Dit zijn de beste films met Omar Sy in de hoofdrol om nu te kijken

Kun je geen genoeg krijgen van Omar Sy? Wij ook niet!

omar sy
Emmanuel Guimier

In januari verscheen de serie Lupin op Netflix, met in de hoofdrol Omar Sy. De afleveringen van het eerste seizoen werden een regelrechte hit - en heel binnenkort komt seizoen twee van Lupin er al aan (!). Maar Omar Sy heeft niet alleen deze serie op zijn naam staan; de acteur heeft ook al heel wat hoofdrollen weten te bemachtigen in bekende films zoals Intouchables en Demain Tout Commence. Glamour heeft daarom voor jou de beste films met Omar Sy in de hoofdrol op een rijtje gezet. Handig, dan hoef jij ze niet meer te zoeken!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Intouchables

Miljonair Philippe (François Cluzet) raakt verlamd bij een ongeluk en gaat op zoek naar een persoonlijke verzorger. Hij neemt de ex-gedetineerde Driss (Omar Sy) aan - die eigenlijk alleen maar op zoek is naar werk omdat het moet. Intouchables is te zien op Pathé Thuis.

2 Demain Tout Commence

Net als Intouchables, is dit nog zo'n film die je lang bijblijft. Samuel (Omar Sy) leidt een relaxet leven. Dat onbezorgde leven wordt ineens opgewekt wanneer een oude scharrel (Clémence Poésy) ineens opduikt mét een pasgeboren baby. Hij krijgt de taak om voor zijn dochter Gloria (Gloria Colston) te zorgen. De film is te zien op Netflix.

3 Dr. Knock

Een gokker (Omar Sy) doet zich voor als dokter. Hij weet aan boord te komen van een cruiseschip om zo aan zijn schuldeisers te ontsnappen. Tijdens het vluchten, besluit hij écht geneeskunde te studeren en gaat aan de slag als huisarts in een Frans dorpje. Alles lijkt goed te gaan, totdat zijn schuldeisers hem weten te vinden. De film is te huren op AppleTV.

4 Samba

Terwijl immigrant Samba (Omar Sy) er alles aan doet om een verblijfsvergunning te krijgen, probeert Alice (Charlotte Gainsbourg) vrijwilligerswerk te doen bij een organisatie die mensen zonder verblijfsvergunning probeert te helpen. Beide proberen ze los te komen uit hun dagelijkse sleur, totdat het lot hen samenbrengt. P.s. leuk extraatje: Tahar Rahim (The Serpent) speelt ook een rol in de film die te zien is op Pathé Thuis.

5 Monsieur Chocolat

Een waargebeurd verhaal van een legendarische clown Chocolat (Omar Sy), die uitgroeit tot een beroemdheid in de tijd van de belle époque in Parijs. Samen met zijn partner, de clown Footit (James Thierrée), beleeft hij vele pieken en dalen. Monsieur Chocolat is te zien op Pathé Thuis.

6 Yao

Seydou Tall (Omar Sy), een beroemde acteur, gaat terug naar zijn land van herkomst, Senegal - om zijn nieuwe boek te promoten. Hij ontmoet daar de 13-jarige Yao die 387 kilometer afleeft om zijn grote held te ontmoeten. Seydou is zo onder de indruk, dat hij besluit om Yao weer naar huis te brengen. Deze meeslepende film is te huren op AppleTV.

7 The Wolf's Call / Le Chant du Loup

Een jonge officier die aan boord zit van een Franse nucleaire onderzeeër weet zijn strenge superiors (waaronder Omar Sy) te verbazen: hij kan via geluiden van vijandige onderzeeërs identificeren. Totdat hij een grote fout maakt - wat niet alleen gevolgen heef voor hem, maar voor de gehele bemanning. Te zien op Prime video.

8 Lupin

En last but not least, we hadden het er al in het intro over, maar deze lijst zou niet compleet zijn als we deze serie (nope, geen film) niet zouden toevoegen: Lupin. Assane Diop (Omar Sy) kreeg ooit een boek van zijn vader, over een gentleman-dief. Hij raakt geïnspireerd door het verhaal en besluit wraak te nemen op de rijke familie die zijn vader 25 jaar geleden onterecht beschuldigde van een diefstal. Heb je de serie nog niet gezien? Dan ben je precies op tijd om er nu aan te beginnen. Vanaf 11 juni staat het tweede seizoen op Netflix.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder