MTV programma's van vroeger: van Room Raiders tot Pimp My Ride

"I've got my spy kit, and I'm on my way"

mtv's room raiders
Room RaidersMTV

Vroeger, toen Netflix nog niet bestond en je in plaats daarvan de hele dag MTV aan had staan. Tuurlijk, die muziek en videoclips waren cool. Maar wat we eigenlijk het allerleukste aan MTV vonden (en nog steeds vinden), dat zijn de tv-programma's. Van bizarre datingshows tot een kijkje in het privéleven van een celebrity. Ken je deze MTV shows van vroeger nog?

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Pimp My Ride

Hoe zou het nu met Mr. X to the Z, Xzibit gaan? Back in the days ging hij langs bij andere Amerikanen om hun auto een extreme make-over te geven. Compleet met technische snufjes, enorme boxen, onnodige accessoires (een volledige CT-scanmachine, bijvoorbeeld) en flitsende lak.

2 My Super Sweet 16

"I'm gonna spread my wings (sweet sixteen), it's my chance to shine (sweet sixteen), discovering (sweet sixteen) so much more to life (sweet sixteen)." Het iconische intronummer van My Super Sweet Sixteen werd gezongen door Hilary Duff.

Dit programma draaide helemaal om verwende rijke tieners die de grootste feesten met de raarste thema's, bekendste artiesten en duurste cadeaus wilden hebben. Kortom: genieten!

3 Room Raiders

Weet je nog toen Zac Efron nog een spleetje tussen zijn voortanden had en opeens in Room Raiders verscheen? Hij was een van de singles die met zijn 'Spy kit' in de kamers van drie andere vrijgezellen mocht snuffelen.

De drie deelnemers werden altijd 'ontvoerd' (vaak 'per ongeluk' in hun pyjama) en meegenomen in een busje, terwijl iemand keek hoeveel stof er op hun kastjes lag, of er vlekken in het bed waren en op zoek ging naar hun meest gênante kledingstuk.

4 Making The Band

Rapper en producer P Diddy ging in Making The Band op zoek naar talenten waarvan hij sterren kon maken. Hij zocht mensen die konden zingen, dansen én 'star quality' hadden. In Making The Band 3 vormde hij een all girls group. Ken je Danity Kane nog?

5 My Own

Een van de vreemdere (en tegelijkertijd hilarische) concepten van MTV: My Own. In dit programma ging iemand die extreem fan was van een zanger of zangeres op zoek naar iemand die op die celeb leek. Denk aan Beyoncé, Justin Timberlake of Pink. De lookalikes moesten verschillende testen doorstaan om te bewijzen dat zij het meeste op de celeb in kwestie leken. De winnaar mocht op date met de fan.

6 MTV Cribs

"What's up MTV, and welcome to my crib." Hoe cool was het dat we een kijkje konden nemen in het huis van onze favoriete celebrities? En dan vooral in hun inloopkasten ter grootte van mijn hele appartement, mini-bioscoop, goedgevulde koelkasten, garages vol met glimmende Lamborghini's en zwembaden die iets weg hebben van een wildwaterpark.

Wat bleek later? Een hoop dingen uit het programma zijn nep. Sommige celebrities leenden het huis van een miljonair (zoals JoJo) en anderen (50 Cent) huurden dure auto's.

7 Life of Ryan

Life of Ryan is één van de eerste reality-programma's waar je helemaal verslaafd aan raakte. Zeg nou zelf: wie had er geen crush op Ryan Scheckler? De jonge skateboarder probeerde de beste in zijn vak te worden én te genieten van zijn leven als tiener.

8 The X-Effect

Wat gebeurt er als je twee exen in een luxe resort zet terwijl hun exen toekijken? Inderdaad, je krijgt juicy televisie! MTV had verschillende snufjes bedacht om het spel interessant te maken, zoals een lamp die aanging als de twee exen elkaar aanraakten of de mogelijkheid om ze te bespioneren tijdens een hete date.

9 Next

Een datingshow die helemaal - what a shock! - in scène gezet is, zo blijkt. Een kandidaat had verschillende dates met singles. Als hij/zij er genoeg van had, dan mocht-ie de vrijgezel wegsturen. Hoe langer de singles het volhielden, hoe meer geld ze verdienden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder