Sterke vrouwelijke personages in Netflix-series die ons inspireren

Geniet van deze interessante series én laat je inspireren door deze krachtige vrouwen

diana in the crown
NETFLIX

Internationale Vrouwendag is het moment om vrouwen over de hele wereld te vieren en te empoweren. Maar boven alles is het een dag om te vieren wat de vrouwen voor ons in de geschiedenis hebben bereikt en vooral ook om de uitdagingen waar vele vrouwen nog steeds mee te maken hebben te erkennen. Women empowerment is dan ook een onderwerp waar steeds vaker aandacht aan wordt besteed, ook op platformen als Netflix waar sterke vrouwelijke leads dit jaar het scherm domineren.

Inspirerende vrouwelijke personages

Ter ere van Internationale Vrouwendag selecteren we onze favoriete inspirerende vrouwelijke rollen (gespeeld door overigens net zo'n inspirerende actrices) van onze favoriete Netflix series. Van de volhardende Beth Harmon uit The Queen’s Gambit tot de buitengewone Princess Diana uit The Crown; deze vrouwen hebben de leiding over hun eigen leven hebben een doorzettingsvermogen waar we nog iets van kunnen leren en laten bovenal niemand in de weg staan in het bereiken van hun dromen. Geniet van deze interessante series én laat je inspireren door deze krachtige vrouwen die stuk voor stuk een inspiratie op zich zijn.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Beth Harmon - The Queen’s Gambit
the queen’s gambit
NETFLIX

Beth Harmon (gespeeld door Anya Taylor-Joy) is niet alleen een buitengewoon schaakwonder dat ernaar streeft de schaakwereld te veroveren. Bovenal baant ze zich een weg als vrouw door een door mannen gedomineerde wereld die vrouwen op zijn zachtst gezegd niet met open armen ontvangt. En dan moeten we onszelf eraan herinneren dat dit zich bovendien ook nog eens afspeelt in de jaren '60 - nog niet zo lang geleden. Beth bewijst dat tegenslagen je niet hoeven te tekenen als persoon en dat ze juist onderdeel kunnen zijn van het creëren en bereiken van persoonlijk succes.

2 Kerry Washington - Scandal
kerry washington in scandal
NETFLIX

Olivia Pope (Kerry Washington) is een politieke fixer die het niet erg vindt om haar handen vuil te maken voor haar werk. Ze lost niet enkel politieke problemen op, ook helpt ze mensen die naar haar toe komen tijdens het grootste dieptepunt in hun leven. Olivia lost de grootste schandalen op, terwijl ze probeert te verbergen dat ze zelf één van de hoofdrolspelers is. Nog een inspirerend feitje; Washington werd de eerste zwarte vrouw die een Amerikaans netwerkdrama leidde sinds Teresa Graves in Get Christie Love! in 1974!

3 Fran Lebowitz - Pretend It's a City
pretend it's a city
NETFLIX

Deze Netflix-serie is niet zo bekend als de andere in dit lijstje maar zeker niet minder bewonderenswaardig. Pretend It's a City volgt de Amerikaanse schrijfster Fran Leibovitz die vaak wordt gezien als een cultureel icoon in New York. In de serie vertelt ze over haar fascinerende, everlasting haat-liefde verhouding met New York waarin haar scherpe observaties over het leven en quotes over wat succes definieert inspirerend zijn om in je eigen leven toe te passen. Ze is enorm recht voor de raap wat verfrissend en inspirerend tegelijk is en je anders naar het leven laat kijken.

4 Princess Diana - The Crown
the crown 4
NETFLIX

We kennen allemaal het tragische maar tegelijk enorm inspirerende verhaal van Princess Diana, maar in het vierde seizoen van The Crown, waar de rol wordt vertolkt door Emma Corrin, wordt nog eens extra duidelijk gemaakt dat ze een buitengewone vrouw was. Niet alleen was Diana één van de eerste leden van het Britse koninklijk huis dat een meer menselijk aspect betrok in haar werk, ook was ze ver na haar tijd als royal een inspirerend persoon wiens oprechte betrokkenheid en interesse in mensen zelfs ruim twintig jaar na haar dood nog steeds levend zijn.

5 Annalise Keating - How to Get Away with Murder
how to get away with murder
NETFLIX

Annalise Keating (gespeeld door Viola Davis) is niet alleen professor in strafrecht, maar ook strafrechtadvocaat. Niet iedereen is in staat om dat soort banen te behouden, maar Keating weet op een briljante manier haar passie voor haar werk in te zetten. Ze is gepassioneerd en onverschrokken in de rechtszaal, terwijl ze als advocaat de meest grote criminelen vertegenwoordigt. Als je het hebt over inspirerend doorzettingsvermogen.

6 Esther Shapiro - Unorthodox
unorthodox
NETFLIX

Als je deze serie gezien hebt, weet je dat het voor zich spreekt dat Esther 'Esty' Shapiro (Shira Haas) een inspirerend personage is. Hoewel het verhaal een inspiratie op zich is (Esther Shapiro's vlucht uit haar strikte religieuze gemeenschap in Brooklyn, naar een seculier en onafhankelijk leven in Berlijn), is het vooral Esty's doorzettingsvermogen en veerkracht die haar zo krachtig maken. Zeker nu we weten dat haar rol is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, maakt dat het allemaal nog veel krachtiger.

7 Latrice Butler - Seven Seconds
seven seconds
NETFLIX

Seven Seconds behandelt op een intrigerende manier de rassenrelaties in de VS. Latrice Butler (Regina King) zoekt gerechtigheid nadat haar 15-jarige zwarte zoon is omgekomen bij een ongeval gepleegd door een witte politieman dat de politie probeert te verdoezelen. Hoewel de misdaadshow na slechts één seizoen werd geannuleerd, verdiende King een Emmy-nominatie voor haar hartverscheurende optreden. En dat is niet voor niets. Een inspirerende vrouw die door blijft zetten en laat zien dat je nooit genoegen hoeft te nemen met minder dan de waarheid.

8 Claire Underwood - House of Cards
house of cards
NETFLIX

Als we het hebben over vrouwen die het glazen plafond doorbreken is Claire Underwood (Robin Wright) een personage dat we niet kunnen overslaan. Hoewel ze meedogenloos kan zijn in haar werkwijze, bewijst ze dat doorzettingsvermogen en het slim gebruiken van je intelligentie ervoor kunnen zorgen dat je ver komt. Een grote les die we vooral van haar leerden; wil niet dat alles gelijk morgen perfect is en precies zo is als je het wil, heb er vertrouwen in dat als je hard genoeg werkt op de lange termijn je je doelen kunt bereiken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder