Dit waren de tien populairste Netflix-series en films in Nederland

Zo keken we in Nederland

Best bekeken op Netflix
Sex Education

Netflix doet doorgaans erg geheimzinnig over hun kijkcijfers. Gelukkig zegenen ze ons nu wel met het lijstje van best bekeken films en series van 2019. Waar keek Nederland massaal naar dit jaar? Netflix deelt op Instagram hun meest populaire titels van het jaar.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Undercover

Nederlanders houden van Nederlandstalige content, dat blijkt onder meer uit het enorme succes van Penoza. Maar ook de Belgisch-Nederlandse Netflix-serie Undercover, met onder meer Frank Lammers en Anna Drijver. Die werd dit jaar in Nederland het best bekeken.

2 6 Underground

Michael Bay, single-handedly verantwoordelijk voor al die blockbusters met iets te veel explosies, maakte een film voor Netflix met Ryan Reynolds in de hoofdrol. Ondanks de matige reviews was de film op Netflix een enorm succes. We hebben allemaal onze guilty pleasures.

3 Murder Mystery

Politieman Adam Sandler neemt zijn vrouw Jennifer Aniston mee op reis naar Europa. Via een toevallige ontmoeting komen ze terecht op het jacht van een miljardair. Hun romantische reis verandert in een klassieke detective.

4 La Casa De Papel (seizoen 3)

Het verbaast ons dat deze hitserie niet hoger staat, want werkelijk íedereen heeft het erover. Ook seizoen 4, die in 2020 uitkomt, belooft weer een enorme kijkcijferhit te worden.

5 The Irishman

Martin Scorsese maakte zijn eerste Netflix-film: deze 3,5 uur durende instant classic met Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci werd dan ook de duurste film die ooit voor de streaming-gigant is gemaakt. Houd The Irishman in de gaten voor de Oscars!

6 The Witcher

Een titel waar Netflix groots op inzette, en met succes: The Witcher staat in Nederland op zes en in België zelfs op de tweede plek van best bekeken Netflix-titels. In deze fantasy-serie gaat de bloedhete Geralt of Rivia (Henry Cavill) op allerlei missies om monsters uit te schakelen.

7 Triple Fontier

Een groep ex-militairen (Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund en Pedro Pascal) maken een plan om één van de meest gewelddadige kartels te beroven.

8 Isn't It Romantic

Architecte Natalie (Rebel Wilson) heeft een collega die dol is op romantische comedies, maar zij kotst ervan. Zelf is ze cynisch en vindt ze romantiek maar onzin. Als ze tijdens een beroving een flinke klap krijgt, wordt ze wakker in haar eigen romantische comedy, waarin zij de hoofdrol speelt.

9 Sex Education

Net als wij, was Nederland fan van Sex Education. Otis is maagd en níet populair op de middelbare school. Zijn leven verandert als hij doorheeft dat hij de lessen van zijn moeder, een succesvol sekstherapeute, door kan spelen naar zijn schoolgenoten. Samen met bad girl Maeve begint hij een soort biechthokje waar hij iedereen van advies voorziet.

10 The Perfect Date

Het kan ook niet anders dan dat tienerhunk Noah Centineo érgens in deze lijst voorkomt. Hij sluit 'm af met de romantische comedy The Perfect Date. Brooks is een player en besluit zijn kunsten in te zetten: hij laat een klasgenoot een app ontwikkelen waarbij hij in te huren is als perfecte date.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur