Happy Pride Month: dit zijn de beste series met queer verhaallijnen

De series zijn bijna allemaal te bingen op Netflix

ballroom met mensen en persoon met groot krullend haar en glitterjurk
Netflix

Op 1 juni begint de wereldwijde Pride Month. In deze maand staat queer zijn, het vieren van queer-zichtbaarheid en acceptatie centraal. Bij zichtbaarheid neigt men al snel naar media. Van tv-programma's, queer-onderwerpen in het nieuws, films en muziek. Dat is waar mainstream zichtbaarheid vaak begint. Daarom lichten wij een aantal series uit om de zoektocht naar deze zichtbaarheid wat makkelijker maken. Want series vinden waarin queerness de leiding neemt, vergt nu nog wat zoekwerk. Daar komt hopelijk verandering in!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 POSE

POSE is een Amerikaanse drama-serie over de Afro-Amerikaanse, Latino LHBTI+ en gender-queer dragballcultuurscene in New York City in de jaren tachtig. Je volgt in de serie verschillende verhalen die te maken hebben met seks, liefde, racisme, discriminatie, transfobie en seksisme.

2 ANNE+

De Nederlandse serie ANNE+ gaat over het liefdesleven van Anne. Je volgt haar gedurende allerlei scharrels en relaties die allemaal anders zijn. ANNE+ geeft een frisse blik op gay zijn in Nederland en hoe divers de LHBTI+ groep is.

3 EUPHORIA

De serie volgt een groep middelbare scholieren en hun ervaringen met seks, drugs, vriendschappen, liefde, identiteit en trauma. Een goede serie met heftige scènes die een goede weergave zijn van de realiteit.

4 Orange Is The New Black

In OITNB volg je Piper Chapman in een Amerikaanse gevangenis als biseksuele vrouw. Ze komt in aanraking met verschillende etniciteiten en culturen, waardoor ze zich bewuster wordt van haar priviliged leven als witte vrouw.

5 Sex Education

In Sex Education verschaft Otis, als kind van een sekstherapeute, zijn hele school van advies over seks. Dit doet hij zonder zelf ooit seks te hebben gehad. In deze serie wordt op een inclusieve manier seks educatie gegeven, worden cis-hetero normatieve denkbeelden over seks losgelaten en taboes doorbroken.

6 Élite

In deze Spaanse Netflix-serie volg je verschillende verhalen van scholieren op een elitaire middelbare school. Allemaal hebben ze hun eigen struggels met seksualiteit en identiteit.

7 Sense8

De door de makers van de Matrix ontwikkelde serie Sense8 beschrijft op een semi-realistische manier hoe acht mensen verspreid over de wereld mentaal met elkaar verbonden zijn, zonder elkaar in het echt te kennen. Deze mentale verbintenis zorgt ervoor dat ze van alles van elkaar kunnen ervaren, waaronder hun diepste geheimen, lust en gevoelens.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder