Dit is waarom je iPhone deze week steeds uitvalt, ook al heb je nog 30%

Dit gebeurt er met je telefoon als het koud is!

iphone-uitvallen-reden
Getty Images

Een telefoonverslaving? Nogal! Ik heb deze week al twee keer een zenuwinzinking gehad omdat mijn geliefde iPhone uitviel. De eerste keer gaf ik mezelf nog de schuld. Vast verkeerd opgeladen. Stom, stom, stom, dacht ik. Totdat ik vanochtend mijn batterij nauwlettend in de gaten hield en 'm terug zag lopen. Ik was nog geen eens een half uur onderweg en het kreng gaf al 40% aan. Wait, whut? Je snapt wel dat ik op onderzoek uitmoest.

En dat heb ik ook voor jou gedaan, omdat jij waarschijnlijk net zo verslaafd bent als ik. Inspector gadget reveals:

Het komt dus door de kou
Misschien was het je al opgevallen, maar je telefoon valt vaak uit wanneer het nog 30% batterij heeft. Als je hem vervolgens weer aansluit, zul je zien dat deze procenten er weer heel snel bij zijn. Het probleem met de batterij komt vaak voor bij kou: je accu loopt dan in raptempo leeg.

Hoe het kan?
In je iPhone zit een Lithium-Ion accu. Bij extreme warmte of kou raakt deze veel sneller leeg. Het batterijpercentage op je beeldscherm klopt niet, omdat je geliefde telefoon geen rekening houdt met de warmte of kou. Helaas is er weinig aan te doen. Een hoesje is een idee, maar het zal je probleem niet geheel oplossen. Kwestie van even doorbijten dus..

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten