Bueno! Dit zijn de beste Spaanse series op Netflix

Er is nog meer leuks dan alleen Élite en La Casa de Papel

elite-seizoen-2
Élite

We kijken al lang niet meer alleen Nederlandse, Amerikaanse of Engelse series. Dankzij Netflix zijn we tegenwoordig ook hooked aan Europese titels. Denk aan de Zweedse serie Quicksand, aan de Italiaanse serie Baby en aan de Spaanse kaskraker Élite. Maar Élite is lang niet de enige Spaanse serie die het kijken waard is en op Netflix te zien zijn. Deze Spaanstalige titels zouden wel eens je nieuwe verslaving kunnen worden:

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Élite

Voor als je 'm nog niet gezien hebt. In de serie - die de Spaanse Gossip Girl wordt genoemd - wordt een leerling op een prestigieuze middelbare school vermoord. De drama begon toen Samuel, Nadia en Christian, drie jongeren uit het arbeidersmilieu tussen de rijkeluiskinderen geplaatst werden, omdat hun eigen school is ingestort door een constructiefout.

Niet getreurd als je het eerste seizoen al gebinged hebt: seizoen 2 is zojuist verschenen en seizoen 3 komt er ook aan!

2 Las chicas del cable

Cable Girls speelt zich af in 1928, wanneer een moderne telefoonmaatschappij in Madrid start. Vier jonge vrouwen werken voor het bedrijf en merken hoe zwaar het is om als vrouw in een door mannen gedomineerde maatschappij te functioneren.

3 Gran Hotel

Gran Hotel (of Grand Hotel in het Engels) speelt zich af rond 1905 in een luxueus hotel, waarin niets is wat het lijkt. De familie Alarcón en haar personeel stikken van de geheimen. Één daarvan is een onmogelijk liefdesverhaal tussen bediende Julio en de rijke Alicia Alarcón. De pers noemt deze serie ‘het Spaanse antwoord op Downton Abbey.’

4 La Casa de Papel

Hij mag uiteraard niet ontbreken aan dit lijstje: de hitserie La Casa de Papel. Een bloedstollende serie over een groep sympathieke criminelen die de grootste overval in de Spaanse geschiedenis willen plegen. El Profesor heeft bijna overal aan gedacht, maar de boel loopt behoorlijk uit de hand.

5 Alta Mar

Deze achtdelige thrillerserie is van dezelfde makers als Grand Hotel. Alta Mar speelt zich af in de jaren '40 en gaat over twee zussen die van Spanje naar Rio de Janeiro reizen met een enorm schip. Wanneer ze op zee zijn, wordt er plotseling een reeks mysterieuze moorden gepleegd.

6 La Casa de las Flores

Oké, even valsspelen: deze serie is niet Spaans, maar wel Spaanstalig. The House of Flower gaat over een welgestelde Mexicaanse familie die een prestigieuze bloemenzaak is. Maar dat is niet alles wat er in hun bedrijf gebeurt...

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder