Plafonddienst? Dankzij dit liedje val je binnen 8 minuten in slaap

Klaas Vaak, here we come!

lied-binnen-acht-minuten-in-slaap
Gregory Pappas

Lig jij dagelijks de stipjes op je plafond te tellen, je to do-lijstje af te werken of agressief te woelen omdat je niet kunt slapen? Vermoeiend! Maar dankzij dit harmonische liedje hoor je binnen 8 minuten in slaap te vallen. Klaas Vaak here we come!

Klaas Vaak
We hoeven geen expert te zijn om te weten dat muziek ons humeur flink kan beïnvloeden. Maar dat het ook je slaap drastisch kan beïnvloeden is nieuw! Wetenschappers hebben een liedje gevonden dat volgens hen bewezen je angst level reduceert (hopelijk terugbrengt naar nul) en je helpt om sneller in slaap te vallen, schrijft INC op hun website.

Advertentie - Lees hieronder verder

Het liedje genaamd 'Weightless' van Maraconi Union, heeft volgens de wetenschappers een golvende harmonie, zachte tonen en een ritme die hetzelfde klinken als een hartslag. Volgens verschillende geluidstherapeuten is dit liedje dan ook uitermate geshchikt om zeer ontspannen te worden, schrijft Cosmopolitan.

Onderzoekers bij het Mindlab International hebben het liedje voor 40 verschilelnde vrouwen gespeeld, en hen gevraagd om tijdens het liedje een puzzel tegen de klok in op te lossen. Aan het einde van het liedje waren de vrouwen het er overeens: dit liedje werd ruim 11 procent ontspannender bevonden dan de overige liedjes die de onderzoekers hebben gedraaid. Bovendien suggereren de wetenschappers dat dit liedje ons angstniveau met 65 procent af doet nemen.

Proberen vanavond? Speel het liedje hier af en zet je stopwatch vast aan.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten