Dit zijn alle Star Wars films in de juiste volgorde

May the force be with you

star-wars-episode-II-attack-of-the-clones
Star Wars Episode II: Attack of the Clones

De Star Wars filmreeks is al sinds de eerste film (die in 1977 verscheen!) wereldwijd razendpopulair. Niet zo gek dus, dat de makers nog steeds prequels en sequels uitbrengen. De reeks begon simpel met een triologie, maar inmiddels zijn er zo veel films verschenen, dat je de tijdlijn in het verhaal soms een beetje kwijtraakt. Daarom speciaal voor alle Star Wars fans én degenen die nog aan deze fantastische films moet beginnen; de Star Wars films in chronologische volgorde. Met chronologisch bedoel ik chronologisch in het verhaal, niet de datum waarop de films verschenen. Extra tip: heb je een abonnement op Disney+, dan kun je de alle Star Wars films makkelijk achter elkaar kijken.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Star Wars Episode I: The Phantom Menace

Het verhaal begint bij de jonge Anakin Skywalker die traint om Jedi Master te worden. Deze film is niet als eerste verschenen (dit deel komt uit in 1999), maar is wel het begin van het verhaal.

2 Star Wars Episode II: Attack of the Clones

Het tweede deel vindt ongeveer 10 jaar na het eerste plaats. De inmiddels 20-jarige Anakin en zijn meester Obi-Wan Kenobi worden op een missie gestuurd, waar ze de personages uit het eerste deel opnieuw ontmoeten. Één van hen is Senator Padmé Amidala, gespeeld door Natalie Portman.

3 Star Wars Episode III: Revenge of the Sith

In het derde deel van deze triologie ontstaat het Galactische Keizerrijk. Uiteindelijk zien we hoe de Dark Side er een Jedi bij krijgt in de vorm van Darth Vader.

4 Solo: A Star Wars Story

Hier wordt de tijdlijn lastiger te bepalen. Solo: A Star Wars Story verscheen in 2018 en gaat over Han Solo in zijn jongere jaren. We zien onder andere hoe hij Chewbacca, een Wookiee, ontmoet. Er wordt geen exacte tijd aangegeven, maar het is aannemelijk dat dit verhaal na Revenge of the Sith plaatsvond.

5 Rogue One: A Star Wars Story

Deze spin-off verscheen in 2016. De rebellen proberen de constructieplannen voor de Death Star te bemachtigen. Ook Darth Vader is te zien en we ontmoeten Prinses Leia (die je al kent als je Star Wars Episode IV: A New Hope hebt gezien). Het einde van deze film sluit direct aan op het begin van de volgende.

6 Star Wars Episode IV: A New Hope

A New Hope is de eerste film die verschenen is. In de tijdlijn speelt deze film zich negentien jaar na het begin van het Galactische Keizerrijk af. We ontmoeten Luke Skywalker, die - net als Anakin al die jaren geleden - traint om Jedi te worden.

7 Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back

De originele triologie gaat verder. Er zijn weer drie jaar voorbij; Luke Skywalker en Han Solo maken nu officieel deel uit van de rebellen, terwijl Darth Vader Luke naar de dark side probeert te lokken.

8 Star Wars Episode VI: Return Of The Jedi

Het Galactische Keizerrijk probeert een tweede Death Star te bouwen, terwijl de rebellen hun proberen te stoppen. Maar eerst proberen Luke en Leia Han te redden uit de handen (klauwen? stompen?) van Jabba de Hutt.

9 Star Wars Episode VII: The Force Awakens

We komen nu bij de moderne triologie. De eerste film, The Force Awakens, verscheen in 2015 en vindt tientallen jaren na Return of the Jedi plaats. Het Galactische Keizerrijk bestaat niet meer. In plaats daarvan is The First Order ontstaan, onder leiding van Kylo Ren, die de nieuwe republiek wil vernietigen. De rebellen zijn op zoek naar Luke, de allerlaatste Jedi. Tot de Force ontwaakt in een jonge vrouw, Rey.

10 Star Wars Episode VIII: The Last Jedi

Het verhaal van Rey en Kylo Ren gaat verder. Rey probeert Luke over te halen haar de Jedi kunsten te leren, terwijl de rebellen aangevallen worden door The First Order.

11 Star Wars Episode IX: The Rise Of Skywalker

Het derde deel van de moderne triologie verscheen in december 2019. Het verhaal speelt zich één jaar na The Last Jedi af. De grote vraag rondom deze film is: wie is die Skywalker die opnieuw verschijnt? Is dat Luke, of misschien Rey? Of toch de zoon van Leia en Han die voor de goede kant kiest?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder