Saoirse Ronan, Florence Pugh en Eliza Scanlen. Het is een film over liefde, passie en feminisme.

Genre: drama/romantiek

6 Parasite

De Zuid-Koreaanse familie van Ki-taek leeft in een smerige, kleine kelderwoning en heeft een arm bestaan. Ze kijken op tegen de rijke familie Park en zien een mogelijkheid om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Maar als een voorval roet in het eten gooit, moeten ze alles op alles zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

De film is een heftige reality check; veel van de akelige scenario's in Parasite gebeuren écht in de Zuid-Koreaanse stad Seoul. Deze film is tijdens de Oscar's dik in de prijzen gevallen en won een award voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Internationale Film en Beste Originele Scenario.

Genre: drama

7 Onze Jongens in Miami

Het tweede deel van 'de Nederlandse Magic Mike' is hier. We zagen al hoe hoofdrolspeler Jim Bakkum hard trainde voor de filmrol én hoe de acteur getransformeerd werd tot een vrouw. Voor deel 2 van Onze Jongens verplaatst de groep strippers zich naar - je raadt het al - Miami.

Genre: drama / komedie

8 Bombshell

Charlize Theron, Nicole Kidman en Margot Robbie spelen de hoofdrollen in de veelgeprezen film Bombshell. Drie vrouwen die werken bij Fox News Channel beschuldigen Roger Ailes, de rijke en machtige oprichter van de zender, van seksueel wangedrag.

Genre: drama

9 Just Mercy

Just Mercy ontvangt een hoop lovende kritieken. De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van advocaat en mensenrechtenactivist Bryan Stevenson. Kim Kardashian en Kanye West vinden de film zo goed, dat ze bioscoopzalen in Amerika afhuren en gratis tickets weggeven.

Genre: rechtbank / drama

10 Dolittle

Deze film staat maar om één reden in deze lijst: we missen Tony Stark. Dit is de eerste grote rol van Robert Downey jr. na Avengers: Endgame.

Genre: fantasy / komedie

11 Charlie's Angels

Charlie's Angels zijn terug! Dit keer met drie gloednieuwe agenten, gespeeld door Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska. Dit is de tweede reboot van de originele serie over drie bloedmooie vrouwelijke agenten, die in de jaren '70 op televisie verscheen.

Genre: actie

12 1917

Bij de Golden Globes sleepte deze film van Sam Mendes ontzettend veel prijzen in de wacht, waaronder beste film en beste regisseur. In het drama over de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jongen soldaten een ogenschijnlijk onmogelijk missie waarmee ze het leven van honderden soldaten moeten redden.

Genre: oorlog

13 La Belle Epoque

Zestiger Victor mag één avond uit zijn leven kiezen om opnieuw te beleven. Hij kiest voor de meest memorabele week van zijn leven – de week waarin hij 40 jaar geleden zijn grote liefde ontmoette. Terugkijken naar het verleden is echter zelden zonder gevolgen.

Genre: drama

14 April, May en June

De halfzussen April, May en June gaan terug naar huis omdat hun zieke moeder een einde aan haar leven gaat maken. Vóór ze dat doet, wil ze er zeker van zijn dat er voor haar autistische zoon Jan gezorgd wordt. Iets waar de zussen niet per se op zitten te wachten.

Genre: drama

15 Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker

Het einde van de bekende Star Wars filmreeks is hier. In Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker komt de jarenlange strijd tussen de Rebellen en the dark side eindelijk tot een einde. De film krijgt gemengde reacties, maar is als je het mij vraagt het kijken dubbel en dwars waard.

Genre: sciencefiction

16 Jumanji: The Next Level

Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart, Karen Gillan en Nick Jonas zijn terug in hun oude rollen. De groep gaat op reddingsmissie, maar komt er al snel achter dat Jumanji niet meer hetzelfde is.

Genre: actie / komedie

17 The Addams Family

De welbekende familie Addams wordt opnieuw verfilmd, dit keer in animatie. De familie is een satirische versie van het "ideale Amerikaanse gezin." Als je van zwarte humor houdt, zit je goed bij deze animatiefilm.

Genre: fantasy / horror

18 Penoza: The Final Chapter

Vervolg op de succesvolle televisieserie. Drugskoningin Carmen van Walraven wordt gevonden in Canada en wordt uitgeleverd aan Nederland. Eenmaal terug in haar eigen land start haar oude leventje opnieuw. Ze zal definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

Genre: misdaad

19 Frozen 2

In het vervolg op Frozen gaan Elsa, Anna, Kristoff en Olaf diep in de bossen op zoek naar het geheim achter Elsa's ijzige krachten, en een eeuwenoud mysterie over hun koninkrijk.

Genre: animatie

20 The Farewell

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China.

Genre: drama/comedy

Advertentie - Lees hieronder verder