17x de beste horrorfilms op Netflix om met Halloween te kijken

Tip toooeee through the windooow

de beste horrorfilms
Hereditary / A24

Heb je op 31 oktober geen zin om je clownspak uit de kast te trekken en te gaan feesten, maar wil je Halloween lekker thuis op de bank vieren? Met één van deze horrorfilms zou jouw Halloween 2019 nog wel eens een hele spannende kunnen worden. Dit zijn volgens ons de 16 beste horrorfilms die nu op Netflix staan.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Insidious

Wie de rillingen krijgt van het spooky 'Tip Toe Through the Tulips'-liedje, weet dat dit een goede horrorfilm is. Wie geen idee heeft wat er eng is aan die woorden, moet Insidious zeker nog zien. Deze bloedstollende horrorfilm gaat over het gelukkig koppel Josh en Renai, die samen met hun kinderen verhuizen naar een nieuw huis. Eenmaal gesetteld, blijkt de familie toch niet welkom te zijn. Er gebeuren vreemde en angstaanjagende dingen. Vooral het zoontje Dalton lijkt de prooi te zijn van wie of wat er dan ook in het huis rondspookt.

2 The Shining

Jack (Jack Nicholson) wordt aangesteld om gedurende de winter op een afgelegen hotel in de bergen te onderhouden, om te zorgen dat alles in orde blijft voor wanneer het seizoen weer begint. Samen met zijn gezin neemt hij intrek in het verlaten hotel. De isolatie is a lot to deal with, en het helpt ook niet mee dat er in het verleden al eens een gruwelijke moord heeft plaatsgevonden.

3 A.M.I

De jonge Cassie verliest op jonge leeftijd haar moeder en vindt dit moeilijk om te verwerken. Ze besluit de app A.M.I. op haar telefoon te installeren. A.M.I. is een personal assistent applicatie (in de trant van Siri), maar deze is te personaliseren. De app praat tegen Cassie met exact dezelfde stem als haar overleden moeder. Cassie begint steeds vaker met de app te praten en er ontstaat een vreemde vriendschap tussen haar en A.M.I. De vriendschap begint echter gevaarlijke vormen aan te nemen als de app haar opdrachten begint te geven.

4 Sinister

Ellison is een schrijver, die zijn boeken baseert op waargebeurde, vreemde politiezaken. Om een perfect boek te kunnen schrijven, verhuist hij voor ieder boek naar een plek in de buurt van plaats delict. Zijn nieuwe boek gaat over een nooit opgeloste massamoord op een gezin. Hij besluit om dit keer niet in de buurt, maar ín het huis te gaan wonen. Langzaam maar zeker komt Ellison achter de reden waarom de familie vermoord is, maar hij moet uitkijken dat zijn eigen gezin nu niet hetzelfde lot ondergaat.

5 The Conjuring

The Conjuring gaat over Ed en Lorraine Warren. Zij zijn paranormale onderzoekers, wiens hulp kan worden ingeschakeld bij als het spookt in je huis. Wanneer een familie om hun hulp vraagt, gaan ze op huisbezoek om te kijken wat er aan de hand is - maar zelfs deze experts hebben nog nooit zo’n duistere demoon meegemaakt en ze lopen gevaar voor eigen leven.

6 Annabelle

John Form heeft het perfecte cadeau gevonden voor zijn vrouw Mia; een freaky vintage pop in een witte bruidsjurk. Mia noemt de pop Annabelle en ze krijgt een mooie plekje in hun huis. Maar als een satanische sekte invalt, verandert de pop, waardoor John, Mia en hun pasgeboren kindje groot gevaar lopen.

7 Eli

Deze Netflix Original gaat over het jongetje Eli. Hij heeft een auto-immuunziekte waardoor hij niet normaal kan opgroeien. De ouders van Eli vinden het vreselijk en staan open voor elke behandeling die hem zou kunnen helpen. Als hij een nieuwe behandeling ondergaat gebeuren er ineens wel héle vreemde dingen...

8 IT

De klassieke IT-miniserie uit 1990 was al doodeng, maar deze remake kan er ook wat van. Het verhaal gaat over een groepje kinderen uit het sluimerige stadje Derry. Op een dag verschijnt er een clown in de riolen van de stad die het op kinderen heeft gemunt. Het groepje kinderen komt lijnrecht tegenover hem te staan en ze moeten er alles aan doen om hem te verjagen.

9 Véronica

Véronica is een Spaanse horrorfilm die gaat over een groepje van drie vriendinnen. De meiden willen de geest van de vader van één van hen oproepen en besluiten dat via een ouija bord te doen. De oproep lijkt te werken, maar als Veronica plotseling bewusteloos raakt komt ze hier nooit meer hetzelfde uit.

10 Hush

Hush gaat over een alleenstaande vrouw die als kind haar gehoor verloor. Ze heeft zich afgezonderd van de wereld en woont alleen in in de stilte van het bos. Op een avond komt ze erachter dat ze niet langer alleen is...

11 The Silence

The Silence gaat over een gezin die moet overleven in een wereld die wordt aangevallen door angstaanjagende wezens. De vogelachtige dieren vallen hun prooi aan door af te gaan op hun gehoor. Het gezin moet in stilte leven om hen te kunnen overleven en vertrekt naar een schuilplaats. Als ze de - ooit bewoonde - wereld toch weer ingaan om te kijken wat daar van over is, moeten ze vechten om te overleven.

12 Mama

Wanneer er twee jonge kinderen worden gevonden in een huis, kunnen de mensen die ze aantreffen bijna niet geloven hoe de meisjes jaren zonder ouders hebben overleeft. Het stel dat de kinderen opvangt, komt erachter dat er iets mis is met ze. Hun ‘Mama’ is namelijk geen normale vrouw, maar angstaanjagende demoon.

13 The Purge

Omdat in de Verenigde Staten de gevangenissen overvol zitten en het rechtssysteem het niet meer kan bijhouden, besluit de regering een jaarlijkse 'purge' in te voeren. Tijdens de nacht van The Purge worden alle wetten vergeten en zijn zelfs moorden toegestaan. De regering hoopt hiermee het 'onzuivere volk' uit de weg te ruimen. Tijdens de nacht moet een gezin zien te overleven en beslissen wat ze doen als een vreemdeling hen om hulp smeekt.

14 The Ritual

Wanneer een groepje vrienden een kortere route besluit te nemen tijdens een wandeltocht moet ze via een bos. Al snel komen ze er achter dat er in dit bos wat rare dingen aan de hand zijn. Wat ze uiteindelijk aantreffen, hadden de mannen in hun engste nachtmerries niet kunnen bedenken.

15 Before I Wake

Mark en Jessie verloren hun zoontje op jonge leeftijd. Om de leegte en het verdriet op te vullen verwelkomen ze een andere jongetje in hun gezin: Cody. Vlak nadat Cody bij hen intrekt komt Jessie erachter dat hij medicijnen gebruikt. Hij neemt de pillen omdat hij "liever niet slaapt," zegt hij. Cody durft niet te slapen, omdat zijn ergste nachtmerries werkelijkheid worden.

16 In Fear

De horrorfilm In Fear gaat over het jonge stel Tom en Lucy, die verdwalen als ze onderweg als zijn naar een muziekfestival. Al snel verandert hun gezellige roadtrip in een nachtmerrie. Met enkel hun auto als bescherming, worden ze geterroriseerd door onzichtbare geesten.

17 Hereditary

De familie Graham moet afscheid nemen van hun grootmoeder. De vrouw was altijd wat vreemd en had een fascinatie voor haar kleinzoon Charlie. Na haar dood was ze nog niet klaar om weg te gaan en haar duistere schaduw hangt nog altijd over de familie. Om aan haar te ontsnappen moet de moeder van het gezin Annie duistere paden betreden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder