Nu in de bios: we selecteren de leukste films van dit moment

Popcorn time!

bioscoop-popcorn-cola-kaartjes-glamour
Louisa van Zuilichem

De perfecte activiteit voor een vriendenuitje, een date (heb je meteen genoeg gespreksstof) of om jezelf op te trakteren, gewoon omdat het leuk is. Waarom we zo van de bioscoop houden? Omdat alleen de beste films het witte doek halen, je alles op een enorm scherm met levensecht geluid ervaart, de stoelen héérlijk zacht zijn (dat is een pre) en er een onbeperkte hoeveelheid popcorn voor je beschikbaar is. Daarom.

We hebben je bioscoopbezoekje extra comfortabel gemaakt voor het geval je keuzestress hebt over welke film de moeite is. We selecteren wekelijks de beste films die op dit moment op het witte doek te zien zijn. Nu nog online een kaartje kopen (want: dadelijk is-ie uitverkocht) en plannen maar, die bioscoopdate!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Penoza: The Final Chapter

Vervolg op de succesvolle televisieserie. Drugskoningin Carmen van Walraven wordt gevonden in Canada en wordt uitgeleverd aan Nederland. Eenmaal terug in haar eigen land start haar oude leventje opnieuw. Ze zal definitief moeten afrekenen met haar verleden om haar familie te redden.

Genre: misdaad

2 Frozen 2

In het vervolg op Frozen gaan Elsa, Anna, Kristoff en Olaf diep in de bossen op zoek naar het geheim achter Elsa's ijzige krachten, en een eeuwenoud mysterie over hun koninkrijk.

Genre: animatie

3 Parasite

De werkloze Ki-taek en zijn gezin leven in een krappe woning een arm bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Een grote kanshebber voor de Oscars en wordt door vele critici de beste film van het jaar genoemd.

Genre: mysterie met een vleugje humor

4 The Farewell

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. In plaats daarvan plannen ze een geïmproviseerde bruiloft in hun moederland China.

Genre: drama/comedy

5 Last Christmas

Kate (Emilia Clarke) werkt als kerst-elf in een kerstwinkel. Ze is onhandig, chagrijnig en lijkt altijd pech te hebben, en dan komt Tom (Henry Golding) in haar leven. Het lijkt allemaal te mooi om waar te zijn... Last Christmas is een romantische kerstfilm van de regisseur van Bridesmaids. Ook leuk: met muziek van George Michael, om helemaal in de kerstsfeer te komen.

Genre: romcom

6 The Irishman

De nieuwste Martin Scorsese is een flinke zit: maar liefst 3,5 uur. Robert De Niro en Al Pacino schitteren samen in dit waargebeurde verhaal over een huurmoordenaar. Dit is de eerste film die de legendarische regisseur voor Netflix produceert, maar hij is ook tijdelijk in de bios te zien. Wel de moeite waard.

Genre: crime

7 Brittany Runs a Marathon

De 27-jarige Brittany leeft een ongezond leven vol drank en drugs. Na een bezoekje aan de dokter om drugs voorgeschreven proberen te krijgen, krijgt ze te horen dat ze een stuk gezonder moet gaan leven. Dat is nog makkelijker gezegd dan gedaan.

Genre:
comedy

8 Doctor Sleep

Het vervolg op de iconische horrorfilm The Shining vindt zo'n dertig tot veertig jaar na The Shining plaats. Driewieler-kleuter Danny Torrance is volwassen (en opgegroeid tot Ewan McGregor), maar wordt nog steeds wakker gehouden door wat er in zijn jeugd is gebeurd in het Overlook Hotel.

Genre: horror

9 Amazing Grace

Amazing Grace is een concertfilm over Aretha Franklin. We zien hoe The Queen of Soul in 1972 haar live album Amazing Grace opneemt. De film kwam vorig jaar al uit in Amerika, maar is nu in Nederland op het witte doek te zien.

Genre: concertfilm

10 Countdown

Een film met een hoop bekende koppen, waaronder Elizabeth Lail (die Beck speelt in You). De jonge verpleegster Quinn klikt op een 'onschuldige' app op haar smartphone. De app toont een timer, die het moment van haar dood voorspelt. Ze heeft maar 2 dagen om erachter te komen hoe ze haar dood kan voorkomen, voordat het te laat is.

Genre
: horror

11 Ready or Not

Een horrorfilm, maar dan met de humor die je normaal in een romkom vindt. In Ready Or Not wil een jonge bruid (die behoorlijk veel op Margot Robbie lijkt) worden opgenomen in de familie van haar kersverse man. Ze wordt gedwongen een dodelijk spel te spelen, waarbij iedereen moet vechten voor z'n leven. De cast bestaat uit een hoop bekende namen, zoals Adam Brody, Henry Czerny en Andie MacDowell.

Genre: horror

12 Maleficent 2: Mistress of Evil

Angelina Jolie is terug in het tweede deel van Maleficent. Het onvertelde sprookje gaat verder: de zwarte fee krijgt het aan de stok met de schoonmoeder van Aurora en ontdekt in haar strijd dat er meer van haar soort zijn. Het gevolg: oorlog.

Genre: fantasy / sprookje

13 Gemini Man

Will Smith is niet één, maar twee keer te zien in deze sciencefictionthriller. Henry Brogan is een uitzonderlijke goede sluipschutter die gevaarlijke personen uitschakelt in dienst van de overheid. Hij wordt plotseling zelf het doelwit van een jongere scherpschutter die iedere actie van Henry lijkt te voorspellen. Al snel blijkt dat de twee wel héél veel op elkaar lijken.

Genre
: actie / thriller

14 Joker

We kennen de Joker als de schurk die Gotham terroriseert voordat Batman hem stopt. In deze film krijg je meer te weten over het verleden van de crimineel: hoe werd hij de Joker?

(Lees hier Glamours review over Joker)

Genre
: thriller

15 F*ck de Liefde

Neerlands eigen romkoms zijn stiekem toch altijd het leukste. F*ck de Liefde is zo'n typische Nederlandse romkom (met een vijver vol BN'ers), maar dan met een twist. Lisa en Jack zitten midden in hun scheiding, waardoor Lisa's vriendinnen haar meenemen naar Curaçao. Jack geniet ondertussen vol van het vrijgezellenleven en versiert Cindy. Bo, de zus van Cindy, is getrouwd met Said, die zijn baan kwijt is en dat voor haar verzwijgt.

Genre: romantiek / komedie

16 After The Wedding

Michelle Williams - die eerder deze week nog een krachtige speech gaf tijdens de Emmy Awards - speelt de hoofdrol in deze dramafilm. After The Wedding is een remake van de gelijknamige film uit 2006. Isabel reist naar New York om een potentiële donateur voor haar weeshuis in India te ontmoeten. Ze wordt halsoverkop door de rijke Theresa uitgenodigd op een bruiloft, waarna Isabel geheel onverwacht geconfronteerd wordt met haar verleden.

Genre
: drama

17 Hustlers

De celebrity-cast waarvan je niet wist dat je ze in één film wilde zien, maar die een briljante combinatie blijken te zijn: Jennifer Lopez, Lili Reinhart, Cardi B, Lizzo en Keke Palmer spelen in Hustlers. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een groep strippers in New York die rijke zakenmannen van Wallstreet oplicht.

Genre: drama / komedie

18 Downton Abbey

De populaire Britse serie Downton Abbey verschijnt voor het eerst op het witte doek. De Crawleys en hun personeel bereiden zich voor op hoog bezoek: de koning en koningin van Engeland komen op visite. En de voorbereidingen lopen niet allemaal even soepel...

Genre: kostuumdrama

Advertentie - Lees hieronder verder