Spirituele docu's op Netflix: deze documentaires veranderen je kijk op de wereld

Gebruik deze docu's als jouw levenscoaches en je zult merken dat je blikveld verandert

documentaires op netflix die je leven veranderen
Glamour

De meeste Netflix-lijstjes haken in op de nieuwste films en series of de grappigste realityprogramma's. Toch kun je via de streamingdienst ook een fijne verdiepingsslag maken. We selecteren 8 inspirerende en spirituele Netflix-docu's, afwisselend van onderwerpen over minimalisme tot de wet van aantrekkingskracht.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The Goop Lab

Gwyneth Paltrow duikt in The Goop Lab in de wereld van alternatieve geneeskunde. Er komt allerlei interessants aan bod: van energetische genezingen tot paranormale gaven. De aflevering over het vrouwelijke genot is zeker ook een aanrader. De docu duikt in op de trends en issues van nu en kent een verfrissende montage tussen deze lijst met soms wat zware docu's.

Glamour's Elke wijdde een apart artikel aan The Goop Lab >>

2 Tony Robbins - I am not your guru

Wanneer je het pad van zelfontwikkeling bent ingeslagen, is de kans groot dat je levenscoach Tony Robbins kent. Zo niet, dan zul je merken dat veel spiritueel coaches veel van zijn technieken toepassen. In de docu kijk je mee met zijn gigantische live seminars, waarin hij deelnemers toespreekt het beste uit hun leven te halen.

Laten we je voor het kijken waarschuwen: je moet ervan houden. Hij kan vaak het randje opzoeken, waardoor er een kans bestaat dat je sommige confrontaties tussen hem en deelnemers (die duizenden euro's voor het event betalen) als pijnlijk kunt ervaren.

Zijn bekendste levensfilosofie? Waarom genoegen nemen met minder, als je een uitzonderlijk leven kunt leiden?

3 Minimalism: A Documentary About the Important Things

Een docu die voor iedereen goed is om eens te bewonderen. Het brengt ons kapitalistische leven goed in beeld, net als de onrust en onvoldoening die het je geeft. Draagt die nieuwe designertas écht bij aan een fijner leven? Vaak is het antwoord nee. Naar aanleiding van de documentaire is de kans groot dat je goed naar je eigen patronen gaat kijken. Welke spullen in mijn omgeving zorgen voor onrust? Welke aankopen zijn onnodig? De documentaire volgt het verhaal van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus, het inmiddels bekende The Minimalists duo.

Zelf aan de slag? Lees dit artikel over minimalisme voor beginners >>

4 The Secret

Grote kans dat je bij het voorstukje van The Secret gemengde gevoelens krijgt. De surrealistische geschiedenisscènes die je gedurende de docu tegenkomt, zeggen niets over de boodschap. De docu gaat in op De wet van de aantrekkingskracht. We horen het tegenwoordig steeds meer en sterren als Oprah zijn fan, maar wat is nu eigenlijk 'het geheim' daarachter? The Secret onthult het geheim voor geluk, gezondheid en succes. Een geheim waarvan grootheden als Einstein, Plato en Da Vinci op de hoogte waren.

Lees ook: Law Of Attraction: zo manifesteer je goede dingen uit het Universum >>

5 Human

Enkele reviews onder de trailer van Human: "Iedereen moet deze film zien, het verandert je kijk op het leven" en "Het menselijke van glimlachen en huilen, angsten en hoop. We hebben allemaal het wanhopige verlangen om met respect en vriendelijkheid behandeld te worden." De 4 uur durende docu laat aan de hand van natuurbeelden zien hoe mooi onze aarde is. Filmmaker Yann Arthus-Bertrand reisde 3 jaar lang de wereld rond en sprak mensen uit alle windstreken over de dood, geluk, oorlog, de zin van het leven en liefde.

6 Heal

Regelmatig grijpen spiritueel coaches terug op deze docu. Het was voor mensen regelmatig de aanleiding om anders te gaan leven. Het kan je kijk op de gezondheidszorg dan ook enorm doen veranderen. Spirituele leiders, artsen en mensen met chronische ziekten leggen een verband tussen de psyche en fysieke gezondheid. Momenteel is de gezondheidszorg voornamelijk gericht op het aanpakken van het probleem, zonder echt diep in te gaan op de aanleiding van je klacht. Heal laat dit op een begrijpelijke manier zien.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder