De beste Spaanse series die nu op Netflix staan

Preparados, listos, bingewatch!

elite seizoen 2
Manuel Fernandez-ValdesNetflix

Het aanbod op Netflix wordt steeds groter. Zo hebben we een enorme lading aan mini-series en true-crime series die het enorm goed doen. Iets wat we de laatste jaren ook veel meer doen: internationale series en films kijken. Vooral de Spaanstalige series lopen als een trein op de streamingdienst. Van La Casa de Papel tot aan Élite en El Desorden Que Dejas. Dit zijn de negen beste Spaanse series op Netflix waardoor jij zo weer uren aan de buis zit gekluisterd.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Élite

Fan van Gossip Girl? Dan is dit zeker een aanrader. Drie tieners worden overgeplaatst naar de elite school Las Encinas, nadat hun lokale school verwoest wordt door een aardbeving. De studenten zitten niet te wachten op de outsiders, waardoor er een heftige strijd losbarst. Heb jij alle drie de seizoenen al gebingwatcht? Niet getreurd, het vierde seizoen komt er binnenkort aan.

2 Quién Mató a Sara?

In het Engels: Who Killed Sara? In ieder geval niet haar broer Alex. Hij heeft achttien jaar onschuldig in gevangenis gezeten, nadat zijn zus op een bizarre wijze om het leven is gekomen. Als hij vrij komt is hij vastbesloten om wraak te nemen en zijn onschuld te bewijzen: hij gaat op zoek naar de echte dader.

3 La Casa de Papel

Grote kans dat je deze Spaanse serie met rode overalls en Dali-maskers al kent. Het is namelijk één van de populairste series op Netflix. Een ongewone groep overvallers probeert de de meest perfecte overval uit de Spaanse geschiedenis te plegen - door 2,4 miljard (!) euro te stelen van de Koninklijke Munt van Spanje. Al vier seizoenen is het spannend. En ja, er is zelfs een vijfde seizoen aangekondigd!

4 Sky Rojo

Van dezelfde makers als La Casa de Papel is hier ook Sky Rojo. Drie prostituees ontsnappen van hun pooier. De dames slaan op de vlucht, maar niet onopgemerkt: ze worden al snel op de hielen gezeten door zijn handlangers.

5 Vis a Vis

Een serie die het best beschreven kan worden als een mix tussen Orange is The New Black en La Casa de Papel. Macarena komt door fraude in de vrouwengevangenis terecht en dat gaat haar niet in de koude kleren zitten. Hoe ze als een groentje op een plek beland, bloeit ze op tot de koningin van de Cruz del Sur gevangenis.

6 La Casa de Las Flores

De eigenaar van een succesvolle bloemenwinkel heeft een keurig gezin. En een minnares. Wanneer zij komt te overlijden komen alle geheimen één voor één naar buiten en heeft hij toch écht iets uit te leggen.

7 El Desorden Que Dejas

Deze miniserie is bedacht door de makers van Élite. De hoofdrolspeler Raquel begint als literatuurlerares op een nieuwe school. Ze neemt daar de baan over van een lerares die op een mysterieuze wijze is overleden. Was het zelfmoord? Of toch moord?

8 Vivir Sin permiso

Nemo Bandeira, rijk geworden van de drugshandel, krijgt Alzheimer. Terwijl hij er alles aan doet om zijn ziekte te verbergen, gaat hij op zoek naar een opvolger die zijn drugshandel kan voortzetten.

9 Madre Solo Hay Dos

Zin in wat luchtigere serie? Dan is Madre Solo Hay Dos iets voor jou. Twee totaal verschillende vrouwen ontdekken dat hun zes-maanden oude kinderen bij de geboorte per ongeluk zijn verwisseld. Wat nu? De vrouwen besluiten om samen een gezin te vormen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder