De beste natuur-documentaires op Netflix

Series én films, ze zijn allemaal prachtig!

the living world cannot operate without a healthy ocean image taken from david attenborough a life on ourplanet the film will be in cinemas on 16 april, before being released globally on netflix in spring 2020credit netflix  david attenborough a life on our planet
Netflix

Het is heerlijk om romantische komedies te kijken waarbij je niet te veel hoeft na te denken. Maar soms is het ook heel fijn om iets te kijken waar je iets van leert, iets van opsteekt of om bewust te worden van wat er allemaal speelt: de klimaatcrisis is een groot probleem, natuur en milieu worden steeds slechter en dieren zijn aan het uitsterven. Laat je inspireren door deze negen indrukwekkende natuur-documentaires, die met een 8 of hoger (!) zijn beoordeeld op IMDb. Niks huren, kopen of downloaden, want deze titels staan gewoon op Netflix. Ready, set, relax en bingewatch!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Seaspiracy

Van de makers van Cowspiracy is hier nu ook Seaspiracy. In anderhalf uur neemt Ali Tabrizi ons mee in de keerzijde van de wereld van de vis en toont hij overtuigend aan hoe slecht de oceanen er vandaag de dag voorstaan. Na het zien van deze docu denk je toch wel twee keer na over dat visje op je bord.

2 Chasing Coral

Iedereen die wel eens op een tropische bestemming heeft gedoken weet hoe prachtig koraal kan zijn. Deze koraalriffen zijn echter aan het uitsterven. De docu helpt ons eraan te herinneren dat het nog niet te laat is om het ecosysteem van rifbouwende bloemdieren te redden. We must do something!

3 David Attenborough: A Life on Our Planet

The man, the myth, the legend David Attenborough is de stem achter ontelbaar veel natuurfilms en documentaires. Dit keer luidt hij de noodklok voor hoe we met onze planeet omgaan.

4 Our Planet

En nu we het toch over David Attenborough hebben: met een bizar hoge IMDb-score (9.3!) is Our Planet de best bekeken natuur-docuserie op Netflix. Van de diepste jungle tot de warme woestijn, en van het water tot de lucht: alle dierenrijken komen aan bod.

5 Tales By Light

Als je een liefhebber van natuur én fotografie bent, dan is dit een echte aanrader. Fotografen en filmmakers reizen de wereld rond en leggen onvergetelijke beelden vast. Tales by light bestaat uit een serie aan mini-docu’s met in elke aflevering een andere avonturierfotograaf.

6 Down to Earth with Zac Efron

Zac Efron is meer dan alleen de acteur uit films als High School Musical, Baywatch en Bad Neighbours. De docu focust zich onder andere op de natuur, duurzaamheid en reizen. We zien de acteur op verschillende plekken op de wereld kennismaken met speciale en natuurvriendelijke manieren van leven.

7 Kiss The Ground

Dat er veel aan de hand is met het klimaat weten we natuurlijk al. Hoe we dat gaan oplossen? Kiss The Ground weet misschien wel raad. Wetenschappers en beroemdheden laten zien hoe de bodem van de aarde de sleutel kan zijn tot het behoud van onze planeet.

8 My Octopus Teacher

Filmmaker Craig Foster duikt elke dag in een ijskoude baai in Zuid-Afrika. Daar wint hij het vertrouwen van een octopus die hem deelgenoot maakt van haar mysterieuze wereld. Het klinkt misschien als een kinderfilm, maar dat is het zeker niet.

9 Night On Earth

Hoewel het prachtig is om de dierenwereld overdag te zien, speelt een groot deel zich juist 's nachts af. In Night On Earth zien we hoe nachtdieren juist tot leven komen wanneer de rest van de wereld slaapt. Onze mening in één woord? Wauw!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder