De bioscopen zijn weer open: deze films zijn er nu te zien

Zo maak je je keuze net wat makkelijker

films in de bioscoop
Klaus VedfeltGetty Images

Na maandenlang thuis te hebben moeten zitten en het aanbod van Netflix, Videoland en Amazon Prime Video erdoorheen gejast te hebben, is het nu dan eindelijk zo ver: de bioscopen zijn na maandenlang dicht te hebben gezeten weer geopend. Welke films op je must-see lijstje moeten? Glamour tipt de beste films die nu in de bioscoop te zien zijn.

Films in de bioscoop

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Judas and the Black Messiah

Judas and the Black Messiah is geïnspireerd op echte gebeurtenissen. De film vertelt het verhaal van The Black Panther-beweging en het wantrouwen en de haat die de beweging over zich heen kreeg van buitenaf.

2 DNA / ADN

Neige, is een onrustige, depressieve alleenstaande moeder, die struggled met haar (gebrek aan) connectie met haar Algerijnse roots. De film vertelt het verhaal over identiteit in Frankrijk en hoe het is om te leven in een bi-culturele leefomgeving.

3 De Oost

Na de Tweede Wereldoorlog is er een onafhankelijkheidsstrijd gaande in Nederlands-Indië. Duizenden Nederlandse soldaten worden naar het gebied gestuurd om de 'orde' te herstellen. De Oost is één van de eerste films die het verhaal verteld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd. Ondanks dit bijzondere en unieke verhaal, is het perspectief vanuit westers perspectief, waardoor het complete verhaal helaas niet aan bod komt. Ondanks dat is De Oost alsnog een aanrader om te gaan kijken.

4 A Quiet Place Part II

Als je A Quiet Place hebt gezien, heb ik goed nieuws voor je: de steengoede horrorfilm slash triller is zo goed bekeken, dat er een tweede deel in de bioscopen te zien is. Heb je deel één nog niet gezien? Dan raden we je echt aan die eerst te kijken, aangezien er veel references zijn in deel twee naar deel één.

5 The Dissendent

Deze documentaire gaat over Jamal Kashoggi, de door Saoedi-Arabië vermoorde journalist. Hij bezocht in oktober 2018 het Saoedisch consulaat in Istanbul, waar hij nooit levend uit kwam. Deze documentaire vertelt het verhaal van zijn dood en het werk van deze unieke journalist.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder