De 11 beste true crime-series die nu op Netflix staan

Ready, set, binge!

the serpent ss1
Netflix

Naast de mini-series op Netflix, zijn ook de true crime-series een enorme hit. De streamingdienst voegt steeds weer nieuwe series toe over mysterieuze vermissingen of onopgeloste moorden. Waar sommige true crime-series nagespeeld zijn, zien we bij andere series de echte beelden van de misdadigers. Wil jij je verdiepen in één van deze spannende zaken? Dit zijn de 11 beste true crime-series op Netflix waardoor jij zo weer uren aan de buis zit gekluisterd.

Op zoek naar nog meer series om toe te voegen aan je Netflix-lijst? Check hier dan onze selectie van beste misdaadseries die nu op Netflix staan! Liever iets luchtigers? Dit zijn onze favoriete romantische Netflix-films.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The Serpent

De Franse Charles Sobhraj wilde maar één ding: rijk worden. Terwijl hij zich voor deed als juwelenhandelaar, pleegde hij samen met zijn verloofde en compagnon diverse misdaden op de Aziatische Hippie Trail. De drie zijn de hoofdverdachten in een reeks moorden op jonge reizigers die de Nederlandse Herman Knippenberg weet te ontdekken.

2 Conversations with a Killer: the Ted Bundy Tapes

De seriemoordenaar Ted Bundy heeft in de periode van 1974 tot 1978 meer dan 30 vrouwen mishandeld, verkracht en vermoord. Nadat hij maar liefst twee keer wist te ontsnappen uit de gevangenis werd hij uiteindelijk veroordeeld tot de doodstraf. In de serie zien en horen we de beruchte seriemoordenaar zelf met fragmenten uit de tijd dat die vastzit.

3 Making a Murderer

Het is één van de bekendste true crime-series op Netflix: Making a Murderer. De serie vertelt het verhaal van Steven Avery, een man die achttien jaar in de gevangenis zat vanwege een verkrachtingszaak. Wanneer hij een rechtszaak begint om zijn onschuld te bewijzen, neemt het verhaal een bizarre wending: hij wordt beschuldigd van een moord op een fotografe. Probeert iemand Avery erin te luizen?

4 Jeffrey Epstein: Filthy Rich

De machtige, rijke en mysterieuze Jeffrey Epstein heeft samen met zijn metgezel Ghislaine Maxwell een luxueuze levensstijl met invloedrijke vrienden en prachtige eigendommen. Maar er blijkt ook een keerzijde te zitten aan zijn leven. Tientallen vrouwen doen onthullen dat ze door Epstein werden misbruikt.

5 Evil Genius

Een beruchte misdaad rondom de Amerikaanse pizzabezorger Brian Wells, de man die een bank overviel met een bom om zijn nek. Hoe de bom daar terecht komt, is onduidelijk. Werd hij gedwongen of was hij onderdeel van het complot?

6 The Devil Next Door

In deze serie staat er geen seriemoordenaar centraal, maar een bewaker van een concentratiekamp: John Demjanjuk. Hij lijkt een familieman, maar niets is minder waar. Uit getuigenissen en bewijsstukken komt naar boven dat de sadistische kampbewaker een verleden had als 'Ivan de Verschrikkelijke'.

7 Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

Het Cecil Hotel is het beruchte hotel in Los Angeles waar er op wonderbaarlijke wijze mensen verdwijnen. In de serie staat niet alleen vermissing van de de Canadese studente Elisa Lam centraal, maar ook de lange voorgeschiedenis van het mysterieuze horror hotel komt aan bod.

8 Amanda Knox

Wanneer haar huisgenoot Meredith wordt vermoord, wijzen alle vingers in de richting van Amanda Knox. Heeft ze het gedaan? Of is ze onschuldig en ten onrechte vervolgd voor een moord die ze niet op haar geweten had?

9 Manhunt: Unabomber

Tussen 1970 en 1990 ontvangen diverse Amerikaanse universiteiten en luchtvaartmaatschappijen dodelijke bombrieven. De dader, Ted Kaczynski krijgt al snel de naam UNABOM. Hij zorgde voor de langste en meest kostbare zaak uit de geschiedenis van de FBI. Wat was Teds reden? Hij wilde wraak op de moderne industriële maatschappij.

10 Don't F*ck With Cats

De Canadese Luka Magnotta plaatste gruwelijke videos op het internet waarin hij dieren mishandelde. Een groep mensen besluit het hun doel te maken om de dader op te sporen, waar hun vele onverwachte plotwendingen staan te wachten.

11 The Confession Killer

Henry Lee Lucas werd in de jaren '80 veroordeeld voor het plegen van drie moorden. Terwijl hij hierover werd verhoord, verklaarde Lucas dat hij ook de dader is van vele andere onopgeloste moordzaken. Als snel komen er twijfels over hoe waarheidsgetrouw zijn bekentenissen waren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder