De beste romantische Nederlandse films om te kijken

Ook handig: ze staan allemaal op Videoland óf Netflix

weg van jou
Entertainment One Ltd.


Even vluchten van het koude weer zit er met de lockdown niet in. Maar stay positive! Ons kikkerlandje heeft een hoop te bieden: hierbij de beste Nederlandse romantische komedies op een rij. Extra handig: deze films staan allemaal op Videoland en een aantal is ook te zien op Netflix. Zet een grote kop thee (of giet je glas vol met wijn), installeer jezelf op de bank en relaxen maar!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Wat is dan liefde

Van de makers van Soof is hier weer een hilarische film waarbij Cato (Elise Schaap) de mannen op een advocaten bureau wat moraal aanbrengt.

2 Doris

Doris (Tjitske Reidinga) neemt ons mee in haar struggles in het leven. En geloof ons, het is om te gieren.

3 Weg van jou

Soms zit het leven niet mee, zo blijkt ook bij Evi (Katja Herbers) die haar stadse leven verruilt voor een nieuwe plek. Dat is even ehm... wennen.

4 F*ck de liefde

Ben je toe aan de zomer? Deze film speelt zich grotendeels af op het zomerse Curaçao. Met veel bekende acteurs als Edwin Jonkers, Thijs Römer, Victoria Koblenko en Bo Maerten.

5 Mannenharten 2

Er is veel veranderd in de levens van de mannen, maar het vinden van de ware liefde blijft toch lastig. Ze zetten de zoektocht in volle gang door!

6 Voor elkaar gemaakt

Heb je Mannenharten 2 al gezien? Dan is hier een film van dezelfde makers die je gegarandeerd laat lachen. De keywords voor deze film: spermadonatie, onenightstand, kinderwens. Jep.

7 Rokjesdag

Deze film is van de makers van onder andere Costa! en Toscaanse Bruiloft. Moet dus wel vermakelijk zijn.

8 Taal is zeg maar echt mijn ding

Stopwoorden, verbasteringen, verkeerde aanhalingstekens, scheldwoorden en aparte babynamen. Anne (Fockeline Ouwerkerk) heeft er een passie voor.

9 Hartenstrijd

Wat begint als een koelbloedig spel wordt al snel een verwarrende en hilarische zoektocht naar oprechte liefde. Met véél bekende Nederlandse acteurs.

10 Het verlangen

Een film over de grote wisseltruc van het manuscript van Brigitte (Chantal Janzen).

11 Gooische Vrouwen

Samen staan ze sterk en proberen ze alles om de problemen thuis op te lossen. Je hebt 'm vast al gezien, maar hij blijft vermakelijk.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder