Alle kerstfilms en -series die in 2020 op Netflix komen – lekker voor je op een rijtje

Er komen weer heerlijke films en series aan die ons helemaal in de kerststemming brengen

the princess switch 2
Netflix

Het is inmiddels een kersttraditie geworden voor velen: rondom de kerstdagen lekker op de bank hangen en álle kerstfilms kijken die Netflix rijk is. Ook dit jaar komt de streamingdienst met nieuwe Netflix Original films en series rondom kerst. De afgelopen drie jaar mochten we genieten van nieuwe delen van A Christmas Prince, maar die is er dit jaar helaas niet bij. We krijgen echter wél een nieuw deel van Vanessa Hudgens' magnum opus The Princess Switch, nadat ze vorig jaar te zien was in The Knight Before Christmas.

Naast de onderstaande lijst Netflix Originals komen er nog andere kerstfilms als Christmas with the Kranks en Four Christmases op de streamingdienst. Alvast in de stemming komen? Classics als The Holiday en How The Grinch Stole Christmas zijn nu al te zien bij Netflix.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Holidate

Sloane (Emma Roberts) en Jackson (Luke Bracey) kennen elkaar nog niet maar ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze haten de feestdagen. Daarnaast zijn ze allebei single en daarom moeten ze nog altijd aan de kindertafel zitten tijdens het kerstdiner of nóg erger; hun familie stuurt ze op awkward dates. Wanneer ze elkaar voor het eerst ontmoeten na een bijzonder slechte kerstdag, spreken ze af om het komende jaar bij elke feestelijke gelegenheid elkaars ‘holidate’ te zijn. Met een wederzijdse hekel aan de feestdagen en de zekerheid dat ze geen gevoelens hebben voor elkaar, vormen ze het perfecte team. Maar nadat een jaar vol absurde feesten er bijna op zit, ontdekken Sloane en Jackson dat het delen van alles waar ze een hekel aan hebben misschien toch gewoon iets is waar ze onverwacht van zijn gaan houden...

Holidate is vanaf 28 oktober te zien op Netflix

>> Holidate: er komt een heerlijke Netflix-kerstfilm met Emma Roberts

2 The Christmas Chronicles: Part Two

Twee jaar geleden hebben Kate (Darby Camp) en Teddy Pierce (Judah Lewis) samen met de kerstman kerst gered. Sindsdien is er een hele hoop veranderd. Kate is ondertussen een rebelse puber geworden en zet zich af tegen de nieuwe samenstelling van het gezin. Ze spendeert, met veel tegenzin, samen met haar moeder, de nieuwe vriend van haar moeder en zijn zoon Jack (Jahzir Bruno) kerst in Cancun waarop ze besluit om weg te lopen. Wanneer er plotseling een schurk (Belsnickel) opduikt die ermee dreigt om de Noordpool te verwoesten, moeten Kate en Jack opnieuw samen met de kerstman het kerstfeest proberen te redden.

The Christmas Chronicles: Part Two is vanaf 25 november te zien op Netflix

3 Jingle Jangle: A Christmas Journey

In dit kerstverhaal volgen we de wonderbaarlijke speelgoedmaker Jeronicus Jangle (Forest Whitakers) die in het authentieke stadje Cobbleton de meest bijzondere dingen uitvindt. Op een dag wordt Jeronicus’ zijn meest waardevolle uitvinding gestolen. Wanneer blijkt dat zijn vertrouwde leerling (Keegan-Michael Key) hierachter zit, is het aan de slimme en innovatieve kleindochter van Jeronicus (Madalen Mills) om hem te helpen. Samen doen ze er alles aan om de magie terug te brengen.

Jingle Jangle: A Christmas Journey is vanaf 13 november te zien op Netflix

4 The Princess Switch: Switched Again
the princess switch 2
Netflix

Hertogin Margaret (Vanessa Hudgens) komt onverwacht op de troon van Montenaro terecht terwijl ze struggles heeft met haar vriend Kevin. Haar dubbelganger, Prinses Stacy van Belgravia (ook gespeeld door Vanessa Hudgens), doet er alles aan om de twee weer bij elkaar te brengen. Alleen wordt dit door de plotselinge verschijning van een knap lid van de Koninklijke familie die het hart van Margaret koste wat kost wil stelen wordt dat nogal moeilijk. Het onverwachte bezoek van Margarets feestende nichtje (een derde look-alike, die haar eigen ambities heeft) gooit nog meer roet in het eten. Tel dit alles bij elkaar op en je hebt het recept voor driedubbele kerstproblemen.

The Princess Switch: Switched Again is vanaf 19 november te zien op Netflix

>> 8x hierin herken je jezelf als je een totale kerstfreak bent

5 De Familie Claus
familie claus
Familie Claus

De eerste Nederlands-Vlaamse Netflix-kerstfilm! Jules Claus houdt niet van Kerstmis. Na het overlijden van zijn vader vorig jaar, wil hij niets meer te maken hebben met die 'mooiste tijd van het jaar'. Als zijn moeder aan het werk is, brengt Jules graag tijd door in de speelgoedwinkel van zijn grootvader. Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol die hem op een bijzondere manier naar de verste uithoeken van de wereld kan brengen. Tijdens zijn avontuur ontdekt hij iets verbazingwekkends: niemand minder dan zijn eigen grootvader is de enige echte kerstman! De traditie blijkt al jaren in de familie te zitten, en nu Jules' vader er niet meer is heeft zijn grootvader de taak weer op zich genomen... Wanneer zijn opa zijn been breekt besluit Jules hem te helpen. Maar voordat hij het kerstgevoel kan delen met anderen, moet hij eerst zelf weer leren om van het mooiste feest ter wereld te houden.

De Familie Klaus is in december te zien op Netflix

6 Dash & Lily

Wanneer de cynische Dash en optimistische Lily dromen en hun verlangens in een notitieboekje delen, dat ze over en weer aan elkaar doorgeven op verschillende plekken in New York City, ontstaat er een vakantieliefde. Ze ontdekken al snel dat ze meer gemeen hebben met elkaar dan ze zouden verwachten...

De afleveringen van Dash & Lily zijn vanaf 1o november te zien op Netflix

7 Home for Christmas
home for christmas
Netflix

In het tweede seizoen van de Noorse serie Home For Christmas (Hjem Til Jul) zien we het vervolg van de serie, waarin Johanne het commentaar van haar familie zat was en binnen 24 dagen op zoek ging naar een vriendje voor tijdens kerst. Eén van onze favoriete Netflix-series van het afgelopen jaar, zeker een aanrader.

De afleveringen van Home For Christmas seizoen 2 zijn vanaf december te zien op Netflix

>> De leukste kerstfilms voor de hele familie

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst