Nu in de bios: we selecteren de leukste films van dit moment

Popcorn time!

bioscoop-popcorn-cola-kaartjes-glamour
Louisa van Zuilichem

De perfecte activiteit voor een vriendenuitje, een date (heb je meteen genoeg gespreksstof) of om jezelf op te trakteren, gewoon omdat het leuk is. Waarom we zo van de bioscoop houden? Omdat alleen de beste films het witte doek halen, je alles op een enorm scherm met levensecht geluid ervaart, de stoelen héérlijk zacht zijn (dat is een pre) en er een onbeperkte hoeveelheid popcorn voor je beschikbaar is. Daarom.

We hebben je bioscoopbezoekje extra comfortabel gemaakt voor het geval je keuzestress hebt over welke film de moeite is. We selecteren wekelijks de beste films die op dit moment op het witte doek te zien zijn. Nu nog online een kaartje kopen (want: dadelijk is-ie uitverkocht) en plannen maar, die bioscoopdate!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Frozen 2

In het vervolg op Frozen gaan Elsa, Anna, Kristoff en Olaf diep in de bossen op zoek naar het geheim achter Elsa's ijzige krachten, en een eeuwenoud mysterie over hun koninkrijk.

Genre: animatie
Datum:
20 november

2 The Irishman

De nieuwste Martin Scorsese is een flinke zit: maar liefst 3,5 uur. Robert De Niro en Al Pacino schitteren samen in dit waargebeurde verhaal over een huurmoordenaar. Dit is de eerste film die de legendarische regisseur voor Netflix produceert, maar hij is ook tijdelijk in de bios te zien. Wel de moeite waard.

Genre: crime
Datum: 14 november

3 Brittany Runs a Marathon

De 27-jarige Brittany leeft een ongezond leven vol drank en drugs. Na een bezoekje aan de dokter om drugs voorgeschreven proberen te krijgen, krijgt ze te horen dat ze een stuk gezonder moet gaan leven. Dat is nog makkelijker gezegd dan gedaan.

Genre:
comedy
Datum:
13 november

4 Last Christmas

Kate (Emilia Clarke) werkt als kerst-elf in een kerstwinkel. Ze is onhandig, chagrijnig en lijkt altijd pech te hebben, en dan komt Tom (Henry Golding) in haar leven. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn... Last Christmas is een romantische kerstfilm van de regisseur van Bridesmaids. Ook leuk: met muziek van George Michael, om helemaal in de kerstsfeer te komen.

Genre: romcom

5 Doctor Sleep

Het vervolg op de iconische horrorfilm The Shining vindt zo'n dertig tot veertig jaar na The Shining plaats. Driewieler-kleuter Danny Torrance is volwassen (en opgegroeid tot Ewan McGregor), maar wordt nog steeds wakker gehouden door wat er in zijn jeugd is gebeurd in het Overlook Hotel.

Genre: horror

6 Amazing Grace

Amazing Grace is een concertfilm over Aretha Franklin. We zien hoe The Queen of Soul in 1972 haar live album Amazing Grace opneemt. De film kwam vorig jaar al uit in Amerika, maar is nu in Nederland op het witte doek te zien.

Genre: concertfilm

7 Countdown

Een film met een hoop bekende koppen, waaronder Elizabeth Lail (die Beck speelt in You). De jonge verpleegster Quinn klikt op een 'onschuldige' app op haar smartphone. De app toont een timer, die het moment van haar dood voorspelt. Ze heeft maar 2 dagen om erachter te komen hoe ze haar dood kan voorkomen, voordat het te laat is.

Genre
: horror

8 Ready or Not

Een horrorfilm, maar dan met de humor die je normaal in een romkom vindt. In Ready Or Not wil een jonge bruid (die behoorlijk veel op Margot Robbie lijkt) worden opgenomen in de familie van haar kersverse man. Ze wordt gedwongen een dodelijk spel te spelen, waarbij iedereen moet vechten voor z'n leven. De cast bestaat uit een hoop bekende namen, zoals Adam Brody, Henry Czerny en Andie MacDowell.

Genre: horror

9 Maleficent 2: Mistress of Evil

Angelina Jolie is terug in het tweede deel van Maleficent. Het onvertelde sprookje gaat verder: de zwarte fee krijgt het aan de stok met de schoonmoeder van Aurora en ontdekt in haar strijd dat er meer van haar soort zijn. Het gevolg: oorlog.

Genre: fantasy / sprookje

10 Gemini Man

Will Smith is niet één, maar twee keer te zien in deze sciencefictionthriller. Henry Brogan is een uitzonderlijke goede sluipschutter die gevaarlijke personen uitschakelt in dienst van de overheid. Hij wordt plotseling zelf het doelwit van een jongere scherpschutter die iedere actie van Henry lijkt te voorspellen. Al snel blijkt dat de twee wel héél veel op elkaar lijken.

Genre
: actie / thriller

11 Joker

We kennen de Joker als de schurk die Gotham terroriseert voordat Batman hem stopt. In deze film krijg je meer te weten over het verleden van de crimineel: hoe werd hij de Joker?

(Lees hier Glamours review over Joker)

Genre
: thriller

12 F*ck de Liefde

Neerlands eigen romkoms zijn stiekem toch altijd het leukste. F*ck de Liefde is zo'n typische Nederlandse romkom (met een vijver vol BN'ers), maar dan met een twist. Lisa en Jack zitten midden in hun scheiding, waardoor Lisa's vriendinnen haar meenemen naar Curaçao. Jack geniet ondertussen vol van het vrijgezellenleven en versiert Cindy. Bo, de zus van Cindy, is getrouwd met Said, die zijn baan kwijt is en dat voor haar verzwijgt.

Genre: romantiek / komedie

13 After The Wedding

Michelle Williams - die eerder deze week nog een krachtige speech gaf tijdens de Emmy Awards - speelt de hoofdrol in deze dramafilm. After The Wedding is een remake van de gelijknamige film uit 2006. Isabel reist naar New York om een potentiële donateur voor haar weeshuis in India te ontmoeten. Ze wordt halsoverkop door de rijke Theresa uitgenodigd op een bruiloft, waarna Isabel geheel onverwacht geconfronteerd wordt met haar verleden.

Genre
: drama

14 Hustlers

De celebrity-cast waarvan je niet wist dat je ze in één film wilde zien, maar die een briljante combinatie blijken te zijn: Jennifer Lopez, Lili Reinhart, Cardi B, Lizzo en Keke Palmer spelen in Hustlers. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een groep strippers in New York die rijke zakenmannen van Wallstreet oplicht.

Genre: drama / komedie

15 Anna

De film gaat over een huurmoordenaar die toevallig niet alleen dodelijk, maar ook bloedmooi is (als je het over een femme fatale hebt). De jonge Anna ziet er misschien onschuldig uit, maar is dat allesbehalve. Ze raakt betrokken in een web van spionage en geheime missies, waarin ze zichzelf verliest.

Genre: actie / misdaad

16 Downton Abbey

De populaire Britse serie Downton Abbey verschijnt voor het eerst op het witte doek. De Crawleys en hun personeel bereiden zich voor op hoog bezoek: de koning en koningin van Engeland komen op visite. En de voorbereidingen lopen niet allemaal even soepel...

Genre: kostuumdrama

17 Night Hunter

Deze psychologische thriller heeft een spannend verhaal en een bekende cast. Henry Cavill (The Witcher), Ben Kingsley (Ghandi) en Alexandra Daddario (Baywatch) bundelen hun krachten om samen een crimineel op te sporen die vrouwen ontvoert. Maar wanneer ze de dader te pakken hebben, blijven de aanvallen plaatsvinden.

Genre: thriller / misdaad

18 Tigers Are Not Afraid

Een sprookje, maar dan zonder dat iedereen nog lang en gelukkig leeft. In tegendeel zelfs: een groep weeskinderen krijgt drie wensen om hun te helpen overleven. Ze worden achternagezeten door geesten en door een drugskartel dat hun ouders vermoord heeft.

Genre: horror / fantasy

19 A Rainy Day In New York

De trailer maakt al duidelijk dat dit geen dertien in een dozijn-romcom is. De sterrencast bestaat onder anderen uit Elle Fanning, Selena Gomez en Jude Law.

Genre: komedie / romantiek

20 Yesterday

Het lukt de Britse muzikant Jack Malik maar niet om succesvol te worden. Alles verandert wanneer wereldwijd de stroom uitgaat en Jack in een ongeluk terechtkomt. Wanneer hij wakker wordt, blijkt hij de enige ter wereld te zijn die zich The Beatles kan herinneren. Hij breekt door nadat iedereen denkt dat híj alle nummers van The Beatles heeft geschreven.

Genre: drama / komedie

21 Once Upon A Time In Hollywood

Een gevalletje topcast, topverhaal en topregisseur. Brad Pitt, Leonardo DiCaprio en Margot Robbie spelen in de nieuwe film van regisseur Quentin Tarantino. De film gaat over een acteur en stuntman in de jaren '60.

Genre
: drama / thriller

Advertentie - Lees hieronder verder