Netflix kijktips: deze series en films hebben een queer hoofdpersonage

Ideaal voor een avondje op de bank!

woman on couch
Julia GuntherGetty Images

Een avondje Netflixen is nooit verkeerd en wij zijn altijd op zoek naar de beste kijktips. Ter ere van Pride zetten we de beste series en films op een rij waarin queer hoofdpersonen te zien zijn. We hebben er zes voor je op een rijtje gezet. En ja: deze series en films staan allemaal op Netflix. Kijk je met ons mee?

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Sex Education

Deze serie speelt zich af op een middelbare school en heeft verschillende queer personages die complex en divers zijn: zwart, wit, hip, slim, modieus, gay en pan seksueel. Waar veel series de seksualiteit van jongeren en queers liever vermijden, zitten de afleveringen van Sex Education hier vol mee, op een eerlijke en verfrissende manier.

2 Atypical

Deze serie, die gaat over een autistische jongen en zijn familie, wordt naarmate de serie vordert steeds meer queer. Spoiler; een van de personages is non-binair in het echte leven.

3 Let It Snow

Het duurt natuurlijk nog even, maar als je alvast in de winterse sferen wil komen dan is Let It Snow de perfecte film. De film is een soort moderne versie van Love Actually met door elkaar lopende verhaallijnen van jonge middelbare scholieren. Twee daarvan gaan over lesbische tieners. Let It Snow laat de dynamieken op een prachtige manier zien. Niet tragisch of langdradig, maar vrolijk en spot on.

4 The Half Of It

Deze romcom is een moderne versie van het toneelstuk Cyrano de Bergerac, met de queer Chinees-Amerikaanse Ellie Chu als hoofdpersoon. Zij helpt haar klasgenoot Paul met het schrijven van liefdesbrieven naar het meisje waar hij een oogje op heeft. Terwijl Ellie hem helpt, merkt ze dat zíj verliefd wordt op het meisje. In tegenstelling tot de meeste romantische komedies gaat deze film écht over de kracht van vriendschap. Maar dat neemt niet weg dat de film verrassend romantisch, lief en grappig is.

5 Dream Boat

Dream Boat gaat over het leven op een gay cruise. Documentairemaker Tristan Milewski liep een tijdje mee met verschillende mannen op de cruise en laat bijzondere momenten zien. Een ontroerende film!

6 Please Like Me

Please Like Me is gebaseerd op het leven van hoofdrolspeler Josh Thomas. De serie begint met een scène waarin hij erachter komt dat hij op mannen valt. Daarna loopt hij de knappe Geoffrey tegen het lijf en die lijkt geen genoeg van hem te krijgen. Al met al een heerlijke serie!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder