De meest memorabele VMA-momenten ooit

Zoals De Kus of Lady Gaga's vleesjurk

britney-spears-vma-optreden-slang
KMazurGetty Images

Ieder jaar verzamelen de populairste artiesten ter wereld bij de Video Music Awards. Niet alleen worden prijzen uitgereikt, ook zijn er optredens waarbij de artiesten flink uitpakken. Het gevolg: jaar na jaar proberen de celebs elkaar te overtroeven. En dat zorgt voor nogal wat memorabele momenten.

We zetten de beste, grappigste, pijnlijkste en meest ongemakkelijke momenten in de geschiedenis van de VMA's op een rij. Van Lady Gaga's kledingkeuze tot Britney Spears' opvallende optredens - let's throwback.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 De Kus van Madonna, Britney Spears en Christina Aguilera

We gaan terug naar 2003, toen Madonna, Britney Spears en Christina Aguilera de VMA-wereld voor altijd veranderden. De drie zongen samen een medley van Madonna's hits Like A Virgin en Hollywood. Brit en Xtina droegen bruidsjurken, terwijl Madonna als bruidegom fungeerde. Met als kers op de taart een zoen om het 'huwelijk' te bezegelen. Nadat Madonna eerst Britney en daarna Christina vol op de mond zoende (een gewaagde move op tv anno 2003), werd er nog eens flink ingezoomd op het verblufte gezicht van Britney's ex Justin Timberlake.

2 Lady Gaga's vleesjurk
lady-gaga-vleesjurk-vma-2010
Kevin MazurGetty Images

Lady Gaga verscheen in 2010 op de rode loper in een jurk gemaakt van rauw vlees. Jep, inclusief matchend vleesjasje en -hoedje. De zangeres verwees met de jurk naar een speech die ze geschreven had, genaamd The Prime Rib of America. Gaga zette zich in tegen de discriminerende, anti-LGBTQ+-politiek van Amerikaanse militairen.

3 Kanye West onderbreekt Taylor Swift

Waarschijnlijk één van de ongemakkelijkste momenten in de celebrity-geschiedenis. Terwijl Taylor Swift haar Video Music Award in ontvangst nam en haar fans bedankte voor deze eer, stormde Kanye West het podium op om haar de mond te snoeren. Hij verklaarde tegenover de hele wereld dat niet Taylor, maar Beyoncé deze award verdiende. Awwwkward. Producers hebben inmiddels (tien jaar later) onthuld hoe het er backstage aan toe ging na het incident.

4 Beyoncés zwangerschapsaankondiging

Toen Beyoncé in 2011 zwanger was van Blue Ivy, maakte ze dat nieuws niet bekend via een Instagram-post. Queen Bey pakt zo'n zwangerschapsaankondiging uiteraard nét iets anders aan. Ze zet eerst een killer performance neer van Love On Top (en haalt noten waarvan je niet eens wist dat ze bestonden). Op het einde van haar optreden doet ze letterlijk een mic drop en legt ze haar hand op haar buik, waarna de hele zaal zo ongeveer ontploft. Ook vrij memorabel aan deze video: Jay-Z's gelukkige gezicht na de aankondiging, Lady Gaga's act als man en een lachende Kanye West.

5 Miley Cyrus twerkt tegen Robin Thicke aan

In de wildere jaren van Miley Cyrus zwaaide ze nog bijna volledig naakt op een wrecking ball en twerkte ze tegen Robin Thickes kruis aan. Op een enorm podium. Voor de neus van alle muzikale celebs en de rest van de wereld. Inmiddels is ze volwassen geworden, zo vertel ze zelf.

6 Kelly Clarkson in stromende regen

In 2005 zong Kelly Clarkson haar hit Since U Been Gone. En hoe. De American Idol-zangeres zong haar hart en ziel uit op het VMA-podium. En dat deed ze ook nog eens op blote voeten, in de stromende (nep-)regen. Zoiets blijft je wel bij.

7 Britney Spears met een gele python

Britney Spears heeft meer dan één memorabel VMA-optreden op haar CV staan. In 2001 - nog vóór de zoen met Madonna - zette Brit een iconische performance neer van I'm A Slave 4 U. Niet alleen haar outfit gaat de boeken in, ook de enorme felgele python waarmee de zangeres zorgeloos staat te dansen heeft indruk gemaakt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder