Golden Globes 2021: deze films en series wonnen een award

Deze titels mogen op je binge-lijst

Vannacht werden de Golden Globes voor de 78e keer uitgereikt. Het liep dit jaar iets anders dan we gewend zijn. Het event werd gepresenteerd vanuit twee locaties, New York en Beverly Hills. De genomineerden waren geheel coronaproof thuis op de bank. De grote winnaar van de avond werd The Crown. De Netflix-serie was genomineerd voor zes beeldjes en wist er daarvan maar liefst vier te verzilveren. Benieuwd naar alle winnende films en series? Wij hebben de winnende films en series voor je op een rij gezet - inclusief waar je ze kan kijken! Handig voor je eerstvolgende binge-avond.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The Crown

The Crown is de grote winnaar van de avond. De Netflix-serie wist maar liefst 4 beeldjes binnen te slepen, namelijk voor de beste prestatie van zowel acteur (Josh O'Connor) als actrice (Emma Corrin), de beste televisieserie in het genre drama en de beste actrice (Gillian Anderson) met een bijrol in de serie.

2 Ted Lasso

Jason Sudeikis sleept met zijn rol in Ted Lasso de prijs voor beste acteur in een televisieserie (musical of komedie) binnen. De feel good-serie over voetbal is te zien op Apple TV+.

3 Schitt's Creek

De serie Schitt's Creek heeft twee prijzen weten te bemachtigen, namelijk die voor de beste televisieserie in de categorie musical/komedie en de beste actrice in een televisieserie (Catherine O'Hara). We kunnen alle zes de seizoenen met de familie Rose bingewatchen op Amazon Prime.

4 I Know This Much Is True

Mark Ruffalo heeft met zijn rol in I Know This Much Is True de prijs ontvangen voor beste rol van een acteur in een televisieserie of -film. De de hartverscheurende en rauwe mini-serie bevat zes afleveringen is te zien op HBO via Ziggo GO.

5 The Queen's Gambit

Checkmate! De Netflix-serie The Queen's Gambit heeft twee gouden beeldjes mogen ontvangen, namelijk voor de beste televisieserie of -film gemaakt voor televisie en beste rol van een actrice (Anya Taylor-Joy) in een televisieserie of -film. De Engels-Argentijnse actrice is hiermee de eerste Latina ooit die de prijs van deze categorie in ontvangst mocht nemen!

6 Small Axe

John Boyega heeft de Golden Globe voor de beste bijrol als acteur in Small Axe in ontvangst mogen nemen. De vijfdelige filmreeks is helaas (nog) niet in Nederland te zien.

7 Borat: Subsequent Moviefilm

Borat: Subsequent Moviefilm heeft twee prijzen mee naar huis mogen nemen, namelijk voor beste speelfilm in de categorie musical/komedie en beste acteur in een speelfilm (Sacha Baron Cohen). De film is te zien op Amazon Prime.

8 Nomadland

Nomadland heeft ook twee prijzen in ontvangt mogen nemen, namelijk voor de beste dramafilm en beste filmregisseur (Chloé Zhao). We kunnen in onze gedachte meereizen met een minibus door de Westelijke Verenigde Staten op Hulu.

9 Minari

Minari heeft de prijs voor beste film in een andere taal dan Engels gewonnen. De film is helaas (nog) niet in Nederland te zien.

10 The Trial of the Chicago 7

Aaron Sorkin neemt dit jaar de Golden Globe mee voor het beste script van de historische drama film The Trial of the Chicago 7. De film is te zien op Netflix.

11 The Life Ahead

De prijs voor het beste originele nummer gaat naar 'IO SI (Seen)' van The Life Ahead. De film is te zien op Netflix.

12 Judas and the Black Messiah

Sacha Baron Cohen won de Golden Globe voor de beste acteur met een bijrol in de biografische dramafilm Judas and the Black Messiah. Nog even geduld; de film gaat op 8 april in première in Nederland.

13 The Mauritian

Jodie Foster heeft de prijs voor beste actrice met een bijrol in de film The Mauritian gekregen. Ook voor deze film moet je nog even geduld hebben. Hij gaat op 15 april in première in Nederland.

14 Soul

De prijs voor beste animatiefilm gaat naar Soul. Ook heeft de nieuwste Pixar film de prijs voor 'best score' gekregen. Wat deze prijs betekent? 'Best score' is de beste bijkomende en achtergrondmuziek. De film is te zien op Disney+.

15 Ma Rainey's Black Bottom

De prijs voor beste acteur in de dramafilm Ma Rainey's Black Bottom gaat naar Chadwick Boseman, die afgelopen jaar overleden is. Dit was één van de laatste filmprojecten van de acteur, die 43 jaar is geworden. De film, die te zien is op Netflix, vertelt het verhaal van een blueszangeres die met haar band de muziekstudio in duikt.

16 The United States vs. Billie Holiday

Andra Day heeft voor haar rol in The United States vs. Billie Holiday de prijs voor beste actrice ontvangen. De film gaat op 18 maart in première in Nederland.

17 I Care A Lot

Rosamund Pike heeft de prijs in ontvangst mogen nemen voor beste actrice in de film I Care A Lot. Helaas moeten wij nog wachten op deze film, die in première zal gaan bij Pathé.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder