Vreemde casting: deze acteurs hadden een bizar leeftijdsverschil

En dat leidt tot héle grappige verhoudingen tussen tegenspelers

Amy Poehler en Rachel McAdams in Mean Girls
Mean Girls

Een poosje geleden schreven we over het leeftijdsverschil tussen Keira Knightley en Thomas Brodie-Sangster in Love Actually. De zo volwassen lijkende Keira was namelijk pas achttien, en het kleine kruimeltje Thomas was met zijn dertien jaar een stuk ouder dan hij leek.

Uiteraard zijn er een stuk meer films waarbij acteurs een hele andere leeftijd hebben dan hun personage, en dat leidt vaak tot grappige verhoudingen tussen tegenspelers.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Amy Poehler en Rachel McAdams in Mean Girls
Amy Poehler en Rachel McAdams in Mean Girls
Mean Girls

Het lijkt erop dat Regina George's moeder met recht hip en jong was: als het leeftijdsverschil tussen actrices Rachel McAdams en Amy Poehler bekijken, scheelden ze maar zeven jaar. Rachel was op het moment van opnemen 26 en Amy was 33.

2 Cher en Meryl Streep in Mama Mia
Cher en Meryl Streep
Mamma Mia

In Mamma Mia! Here We Go Again moeten we geloven dat Meryl Streep de dochter van Cher is. In werkelijkheid schelen ze maar drie jaar: Meryl is 70 en Cher is 73.

3 Bekijk ook: deze tv-koppels waren ook samen in real life
4 Shirley Henderson als Jammerende Jenny
Shirley Henderson als Jammerende Jenny
Harry Potter

Toen Shirley Henderson in de Harry Potter-reeks verscheen als de 14-jarige Jammerende Jenny (Moaning Myrtle), was ze zelf al 34 jaar oud.

5 Jennifer Lopez en Constance Marie in Selena
Jennifer Lopez en Constance Marie in Selena
Selena

Jennifer Lopez speelde op haar 27ste haar eerste grote rol als Selena Quintanilla. Haar moeder in de film werd gespeeld door de toen 31-jarige Constance Marie, die dus maar vier jaar ouder was.

6 Keiko Agena in Gilmore Girls
Keiko Agena in Gilmore Girls
Gilmore Girls

Lane Kim, het beste vriendinnetje van Rory uit Gilmore Girls, was een heel geloofwaardige 16-jarige. Keiko Agena, de actrice die gecast werd in de rol, was echter al 27.

7 Angelina Jolie en Colin Farrell in Alexander
Angelina Jolie en Colin Farrell in Alexander
Alexander

De film Alexander (2004) werd over het algemeen ontzettend slecht ontvangen, en dat lag niet alleen aan de casting van Angelina Jolie (destijds 29) als de moeder van Colin Farrell (destijds 28).

8 Estelle Getty en Bea Arthur in Golden Girls
Estelle Getty en Bea Arthur in Golden Girls
Golden Girls

Toen de sitcom Golden Girls in 1985 in première ging, was Bea Arthur 63. Estelle Getty, de actrice die haar moeder speelde, was zelfs een jaar jónger, alleen was dat goed verborgen met make-up en een pruik.

9 De hele cast van Grease
Hair, Face, Facial expression, Hairstyle, Eyebrow, Chin, Nose, Head, Forehead, Cheek,

Het is alom bekend dat acteurs en actrices die high school-leerlingen spelen, doorgaans wat ouder zijn, zo ook bij Grease. Hoofdrolspelers John Travolta en Olivia Newton-John waren respectievelijk 24 en 29, en hun 'schoolgenootje' Stockard Channing (Rizzo) was maar liefst 34.

10 Dustin Hoffman en Anne Bancroft in The Graduate
The Graduate
The Graduate

Het hele plot van The Graduate draait om een jonge vent die verleid wordt door een oudere vrouw. Dustin Hoffman, die de 21-jarige student Benjamin speelt, was echter al 30 tijdens de opnames. De 'oudere vrouw', Anne Bancroft, was 36. Haar dochter in de film, Katharine Ross, was ook al 27.

11 Alan Ruck in Ferris Bueller's Day Off
Alan Ruck in Ferris Bueller's Day Off
Ferris Bueller's Day Off

Dit is wel een overtuigende. Alan Ruck was zelf al láng geen middelbare scholier meer toen hij in een van de allerleukste high school movies aller tijden speelde. Op zijn dertigste speelde hij de rol van de achttienjarige Cameron in Ferris Bueller's Day Off.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder