H&M doet een belangrijke oproep

H&M schotelt de ene na de andere hebberigmakende collectie voor, maar de Zweedse modegigant weet ook dat dat gevolgen heeft voor onze overvolle kledingkasten. Daarom doet de keten een oproep.

hm-doet-oproep
Sunny Ng

H&M schotelt de ene na de andere hebberigmakende collectie voor, maar de Zweedse modegigant weet ook dat al die kleding gevolgen heeft voor (over)volle kledingkasten. Daarom roept de keten op om je oude afdankertjes of niet-zo-lievelings te doneren, zodat mode geen vuilnis wordt.

Om dat te stimuleren heeft de modegigant de Bring it-campagne in het leven geroepen. Zo kun je een zak (klein of groot) vullen met oude kleding en bij een H&M filiaal bij jou in de buurt afgeven. H&M zorgt er vervolgens voor dat alle kleding wordt gesorteerd en gerecycled. En zonder dat jij het door hebt legt jouw kledingstuk na jouw donatie een hele reis af voordat het een tweede leven krijgt. Zo is de reis, van donatie bij de winkel tot aan een nieuw kledingstuk, te zien in een prachtige short docu van regisseur Crystal Moselle.

In 2013 is de keten de textielinzamelingsactie gestart en in 2014 lanceerde de keten de allereerste 'Close The Loop' collectie. Deze collectie bestaat volledig uit gerecyclede textielvezels die zo maar eens van jouw oude afdankertjes gemaakt kunnen zijn. Aankomend voorjaar worden er twee nieuwe items toegevoegd aan de Close the Loop collectie: een jeans en een jeansrok.

Ruil oud in voor nieuw
Bij het inleveren van een zak kleding, krijg je een kortingsbon van 15 procent die geldig is op één kledingstuk. Good to know!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten