Waarom je het beste op dít tijdstip kunt ontbijten

En hetzelfde geldt voor je lunch

ontbijten-tijdstip
MaskotGetty Images

Bij het ochtendgloren heb jij misschien niet altijd de puf om een ontbijtje voor jezelf klaar te maken. Maar doe het toch maar, want zo voorkom je dat je later op de dag gaat snacken. Naast tal van tips om gezond te ontbijten is er ook een advies over op welk tijdstip je het beste kunt ontbijten.

Het beste moment om te ontbijten

Ben jij meer een on the go ontbijter, of doe jij dit het liefst aan de eettafel in alle rust voordat je naar het werk gaat? Volgens experts maakt dat niet zoveel uit, het gaat vooral om het tijdstip waarop je ontbijt. Zo vertelt voedingsdeskundige Dr. Oz aan Marie Claire UK dat je het beste binnen een uur nadat je wakker bent geworden kunt ontbijten.

En de lunch dan?

Volgens Dr. Oz is er ook voor de lunch een bepaald tijdstip van belang. Zo suggereert de expert dat je het beste binnen 4 á 5 uur na je ontbijt aan je lunch kunt beginnen en een paar uur daarna je avondeten kunt eten. Doe dit laatste vooral niet te laat, want in de avond verteer en verbrand je amper.

Snacken

Als jij minder consequent bent in het eten op vaste tijdstippen, kan het zo maar zijn dat je vaak de drang voelt om tussendoor te gaan snacken. Je lichaam is dan namelijk niet gewend aan een bepaald patroon waardoor het gekke uitschieters krijgt. Nog een reden om wat meer op vaste tijdstippen te eten!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten