De Nederlandse Zena (21) overleed maandag aan een XTC-pil en haar oom waarschuwt voor verkeerde pil

Daan van der Gouwe van het DIMS laat weten nog niks vernomen te hebben over 'verkeerde' pillen.

This content is imported from Facebook. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een treurig verhaal uit Nederland gaat sinds gisteren viraal op Facebook. De 21-jarige Zena nam afgelopen weekend een XTC-pil en overleed maandag. Haar oom deelt het verhaal op zijn social media kanaal. "Ik ben vaak wat impulsief, nu ook! Maar hoop dat dit verhaal toch veel gedeeld gaat worden, hoe en wat je er ook van vindt."

Mooie meid en goede moeder
Ronald van der Boon
omschrijft zijn nichtje Zena als een mooie meid, die haar leven perfect op de rit had en een goede moeder was voor haar dochter van twee.

Hersendood
Ze nam de pil thuis, samen met haar vriend. Hij overleefde het drama wel. Ook hij raakte buiten westen, maar hij kwam uiteindelijk weer bij. Daarom dacht hij dat zijn vriendin Zena ook wel bij zou komen, maar dat gebeurde niet. De vader van Zena's kind sloeg alarm en ze werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ze afgelopen maandag hersendood verklaard.

Legaal
"Het is ongelofelijk, zwaar kut," omschrijft van der Boon. "Wat er gebeurd is, is levensgevaarlijk." Hij laat weten dat ze het goed deed als moeder. "En dan komt er één zo'n pilletje en dan is het afgelopen." Hij schrijft in het bericht dat hij zichzelf niet zou vergrijpen aan dat soort pillen, maar dat hij de behoefte wel begrijpt. Hij uit zijn onbegrip en vraagt waarom de pillen niet legaal worden geproduceerd, zodat het bij plezier blijft en niet in een drama eindigt.

Daders zonder schuldgevoel
Van der Boon legt de schuld bij een verkeerd gedrukte pil. "De daders die deze foute pillen produceren, die nog meer geld wilden verdienen door er troep in te stoppen in plaats van het echte spul, zullen nooit gepakt worden en kunnen rond blijven racen in hun BMW. Een moord waarvan de daders, mogelijk via dit bericht te lezen krijgen waar ze verantwoordelijk voor zijn, geen traan om laten."

Pillen steeds sterker
Daan van der Gouwe van het DIMS (Drugs Informatie Monitoring Systeem) laat aan RTL nieuws weten dat ze momenteel nog niks hebben vernomen over vervuilde pillen rondom Rotterdam, de woonplaats van Zena. Hij motiveert dat de pillen van tegenwoordig alleen maar sterker zijn geworden. Van der Gouwe bevestigt dat die nieuwe, sterke pil inderdaad tot de dood kan leiden. "Als iemand licht is of er andere omstandigheden meespelen, kunnen die dodelijk zijn."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten